IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • [QUOTE=inta53;n3525053]
    Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

    Абсолютно разбираемо. ...... А хич?



    https://postimg.cc/HVXLpPmN

    https://postimg.cc/gndwQWFJ

    Коментар


    • За пореден път присъствах на ОСА и кафето и все повече съм впечатлен от отношението. Нормално е всяка компания да има рискове пред себе си в бизнеса и някакви неизвестни. Аз оценявам, че Донев на всяка среща е готов да застане пред всички и да отговори на всички "неудобни" въпроси, които му се задават. За мен това е много важно в поведението на един мажоритар - да си стои зад решенията и да има диалог с по-малките. Колко от публичните компании могат да се похвалят с това в България? Не много май.
      А когато мениджмънта е ок, аз съм спокоен за бъдещето на моята инвестиция.
      Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

      Коментар


      • [QUOTE=mpy_yordanov;n3525026]

        Абсолютно разбираемо. ...... А хич?



        https://postimg.cc/HVXLpPmN

        Коментар


        • Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение

          катарзис
          но за мен не оправдава достатъчно мотивирано трибуквени постове от типа "най"
          От трибуквения ми пост се разбра , че мнението ми съвпада с това на Мариян.Какво очакваш да напиша повече.
          Колко са тези мажоритари които правят такива срещи.Кафето може да го смяташ както искаш,все пак инвеститорите трябва и да се'' ухажват'' малко.
          Last edited by arneg; 15.12.2019, 07:55.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

            Не искам да споделям какво мисля и очаквам за компанията и ми е най-лесно с НАЙ !!!
            Нямам нито една причина да пиша с подробности, а много да не го правя !!!
            Абсолютно разбираемо. Аз като бях сред средните акционери в Инвестор.бг и работех вътре и като знаех всичко и въобще не пишех и НАЙ. Нищо не пишех в темата за инвестор. Скъсваха ни от хейт, а то работата добре излезе от 1,67 лв. на ипото до 12 лв. Е за 10 години. За същото време гугъл, направи повече и вътрешно се бъзикахме че е трябвало да вложим там, вместо да се мъчим. Но пак добре се получи. Хепиенд. А хич?

            Така че Да партьорите не могат да обясняват във форума. Всеки си има глава на раменете. Не както мечката учителка ме подиграва че никой не ми вярва на писанията. Ми човек сам си решаваш.

            Че ти Форти пишеш, ти прави чест. Който разбира обикновено не пише. Но твоята работа е представително-организационна, например от теб научих за кафетата. Чудех се къде изчезват всички между двете ОСА. Обяснителната работа за x3news.com от ръководството и на срещи с инвеститорите пак от главата, защото и в Тесла говори само Мъск. Другите не важат, защо да ги слушаш.

            Големият въпрос е каква доходност може да се получи тук и отговор, аз за себе си имам. Всеки да си намери за себе си. Ако не SPY или апартаменти и готово.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение

              катарзис
              но за мен не оправдава достатъчно мотивирано трибуквени постове от типа "най"
              Не искам да споделям какво мисля и очаквам за компанията и ми е най-лесно с НАЙ !!!
              Нямам нито една причина да пиша с подробности, а много да не го правя !!!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от hamorphis

                Когато хора като теб, които не са писали от доста време налазят 10+ теми и почнат да пишат активно ме кара да се замисля. Замислям се.
                виж кога съм регистриран виж и ти от кога,
                незнаем над какво мислиш, но мисли. тайнсвено и вербуващо. дали целта оправдава средствата.
                айде по-лековато да го кажем, като си регистриран 2005 а те е нямало близките няколко години но изведнъж се появиш през последната и оставиш повече постове и от мен по още-повече теми, какво може да мислиш? Найс, нали
                Last edited by iezuita; 14.12.2019, 20:03.
                http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

                Коментар


                • Първоначално изпратено от arneg Разгледай мнение
                  Марияне добър пост
                  катарзис
                  но за мен не оправдава достатъчно мотивирано трибуквени постове от типа "най"
                  http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

                  Коментар


                  • Марияне добър пост

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

                      Добър опит да провокираш някого да разкаже. Е настроението беше задушевно и приятно. Мнения, дискусия, споделяния, шеги.......
                      Хубаво е, че си могъл да идеш, добре обрисува обстановката. Въпросите и коментарите ти са винаги на място, както сам писа, свободата на словото е много важна и днес за съжаление са рядкост независимите журналисти, като затова сме на 120-то място в света по този показател.

