IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Виждам, че софикса ви е обяснил точно какво е мечи капан. Аз имах впредвид, че след като пика/8.78/ е пробит и затвеърден с значителен обем и който продава под 8.80 и очаква да купува на значителни по ниски цени влиза в мечия капан.

Коментар

• Мерси, sofix.
      Може би има предвид, че цената ще падне временно?

Коментар

• Първоначално изпратено от AL
        Какво е капан за мечки???
        Не го бях чувал то термин досега.
        Капан за мечки е термин от техническия анализ.

Когато една подкрепа бъде пробита с малък обем и след това цената се върне обратно над нея се нарича капан за мечки.

Само че няма идея защо Хинина го е казал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хинина
          Тук се заформя капан за мечки!
          До кога и до колко прогнозираш, че ще падне цената, нали каза скоро да не чакаме ниски нива.
          Според мен до 8,68 лв, докато се върне интереса на "големите".Като стане това, а то определено ще стане, за кратък период ще хванем стабилен процентец. Аиде хора, Успех и спете спокойно.

Коментар

• Какво е капан за мечки???
            Не го бях чувал то термин досега.

Коментар

• Можеш ли да обесниш по какво съдиш, че се заформя капан за мечки,
              има голям брой оферти купува на близки нива около 8.75 или?!

Коментар

• Тук се заформя капан за мечки!

Коментар

• Капитал от събота - групата Софарма печели обществени поръчки за доставка на лекарства за близо 16 млн. лв. За първа година имат толкова сериозно присъствие в търга за онкомедикаменти и делят първото място с Търговска лига.

Това е показателно за рязкото увеличаване на присъствието им в търговията на едро с лекарства.

Съжалявам, че нямам как да постна статията.

Коментар

• Тук ситуацията е следната- СИС-овете, като поизпразнят кошничката поемаме нагоре за пробив на 9-те лв !

Коментар

• Аналгинов - разбирам какво имаш впредвид за мизерната цена на някогашната покупка... Нищо, казвай си, нека закъснелите да беснеят... :-) :-) :-)
                      Лордов - под реална цена разбирам съвкупност от доста фактори - счетоводна стойност, перспективи на компанията, пазарни дялове, състояние и перспективи на целият отрасъл, ниво на продуктът... сложно е...
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                        ... цената е над реалната им стойност...
                        Императоре, над 80% от компаниите на БФБ се търгуват над "реалната си стойност" (предполагам имаш предвид intrinsic value), колкото и да е относително това понятие - това означава ли че всичките са балони?
                        I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• Импе, за мен Софарма е най-доброто на БФБ. И бъдеще си има и добър мениджмънт също, но на тези цени на мен не ми се влиза. Това беше първата акция, която си купих на времето и тая само добри чувства към нея. Ако кажа на колко съм ги вземал сигурно 10-тина души ще скочат, ти това го знаеш от опит.
                          П.П. Преди 4 години цената беше около 2лв. Като се раздели на 11 (сплита който направиха 2003) смятайте. Аз моите ги взех малко по-късно :-)

Коментар

• Аналгинов - затова наричам и Петролът и Софармата балони - защото цената е над реалната им стойност. Дотук с приликите.
                            Разликите:
                            1. Петролът е много по-надценен.
                            2. Петролът е компания фантом - загубила тотално пазарът си.
                            3. Софарма - напротив - разраства се все повече, увеличава и активите си и печалбата си и делът си в производството и търговията в своят сектор.

Извод - Софарма, според мен, ще продължи бавничко и спокойничко нагоре, ще закатери по-яко като наближи събранието и после - за дивидентченцето, максар че дивидентът от Медика напримерно е десетина пъти по-сосен.

Да.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Технически най-просто погледнато тренда на сфарм е възходящ. Цената е над ПС20 и ПС50 за сега не подават сигнали за спадане на цената, просто лека корекция поне за момента, невиждам условия за притеснения и падане на цената се пак се очаква и хубав фундамент, така че дерзайте и дано е нагоре.

Коментар

• Хинина, INSIDER-A иска да ти каже, че както Петрол АД надуха на времето цената с надеждата да се разделят с голяма част от акциите си на висока цена ( чрез глобалните депозитарни разписки първо зад океана, а после и в Лондон; чрез опцията с Лукойл ), така и от Софарма АД за момента имат интерес цената да е висока. И тя ще е висока дотогава, докато интересът им е актуален.

Коментар

Working...
                                X