If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тука си прав. Блокови сделки тогава по същия начин правеха и Валентин Златев, Васил Божков, Цветелина Бориславова, Славчо Христов, Светослав Божилив, Христо Ковачки, Бобокови Брадърс, Цеко и Ивайло Фибанкъсови. Изобщо веси уважаващ себе си олигарх с дружество на борсата. Най скорошните многобройни примери бяха Цветан Василев и Делян Пеевски.
Грую Груев,
Досега все съм се въздържал, ама този път ще кажа - ПИШЕШ АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ!
Цялото това дело е ясно от самото начало, че беше скалъпено единствено с цел натиск. Ако тези сделки са проблем - има още хиляди 1:1 OTC сделки. НАП и МФ знаят, че проблем няма, но прокуратурата не й е работа да разбира ... всичко е за да може такива като теб да четат и да си мислят че са разбрали нещо.
С извинение за тона, но пишеш глупости.
+1
И само ще допълня че ме отвращава начина по който се обръща към човека и използваните епитети! Най-малкото от уважение към по-възрастен човек..
Груьо, много ми падаш в очите със злобата си по Донев и Софарма груп.
Грую, без да съм адвокат на когото и да е било, посочи ми една разпоредба от действащото към 04.2007 г. данъчното законодателство, което да третира блоковите сделки по различен начин от "нормалните"? Аз не знам така и ще ми е любопитно да се запозная. Иначе си спомням сделките и недовоството на миноритаите тогава. както едно увеличение на капитала, при което хора чакаха пред вратата на Елана в ранни зори и изведнъж се оказва, че акциите вече били записани Явно някой е спал в офиса на ИП-то цяла нощ
Грую Груев,
Досега все съм се въздържал, ама този път ще кажа - ПИШЕШ АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ!
Цялото това дело е ясно от самото начало, че беше скалъпено единствено с цел натиск. Ако тези сделки са проблем - има още хиляди 1:1 OTC сделки. НАП и МФ знаят, че проблем няма, но прокуратурата не й е работа да разбира ... всичко е за да може такива като теб да четат и да си мислят че са разбрали нещо.
Изпълнителният директор на "Софарма" е подсъдим за това, че е продал при седем блокови сделки голямо количество акции на дружеството на свързани с него фирми ("Телсо" АД "Телекомплект" АД, "София" АД, и "Софстрой" АД) извън регулирания пазар на цена от един лев за акция, вместо на пазарните цени, които са били около девет пъти по-високи. Според държавните обвинители сделките са сключени през пролетта на 2006 г., но година по-късно Донев не ги е декларирал. Според прокуратурата – Донев е трябвало да декларира над 400 млн. лв., на които да плати близо 63 млн. лв. данък, но не го е направил.
Като основно доказателство по делото, на което стъпва оправдателната присъда, прочетена от съдия Борисова, е кредитирана проведена данъчна ревизия на фирмата продавач на акциите на "Софарма" за периода, който е инкриминиран от прокуратурата. Според съдия Борисова, липсата на констатации от страна на НАП, че Донев има неизплатени дългове към държавата, е основание той да бъде признат за невинен.
Хвалъ, хвалъ на таквъзи комуноиди, хвалъ - ин Донев уи тръст - мое да е прост на гугутка и да не мое да смята, ма е номер едно у нас, хвалъ. Четете и плачете, плачете и четете - великанът на инвеститорите у нас!
П.С. Поне присъдата не е окончателна де
П.П.С. По тая логика, щото НАП не са констатирали проблеми тогава, а сега уж се сещат за някакви пропуснати ползи, защо г-н Черепа избяга от страната и му сексвестираха бизнесчето - ми той не е знаел, а и няма как да знае, че бил уж дължал едни 500 милки, щото няма такова опразование, нали е проЗ математик - чист като сълзица, мамин златен! Бахти двойните стандарто.
Оп, забравих да затапя всички накрая:
НАЙ!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Интересен форум е това тука. Компания, която има 100х. оборот за час и половина нищо не се коментира, но се разтягат локуми за борда и фиксирания курс до втръсване.
За БФБ вече и това е титаничен оборот. В теми политика, вицове и т.н., въобще не влизам, но форумът е разнороден, за всекиго по нещо.
Тук изтръска някой малко акции, на 3.35 се появи съпротива, която преди седеше основно на 3.30, всеки ден по 100к би било интересно.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Интересен форум е това тука. Компания, която има 100х. оборот за час и половина нищо не се коментира, но се разтягат локуми за борда и фиксирания курс до втръсване.
Коментар