Виждам, че софикса ви е обяснил точно какво е мечи капан. Аз имах впредвид, че след като пика/8.78/ е пробит и затвеърден с значителен обем и който продава под 8.80 и очаква да купува на значителни по ниски цени влиза в мечия капан.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ALКакво е капан за мечки???
Не го бях чувал то термин досега.
Когато една подкрепа бъде пробита с малък обем и след това цената се върне обратно над нея се нарича капан за мечки.
Само че няма идея защо Хинина го е казал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ХининаТук се заформя капан за мечки!
Според мен до 8,68 лв, докато се върне интереса на "големите".Като стане това, а то определено ще стане, за кратък период ще хванем стабилен процентец. Аиде хора, Успех и спете спокойно.
Коментар
-
Капитал от събота - групата Софарма печели обществени поръчки за доставка на лекарства за близо 16 млн. лв. За първа година имат толкова сериозно присъствие в търга за онкомедикаменти и делят първото място с Търговска лига.
Това е показателно за рязкото увеличаване на присъствието им в търговията на едро с лекарства.
Съжалявам, че нямам как да постна статията.
Коментар
-
Аналгинов - разбирам какво имаш впредвид за мизерната цена на някогашната покупка... Нищо, казвай си, нека закъснелите да беснеят... :-) :-) :-)
Лордов - под реална цена разбирам съвкупност от доста фактори - счетоводна стойност, перспективи на компанията, пазарни дялове, състояние и перспективи на целият отрасъл, ниво на продуктът... сложно е...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът... цената е над реалната им стойност...I prefer to be approximately right than precisely wrong...
Коментар
-
Импе, за мен Софарма е най-доброто на БФБ. И бъдеще си има и добър мениджмънт също, но на тези цени на мен не ми се влиза. Това беше първата акция, която си купих на времето и тая само добри чувства към нея. Ако кажа на колко съм ги вземал сигурно 10-тина души ще скочат, ти това го знаеш от опит.
П.П. Преди 4 години цената беше около 2лв. Като се раздели на 11 (сплита който направиха 2003) смятайте. Аз моите ги взех малко по-късно :-)
Коментар
-
Аналгинов - затова наричам и Петролът и Софармата балони - защото цената е над реалната им стойност. Дотук с приликите.
Разликите:
1. Петролът е много по-надценен.
2. Петролът е компания фантом - загубила тотално пазарът си.
3. Софарма - напротив - разраства се все повече, увеличава и активите си и печалбата си и делът си в производството и търговията в своят сектор.
Извод - Софарма, според мен, ще продължи бавничко и спокойничко нагоре, ще закатери по-яко като наближи събранието и после - за дивидентченцето, максар че дивидентът от Медика напримерно е десетина пъти по-сосен.
Да.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Технически най-просто погледнато тренда на сфарм е възходящ. Цената е над ПС20 и ПС50 за сега не подават сигнали за спадане на цената, просто лека корекция поне за момента, невиждам условия за притеснения и падане на цената се пак се очаква и хубав фундамент, така че дерзайте и дано е нагоре.
Коментар
-
Хинина, INSIDER-A иска да ти каже, че както Петрол АД надуха на времето цената с надеждата да се разделят с голяма част от акциите си на висока цена ( чрез глобалните депозитарни разписки първо зад океана, а после и в Лондон; чрез опцията с Лукойл ), така и от Софарма АД за момента имат интерес цената да е висока. И тя ще е висока дотогава, докато интересът им е актуален.
Коментар
Коментар