                      Подобни събития, било то навлизащите уебинари, кафета или други установени табиети, където има възможност да се зададат въпроси и да се срещнат миноритарите със собствениците, са чудесни и чест прави на всички компании, където това вече е практика. Присъствал съм, Донев е ерудиран, културен и приятен събеседник, а може пък да ми е симпатичен, като колега, завършил МИО

                      Кой спекулант какви коефициенти и показатели гледа си е специфично за всеки стил и стратегия на инвестиране, така един вижда дадена компания надценена и продава, а друг именно обратното и затова имаме търговия и насрещни сделки.

                      Доверие стана дори по - интересно от Софарма, но нормално, има движения в цената, които засилват спекулантския глад. Хубав пример с Тесла, те като представиха наскоро "неразрушимият" си пикап и на демонстрацията му се напраскаха стъклата, като след това навсякъде ги осмяха, а поръчките в първите 48 часа надминаха с много очакванията и на самият Мъск.

                      Не малко се прави в Софарма, но може и по - добре, чудесни идеи имат, но нещо куца на моменти в реализацията и достигането на желаният мащаб и от тук понякога колебливи резултати. Дали се зададоха някакви въпроси относно партньорът в САЩ, Achieve? Изглежда не достатъчно стабилна и надеждна, процесът около разрешението и тестването на цитизина на всички нива отнема доста време, дали изобщо тази компания ще съществува след няколко години, а какво говорим за маркетингов капацитет и дистрибуторска сила.
                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

                        Добър опит да провокираш някого да разкаже. Е настроението беше задушевно и приятно. Мнения, дискусия, споделяния, шеги. Много хора (анализатори, спекуланти, инвеститори). Аз тези дни писах (не "розови") статии за Софарма Трейдинг, Софарма и коментари във форума за Доверие и отидох с леко присвито сърце. Двама спекуленти отново ми обясниха, че не се гледа печалбата, а EBITDA и тя е рекордна (както BSETrader писа тук) и съм съгласен в голяма степен. Един ми обясни, че сделките са на 11 пъти EBITDA. Обясниха ми и видях вчера в отчета на СФТРД, че амортизациите скачат заради промяна в счет. стандарти. Е почувствах се тъп, но какво да се прави. Понякога бързо трябва да напиша нещо и съответно критиците ме отстрелват от упор. Харесва ми, че мога да пиша и говоря спокойно. Това е нещото което за мен ми е най-важното! Свободата на словото! Извинявам се, на присъствалите вчера, че по-навик задавам непропорционално много въпроси и правя непропорционално много коментари.

                        Свободата на словото Оле.
                        Дано има на повече места. Има и на други, но не навсякъде, защото аз ходя на събрания на много компании и на много срещи с инвеститорите.

                        На всички препоръчвам да идват. Вчера имаше хора дошли от Варна, Търговище и Пловдив например.
                        За мен беше полезно и че видях много стари приятели спекуланти и обсъдихме какво ли не.

                        С две думи горещо препоръчвам ходене по срещи на инвеститорите, общи събрания и други срещи с мениджмънт (най-добре собственици) на компании! Правят се контакти, добиват се впечатления, които могат да се добият само на живо.

                        Какви реки те интересуват, от злато или от мед и масло? Анализа е личен, интимен акт. Едни интерпретират нещата така, други онака. Долу се спряхме случайно няколко човека да обсъдим след събранието и всеки си беше извадил различни нюанси. Така че свят широк.

                        Видя се, че много спекуланти се интересуват от Доверие (видно и от коментарите във форума), погледнаха ме лошо когато пуснах тъпи провокативни идеии. Искат цената да качи (мисля всеки акционер иска, нормално). Имаше специално дошъл само за Доверие. Един спекулант (долу сред срещата) разви теорията, че заради хейтъри като мен пазара е на това диредже, трябва да се замисля, но едва ли ще стана с розови очила, да дойде да пише статии той... Всъщност инвестирането е интимен акт, какво значение има писание на журналист? Все едно за Тесла не се пишеха критични статии, пък цената си растеше.

                        Говоря за неща, които почувствах. За Новини чети секция Новини, не мога да цитирам други хора, цитирам себе си.

                        и аз да те провокирам

                        Отговорих ли?

                        Съжалявам, но новини чакай само в x3news.com и Бюлетин Investor.bg. На подобни срещи новини не може да има по закон, все пак живеем в правова държава.

