IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• e това вече е нечовешко
    очакваме Императора да отвърне на удара
    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• императора иска и трите ! Убеден съм!

Вярно е, че чак тогава може да чакаме 9 по тази акция не уточнявам валутата умишлено

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
        Спад я... много важно, че купили Медика...дано да купят и Байерн, пък дано акцията стигне 9 кинта...

Баси чекиджийската работа...
        Импе, не разбрах последно, кого ще купува Софармата

ИЛИ

Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Спад я... много важно, че купили Медика...дано да купят и Байерн, пък дано акцията стигне 9 кинта...

Баси чекиджийската работа...
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
            Първоначално изпратено от allroad1982
            И аз така мисля - излиза че залагат за софикс и могат да го манипулират за да печелят от това независимо че губят например

както ТИМ изкупиха ОТЗК МОНБАТ и ОДЕС за да вдигнат Софикс и там ако са го купили с голям марджин например 500 по или 100 по там с 1млн залагт 100млн и тука като мръдне нагоре с 1 процент те там правят 1 млн а тукам огат да си позволят да изкупят на по високи цени и да кажеме да загубят 0.5 млн за да вдигнат или свлят софикса
            ОЦК и ОДЕС не са в Софикс-а, така че това изречение не е вярно!
            Четох го по форума ,лично не знам даже кой са ..... просто четох по форумите какво ли не за тогава ..... сори

Коментар

• Първоначално изпратено от allroad1982
              И аз така мисля - излиза че залагат за софикс и могат да го манипулират за да печелят от това независимо че губят например

както ТИМ изкупиха ОТЗК МОНБАТ и ОДЕС за да вдигнат Софикс и там ако са го купили с голям марджин например 500 по или 100 по там с 1млн залагт 100млн и тука като мръдне нагоре с 1 процент те там правят 1 млн а тукам огат да си позволят да изкупят на по високи цени и да кажеме да загубят 0.5 млн за да вдигнат или свлят софикса
              ОЦК и ОДЕС не са в Софикс-а, така че това изречение не е вярно!

а и МОНБАТ не го изкупиха ТИМ, а ПФБК ;-)
              Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA
                106 Продават ЯКО днеска защо така
                allroad1982, не се шашкай!

ПФБК са нещо като маркет мейкър по позицията - те са посредника на Ерсте банк (за сертификата им върху Софикс - т.н. "Българска кошница"). Разликата е тази, че в този сертификат Софарма има тежест от 40% от общо 8 компании...

Вероятно вчера и днес 106 си балансираха портфейла - като продават ненужни акции, които са купили при големия спад от предишните дни... в този смисъл напълно възможно е както продават, така и да изкупят позицията до 8 лв. (например)... забележи Райфа и Карол какви големи пакети поставят (дневни) на 8 лв. - явно в очакване...

Дано да съм ти бил полезен!

Успехи!

Да не забравя - изразявам само собственото си мнение! Не е съвет!

Коментар

• 106 Продават ЯКО днеска защо така
                  allroad1982, не се шашкай!

ПФБК са нещо като маркет мейкър по позицията - те са посредника на Ерсте банк (за сертификата им върху Софикс - т.н. "Българска кошница"). Разликата е тази, че в този сертификат Софарма има тежест от 40% от общо 8 компании...

Вероятно вчера и днес 106 си балансираха портфейла - като продават ненужни акции, които са купили при големия спад от предишните дни... в този смисъл напълно възможно е както продават, така и да изкупят позицията до 8 лв. (например)... забележи Райфа и Карол какви големи пакети поставят (дневни) на 8 лв. - явно в очакване...

Дано да съм ти бил полезен!

Успехи!

Да не забравя - изразявам само собственото си мнение! Не е съвет!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
                    В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Софарма АД-София /SFARM/:

Софарма АД-София финализира 2007 година с годишен резултат 16% ръст на общите приходи от продажби. Той се формира от значителен ръст от 41% за износ в доларово изражение и 1.2% ръст за вътрешен пазар, спрямо предходната година. Дружеството реализира нетна печалба в размер на 30 992 хил. лв., което е с 41% повече в сравнение с 2006 г. (22 034 хил. лв.) и мащабна инвестиционна програма. В рамките на второ полугодие Софарма АД-София осъществи пълна реконструкция на ампулното производство, удвоявайки капацитета му. Този резултат бе постигнат с цената на планирано занижение на приходите от продажби на ампулни форми, което ще се отрази в първите два месеца на новата година.
                    През месец януари на 2008 г. реализирания ръст на приходите от продажби е 3.4%, в т. ч. 134% от износ в доларово изражение. Дружеството не реализира ръст в продажбите на вътрешен пазар, предимно поради изчерпаните запаси от ампулни форми, но през месеца бе пуснато в експлоатация ампулното производство.
                    106 Продават ЯКО днеска защо така

нима новината за медика и отчета не са добри

какво мислите от днес съм взел от тази позиция и се чудя дал исъм добре постъпил

Коментар

• В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Софарма АД-София /SFARM/:

Софарма АД-София финализира 2007 година с годишен резултат 16% ръст на общите приходи от продажби. Той се формира от значителен ръст от 41% за износ в доларово изражение и 1.2% ръст за вътрешен пазар, спрямо предходната година. Дружеството реализира нетна печалба в размер на 30 992 хил. лв., което е с 41% повече в сравнение с 2006 г. (22 034 хил. лв.) и мащабна инвестиционна програма. В рамките на второ полугодие Софарма АД-София осъществи пълна реконструкция на ампулното производство, удвоявайки капацитета му. Този резултат бе постигнат с цената на планирано занижение на приходите от продажби на ампулни форми, което ще се отрази в първите два месеца на новата година.
                      През месец януари на 2008 г. реализирания ръст на приходите от продажби е 3.4%, в т. ч. 134% от износ в доларово изражение. Дружеството не реализира ръст в продажбите на вътрешен пазар, предимно поради изчерпаните запаси от ампулни форми, но през месеца бе пуснато в експлоатация ампулното производство.
                      "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• При този пролетен пазар - Соф-Ферма на едно място! :-(

п.с - ???

Коментар

• тази дума могъща в какъв смисъл я използваш тук?

Коментар

• Софарма стана много могъща с тази покупка.... Медика е водещият производител в превързочните материали... а и други работи фабрикува...
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Определено увеличеното участие на Софарма АД в капитала на Медика АД (302 051 акции) ще допринесе за по-добри отчети на SFARM през 2008

Коментар

• Отчет според очакванията.
                                За equityprivate - по отношение на печалба консолидирания няма как да направи голяма разлика.
                                Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

Working...
                                X