IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

    Сладурите които нямат акции на доверие
    Пиши си ги тези манипулацийки в темата на доверие.
    Осрахте се вече достатъчно, а и щом там не пишете, явно сте изпаднали доста откъм доверие

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
      И кой каза, че банката е фалирала...?
      Сладурите които нямат акции на доверие

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
        И кой каза, че банката е фалирала...?
        Банката е направила към 50 милиона печалба за миналата година а цялата група Софарма към 35 милиона.

        Коментар


        • И кой каза, че банката е фалирала...?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
            ........ чудя се кога ли ще изпързаля и другите акционери, а светли дни чичо обещава всяка година, но светлите дни са все за него
            Няма какво се чудиш, ето последното финансиране с поет дълг на Доверие, което да успее да плати за банка боклук, покрива в пълна степен условията, за се определи като изпързалването на акционерите на Софарма, за сметка на акционерите на Доверие, които си купуват фалирала банка без да поемат риск.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

              Ама то това е било 2011 година и 3 години вече изтекаха отдавна,за 2018-2019 няма обещания
              ами вместо да се раздадат три дивидента чичо изпързаля любо-пъпката и му купи акциите по 2 лв. ......... от онова време са ми и последните покупки тук ......... чудя се кога ли ще изпързаля и другите акционери, а светли дни чичо обещава всяка година, но светлите дни са все за него
              fuск the bеаr - give me the bееr

              Коментар


              • Аз също мисля, че доста се преекспонират нещата. Дразнещо е, че не се плаща дивидент, а не се вижда някаква разумна инвестиция, която да го оправдява. Има неясни изходящи парични потоци. Няма никакви опити за развитие на дружеството чрез нови продукти и разработки. Разширяването на обхвата на Софарма трейдинг, обаче е правилен ход, защото ще позволи и увеличаване на продажбите на собствените продукти. Донев със сигурност няма да си позволи издънка със Софарма, защото ако нещата отвъд океана тръгнат, тогава по-всяка вероятност ще му се отвори възможност да продаде пакет от акции на Софарма на Achieve Life Sciences, Inc. (ACHV). Това ще бъде нормалния логичен ход на американската фирма, за да си намали зависимостта и да контролира нещата и оттук. Така че, малко търпение не е излишно.

                Коментар


                • Колегата 15% виждам си прави жестока гаргара с акционерите. Демокрация е, няма лошо, но нека да с по-кратки постове, ако може.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                    ...Мариян да вземе интервю.
                    Така ще е най-добре, лично мнение.

                    Коментар


                    • Леко се преекспонират нещата и нормално с всеки спад на цената, акционерите се изнервят и да настръхват при лек ветрец.

                      Не мога да си спомня момент, в който Донев целенасочено е ощетил акционерите, както безброй други хубостници на БФБ с различни схеми. За "Софарма" ще се притеснявам, чак когато той се оттегли. След ОСА-то ще говорим, към момента само могат да се пишат догадки и спекулации, а още по - добре би било и г - н Донев да напише лично няколко реда и да хвърли яснота върху ситуацията или Мариян да вземе интервю.

                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

                        Ама то това е било 2011 година и 3 години вече изтекаха отдавна,за 2018-2019 няма обещания
                        Тогава да цитираме нещо по-скорошно. Да обърнем внимание на отговорите за дивидентната доходност и добрите практики на дружеството в червено


                        Огнян Донев: Само 21.8% от служителите получили бонус акции са ги продали

                        15 Февруари 2019 11:00




                        Акциите на "Софарма" АД отбелязаха повишение през последния месец, освен това дружеството разпредели акции на всички свои служители. За повече подробности потърсихме Огнян Донев*, изпълнителен директор на компанията от октомври 2000 година.

                        Софарма е може би единствената компания в България, която разпредели акции на всички свои служители, и раздаде междинен дивидент. Каква е равносметката от тези две пионерски начинания за компанията с най-висока пазарна капитализация в момента?

                        Постигнахме целите си - нашите служители и техните семейства получиха информация за алтернативен начин на спестяване и основна финансова култура в сферата на публично търгуваните компании, тези от тях, които избраха да запазят акциите си се надяваме да бъдат още по-съпричастни към дейността на компанията. Що се отнася до разпределянето на междинен дивидент ние винаги сме се стремили да бъдем пионери и счетохме, че една такава възможност, която законът дава в удобство на акционерите трябва да бъде използвана. В крайна сметка размерът на годишния дивидент ще остане същия, но ще бъде разпределен през по-кратък период от време.