                        И един коментар за Fortiss. Много гадно го кълвете.
                        Представете си, някой човек, че си е купил 3 апартамента в София и взима по 500 лв. наем общо 1 500 лв. и не го интересуват, акции депозити, акции в САЩ, имоти в Лондон и т.н. Взима си наем и си живее. (за да не се объркате, това не е Fortiss).
                        Или има 100 дка земя и знае, че всеки октомври ще вземе по 20 лв. рента (в Мъглиж) и ще добави 2 000 лв. към бюджета си, както е бабата на съпругата ми. За една баба това е подкрепа. Знаеш че октомври ще дойдат. Голям кеф. Това пак не е Fortiss.

                        А сега си представете, човек,които има Софарма (Трейдинг) знае, че всяка година ще му дойдат Х пари дивидент. Знае че ще отиде при големия собственик и ще пият кафе. Че са приятели (на истинско човешко ниво, знам какво пиша). Защо му е да купува-продава, да ходи в Химимпорт, ПИБ, Адванс Терафонд, Сирма и т.н. Знае че 2-3 пъти в годината ще пътува до София. Празник.
                        Със сигурност му завиждате, завиждаме.
                        Ама не е хубаво. Дай боже всекиму да е Fortiss. И междудругото всеки може да е, защото видно от действията на Донев, той е продавал на ниски цени (Софарма трейдинг, Софарма имоти, Доверие) и всеки е можел да вземе и захлеби. Донев дори реши и даде на служителите акции за милиони. С две думи човека споделя богатството, не е скръндзав. Много акции в имотите има Борисов, в Трейдинга Димитров. Във всички Стоев. И Палавеев има, не помня колко и къде. Така че видно, ситуацията не е "вземи едни пари от пазара и бягай", както при някои ИПО-та от 2007-ма., а има, да партньори е добра дума.

                        Всеки си преценява. Но който закача Fortiss, не му прави чест.
                        Искам и аз да съм партньор някъде.
                        Поздравления за написаното Марияне! Един по различен поглед над нещата, който се случват на ОСА.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

                          Щом мълчат, сигурно е страшно тегаво настроението, не е имало обещания за реки от злато.
                          Добър опит да провокираш някого да разкаже. Е настроението беше задушевно и приятно. Мнения, дискусия, споделяния, шеги. Много хора (анализатори, спекуланти, инвеститори). Аз тези дни писах (не "розови") статии за Софарма Трейдинг, Софарма и коментари във форума за Доверие и отидох с леко присвито сърце. Двама спекуленти отново ми обясниха, че не се гледа печалбата, а EBITDA и тя е рекордна (както BSETrader писа тук) и съм съгласен в голяма степен. Един ми обясни, че сделките са на 11 пъти EBITDA. Обясниха ми и видях вчера в отчета на СФТРД, че амортизациите скачат заради промяна в счет. стандарти. Е почувствах се тъп, но какво да се прави. Понякога бързо трябва да напиша нещо и съответно критиците ме отстрелват от упор. Харесва ми, че мога да пиша и говоря спокойно. Това е нещото което за мен ми е най-важното! Свободата на словото! Извинявам се, на присъствалите вчера, че по-навик задавам непропорционално много въпроси и правя непропорционално много коментари.

                          Свободата на словото Оле.
                          Дано има на повече места. Има и на други, но не навсякъде, защото аз ходя на събрания на много компании и на много срещи с инвеститорите.

                          На всички препоръчвам да идват. Вчера имаше хора дошли от Варна, Търговище и Пловдив например.
                          За мен беше полезно и че видях много стари приятели спекуланти и обсъдихме какво ли не.

                          С две думи горещо препоръчвам ходене по срещи на инвеститорите, общи събрания и други срещи с мениджмънт (най-добре собственици) на компании! Правят се контакти, добиват се впечатления, които могат да се добият само на живо.

                          Какви реки те интересуват, от злато или от мед и масло? Анализа е личен, интимен акт. Едни интерпретират нещата така, други онака. Долу се спряхме случайно няколко човека да обсъдим след събранието и всеки си беше извадил различни нюанси. Така че свят широк.

                          Видя се, че много спекуланти се интересуват от Доверие (видно и от коментарите във форума), погледнаха ме лошо когато пуснах тъпи провокативни идеии. Искат цената да качи (мисля всеки акционер иска, нормално). Имаше специално дошъл само за Доверие. Един спекулант (долу сред срещата) разви теорията, че заради хейтъри като мен пазара е на това диредже, трябва да се замисля, но едва ли ще стана с розови очила, да дойде да пише статии той... Всъщност инвестирането е интимен акт, какво значение има писание на журналист? Все едно за Тесла не се пишеха критични статии, пък цената си растеше.

                          Говоря за неща, които почувствах. За Новини чети секция Новини, не мога да цитирам други хора, цитирам себе си.

