IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Приятелю СТУ, това е цитат от вестник монитор, а тъпата статия е написана от Г-н Тошев. Ако не си забелязал, мнението ми е насочено срещу написаното от Г-н Тошев и следния отказ е цитат от неговата статия : "Кризата на “Софарма” се задълбочава
    Владимир Тошев

Още 0.34% от цената си загубиха акциите на "Софарма". Те бяха търгувани около 8.73 лева. Интересът към тях обаче нарасна двойно за един ден и близо 8500 акции бяха продадени. ".

Останалото е мое мнение и от него става ясно, че абсолютно не подкрепям казаното от Тошев и не приемам глуповатото му, ограничено и безсмислено журналистическо писание, защото от 2та написани реда от Г-н Тошев става ясно колко следи нашата борса и колко разбира. Ярък пример за, според мен, ниското качеството на журнализъм в България като цяло.

Ще те помоля за напред да четеш внимателно и да не се изказваш така остро без да си помислил. По-добре първо попитай, ако не ти е ясно какво искам да кажа, а после почвай с нападките! Ясно?

Иначе съм на мнение, че фармата е отлично дружество и не случайно голяма част от портфейла ми се формира от това дружество.

Успех на всички!
    Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• stu, прочети още веднъж постинга на Al-elder, но този път малко по-внимателно :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Al-elder
        Кризата на “Софарма” се задълбочава
        Владимир Тошев

Още 0.34% от цената си загубиха акциите на "Софарма". Те бяха търгувани около 8.73 лева. Интересът към тях обаче нарасна двойно за един ден и близо 8500 акции бяха продадени.

Страхотна криза, след като качи 10-15 % за месец-два, сега е върнала 0,34 и това е страховито...дружеството се срива. Г-н Тошев явно доста добър поглед има върху нещата, така доста стойностен. Поредното доказателство за качеството на бг журналистиката (като цяло), което клони към 0. Лично мнение!!!
        Драги ми "Ан-елдер", уважавам това
        че имаш лично мнение по въпроса, но в случая е добре да си го запазиш за себе си.Не можеш да кажеш, че едно дружество се срива при положение, че:
        1)Материално-техническата база отговаря на европейските изисквания;
        2)Има стабилни позиции на балканите, а и в Европа по отношение на износа;
        3)Има стабилна политика, колкото и да не ти се вярва;
        4)Няма да казвам, че по отношение на вертикалната интеграция е перфектна:
        -99,9% от произведените етерични масла на СЕВТО(в качествено отношение са едни от най-добрите в света) отиват за Софарма:
        5)Печалбата му се увеличава с всяка изминала година(погледни отчетите);
        6)Дават(от 2004год.) стабилен дивидент, който също бележи ръст;
        Има и още положителни страни, който сам можеш да проучиш.
        Виж сега моето лично мнение:
        "КУПУВАЙ ДОКАТО Е ОЩЕ ПОД 9 ЛВ"
        ПС:Погледни графиките и си припомни уроците по технически анализ, който маи, маи си попропуснал!?
        ПСС:На света няма дружество, което да върви само нагоре и нагоре, ако си видял такова кажи ми го и аз да поспекулирам малко там .

Коментар

• относно Софарма

По една или друга причина съм започнат с фарма бизнеса
          от инвестиционна и спекулативна гледна точка Софарма е супер.
          от фармацевтична гледна точка, обаче, компанията е пълна дупка.
          ето и аргументите ми:
          - Софарма е една ширпотреба на стари и неефективни лекарства. Компанията няма нито един иновативен или актуален продукт, който да се превърне в пазарен лидер. Разчите се само на местния и бившия соц пазар, който скоро ще бъде колонизиран от Индия
          - продуктите на Софарма са с много некачествени досиета, т.е. те скоро ще бъдат нерегистрируеми и непродаваеми в българия и Европа, тъй като нямат надеждна и качествена документация-този удар предстои и Софарма не прави нищо сериозна за да се предпази от него. не че мениджърите ми не знаят какво да направят, напротив, просто този процес е много скъп и неефективен за старите и евтини лекарства, които продава Софарма
          - Софарма придоби наистина търговци на едро-това е добре и не е добре. При навлизането на нашия пазар на гиганти от европейски мащаб в дистрибуцията на лекарства /нещо от типа на Метро във фармата/ този бизнес в този вид вероятно ще се срине поради липсата на ясни правила и пазарни механизми в остатъците от дистрибутори от нас.
          наред с посочените слабости има и още много, които не са видими дори за полупрофесионалисти.
          същевременно не мога да отрека правилната пазарна стратегия в момента. Упорите се говори, че скоро Софарма ще продава българска Виагра, това неминуемо ще увеличи оборотите. Онова, обаче, което качма цените на акциите на нормалните фарма фирми- иновации, нови препарати или молекули, успешни клинични проучвания-в Софарма го няма
          Ето защо, най-вероятно възходът на компанията ще е удържим, също както на Артуро Хи от едноименната пиеса на Брехт

Коментар

• Кризата на “Софарма” се задълбочава
            Владимир Тошев

Още 0.34% от цената си загубиха акциите на "Софарма". Те бяха търгувани около 8.73 лева. Интересът към тях обаче нарасна двойно за един ден и близо 8500 акции бяха продадени.

Страхотна криза, след като качи 10-15 % за месец-два, сега е върнала 0,34 и това е страховито...дружеството се срива. Г-н Тошев явно доста добър поглед има върху нещата, така доста стойностен. Поредното доказателство за качеството на бг журналистиката (като цяло), което клони към 0. Лично мнение!!!
            Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• Повтарям се, но пак казвам, че според мен ще падне го 8.68 лв, а после гледайте само какво става- ъп, ъп и пак ъп.

Коментар

• Няма проблем и да върне удвояваме.

Коментар

• Дано се разминете с малко спадане на цената

Коментар

• И сега, какво малко консолидация и после отново нагоре.

Коментар

• От разни дребни спекулчици, тия акции могат да поспадат и дасе качват - но общият път е ясен.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Така изглежда, Софикс, но дано не грешим, в редичката на купувачите съм
                        tya

Коментар

• Първоначално изпратено от Хинина
                          Меченцата с мисълта за по ниски нива при СФАРМ, леко, леко влизат в капана, като забравят, че пробихме топ -а /8.78/ със значителен обем!
                          Според мен капана е за бичетата

Коментар

• Меченцата с мисълта за по ниски нива при СФАРМ, леко, леко влизат в капана, като забравят, че пробихме топ -а /8.78/ със значителен обем!

Коментар

• Успех на всички, дано днес деня да е стратегически.

Коментар

• Тази седмица очаквам да отстреляме психологическото ниво- 9лв.

Коментар

Working...
                                X