                        Появиха се мнения, че разпродажбата на предоставените на служители акции на Софарма, e сред основните причинители на понижението на SOFIX. Споделяте ли това мнение?

                        Не го споделям, тъй като анализът ни показва друго. Само 21.8% от служителите ни, които са получили бонус акции през октомври 2018 година, са ги продали до 15 януари, 2019 година, като тези сделки представляват едва 10.4% от оборота на сегмента за този период.

                        През миналата година основен виновник за по-слабите финансови резултати на Софарма се оказа външният пазар. Как смятате да разрешите този проблем, особено като се има предвид, че българският пазар на лекарства „се отплаща" подобаващо?

                        Когато постигнем резултати, като тези през 2017 година - най-силната ни година след кризата - е голямо предизвикателство да посрещнем по-слабите години, защото очакванията на публиката са, че ще задържим темповете на ръст. Това за съжаление е трудна задача и съм забелязал, че има определена цикличност и след изключително силни периоди, в които сме имали определени активности, които са подкрепили продажбите или пък е имало локални макроикономически фактори, които са повлияли благоприятно, следват естествено по-слаби. Важното е в дългосрочен план да вървим в стратегически правилна посока, а тя е разширяване на присъствието на повече пазари, което намалява постепенно зависимостта ни; изграждането на дългосрочни партньорства и усилена работа по оптимизацията на продуктовото ни портфолио.

                        Последните години станахме свидетели на сериозна консолидация на фармацевтичния бизнес у нас и в Европа. Планира ли Софарма по-значителни придобивания или самата тя да стане част от международен бизнес?

                        През годините не сме спирали да търсим възможности за придобивания в региона. Получавали сме и запитвания за самата Софарма, но към момента няма новина.

                        Как върви и докъде е стигнала регистрацията на нови патенти за ключови медикаменти на компанията на международните пазари, като Табекс например? Планирате ли регистрация и на други важни продукти на Софарма в САЩ?

                        С Табекс в САЩ се занимава дружеството Achieve Lifesciences, което е публично и листвано на NASDAQ (ACHV). Засега не планираме регистрация на други продукти в САЩ.

                        Директорът за връзки с инвеститорите на Софарма Пелагия Виячева получи награда на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите за 2018 година в категорията "Най-добри IR инициативи". Бихте ли ни представили тези инициативи и какъв e техният ефект?

                        Две от тях вече коментирахме в отговорите на предходни въпроси. Предположенията ми са, че става въпрос и за редовните ни срещи с инвеститорите, за начина на провеждане на общите ни събрания, за инициативите свързани с дигиталното ни представяне и т.н. Мога да кажа само, че се стремим да спазваме международно признатите добри практики в сферата на корпоративното управление, отворени сме към предложения и сме готови да се развиваме. Смятам, че това се оценява от цялата инвестиционна общност в България.

























                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                          Беловласият Дядо - Добри Добрев доживя 104 г, безсребреник, без много от фармите и с по едно иедене на ден. С любов и вяра към нематерялното
                          Да рекламираш бессребърничество на акционерите на фармата точно в този момент си е доста жестоко
                          Трябва да сме по-позитивни, очевидно групата е новият еврохолд, а както знаем еврохолд расте стабилно

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

                            и аз намирам разлика ...... бедо и божков не си спомням да са обещавали дивидент, а за третия си спомням следното:

                            "На заседание на съвета на директорите решихме да предложим на акционерите в следващите три години 60% от печалбата на "Софарма" да бъде разпределяна като дивидент", обясни Донев.
                            Ама то това е било 2011 година и 3 години вече изтекаха отдавна,за 2018-2019 няма обещания

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

                              Пак казвам - това в какво и в кого ще имаш вяра е личен избор! Аз лично намирам разлика между Донев и Бедо, Божков и т.н. Това е разковничето, а именно на кого ще я дадеш тази вяра. Не твърдя, че съм прав и не ми се спори, просто според мен се избързва с емоциите
                              и аз намирам разлика ...... бедо и божков не си спомням да са обещавали дивидент, а за третия си спомням следното:

                              "На заседание на съвета на директорите решихме да предложим на акционерите в следващите три години 60% от печалбата на "Софарма" да бъде разпределяна като дивидент", обясни Донев.
                              fuск the bеаr - give me the bееr

                              Коментар


                              • https://tuk.md/economic/3558/

                                Статия преди няколко дни. Статия възхваляваща и българските магнати, която ни обяснява какво всъщност е придобито. Сигурно и тук има пръст дългата ръка на олигархията в българия, пречеща на “честния” Бг бизнес.

                                Коментар

                                Working...
                                X