                          и аз да те провокирам

                          Отговорих ли?

                          Съжалявам, но новини чакай само в x3news.com и Бюлетин Investor.bg. На подобни срещи новини не може да има по закон, все пак живеем в правова държава.

                          И един коментар за Fortiss. Много гадно го кълвете.
                          Представете си, някой човек, че си е купил 3 апартамента в София и взима по 500 лв. наем общо 1 500 лв. и не го интересуват, акции депозити, акции в САЩ, имоти в Лондон и т.н. Взима си наем и си живее. (за да не се объркате, това не е Fortiss).
                          Или има 100 дка земя и знае, че всеки октомври ще вземе по 20 лв. рента (в Мъглиж) и ще добави 2 000 лв. към бюджета си, както е бабата на съпругата ми. За една баба това е подкрепа. Знаеш че октомври ще дойдат. Голям кеф. Това пак не е Fortiss.

                          А сега си представете, човек,които има Софарма (Трейдинг) знае, че всяка година ще му дойдат Х пари дивидент. Знае че ще отиде при големия собственик и ще пият кафе. Че са приятели (на истинско човешко ниво, знам какво пиша). Защо му е да купува-продава, да ходи в Химимпорт, ПИБ, Адванс Терафонд, Сирма и т.н. Знае че 2-3 пъти в годината ще пътува до София. Празник.
                          Със сигурност му завиждате, завиждаме.
                          Ама не е хубаво. Дай боже всекиму да е Fortiss. И междудругото всеки може да е, защото видно от действията на Донев, той е продавал на ниски цени (Софарма трейдинг, Софарма имоти, Доверие) и всеки е можел да вземе и захлеби. Донев дори реши и даде на служителите акции за милиони. С две думи човека споделя богатството, не е скръндзав. Много акции в имотите има Борисов, в Трейдинга Димитров. Във всички Стоев. И Палавеев има, не помня колко и къде. Така че видно, ситуацията не е "вземи едни пари от пазара и бягай", както при някои ИПО-та от 2007-ма., а има, да партньори е добра дума.

                          Всеки си преценява. Но който закача Fortiss, не му прави чест.
                          Искам и аз да съм партньор някъде.

                          Е като се замисля, и аз съм партньор. Веднъж звънях, търсех едни лекарства, намериха ми ги. Друг път звънях за друго, всичко точно. Трети път за трето, няма проблем. Каквото могат помагат. Явно аз съм магарето, защото обичам да търся под вола теле.
                          Last edited by mpy_yordanov; 14.12.2019, 15:46.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

                            Щом мълчат, сигурно е страшно тегаво настроението, не е имало обещания за реки от злато.
                            E, ти пък с лошото веднага.... !?

                            Може просто тази година вместо кафе и флашки, да са раздавали опакови "Трибестан" и снощи, на акционерите да не им е било до Форума, а да са напъплили съпругите и приятелките !!!

                            Като си върнат силите днес - ще се включат и тук....

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
                              Беее цял ден чакам партнерите да споделят някоя новина от сборището
                              Щом мълчат, сигурно е страшно тегаво настроението, не е имало обещания за реки от злато.
                              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение

                                maki, както винаги с много точен коментар. Според мен е илюзия при тази интелектуална немощ и липса на амбиция за развитие в компанията в момента да се очаква нова молекула. Но нови генерични продукти, и особено - хранителни добавки, не виждам какъв е проблемът да се разработят, промотират и пуснат на пазара. Само един пример - българският трибулус (който те продават за безбожни пари в България под марката Трибестан) е на особена почит от бодибилдърите В ЦЯЛ СВЯТ. С малко находчивост и упорита работа по продукта, само тази трева може да донесе милиони. Да не говорим, ако пробие на щатсия пазар, което изобщо не е невъзможно за нашата качествена суровина. Даже и кой знае колко акъл не се иска, просто да наложиш на екипа да заработи на пълни обороти...
                                Не е само табекса / там питомното, пак от много акъл, избяга още преди години и сега се гони Михаля /, или бабините зъби - в портфолиото на фирмата има и други продукти с огромен потенциал, на които никой не обръща внимание. Има и пазари за тях - нищо, че са от миналия век. Никой не говори за нови молекули, но не е трудно да се направят нови по актуални генерики. Малки фирми го правят - Адифарм, Химакс, Ботевград, Рамкофарм, разни гаражи, плевни, обори..., които се управляват от шепа хора и са много далеч от капиталовите възможности на Софарма, но с малко хъс и повече акъл.....

                                Коментар

                                Working...
                                X