IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Софарма АД-София
    Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета17:02

София, България, 9 септември 2021 година – Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма“ АД (SFA:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че на основание чл. 187б от Търговския закон и чл. 111, ал. 5 и ал. 6 от ЗППЦК и във връзка с решение на Общото събрание на дружеството, проведено на 23.02.2018 година, и решение на Съвета на директорите на дружеството от 09.09.2021 година, „Софарма“ АД уведомява, че дружеството възнамерява да изкупи собствени акции в ограничението по чл. 111, ал. 5 от ЗППЦК, както следва:
    - Брой акции, подлежащи на обратно изкупуване – до 350 000 (триста и петдесет хиляди) броя акции;
    - Цена на обратно изкупуване – 3.66 лв. за една акция от капитала на дружеството;
    - Дата за изкупуване: 10.09.2021 година;
    - Лицензиран инвестиционен посредник, на когото е дадена поръчката за изкупуване – „Първа Финансова Брокерска Къща“ ООД.

Втори тур
    Лошо няма, всяко инжектиране на ликвидност е добре дошло

Коментар

• Софарма АД-София

Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета 14:00
      София, България, 9 септември 2021 година – Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма“ АД (SFA:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че за месец август 2021 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите със 60% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 76% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 53% ръст на продажбите за износ.
      За осемте месеца от началото на 2021 година приходите от продажби на продукция намаляват с 11% спрямо същия период на 2020 година, в т.ч. 15% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 24% спад на продажбите за износ.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Пенсионерите ще обвинят фонд мениджърите, че цял живот са им събирали такси и са живяли на техен гръб, без да им дадат нищо насреща. Дали ще има и квалификации за некадърност или злонамереност е друга тема. После фонд мениджърите ще се оправдаят със системата, мажоритарите, политиците и всякакви външни пречки, забравяйки, че все пак те са правили изборите. Докато вложителите в ДПФ няма да имат основание да мрънкат, защото са направили доброволен избор, то при УПФ може да се окаже, че наистина системата е проблемна, защото пенсионерите не са имали друг избор. Но пък в крайна сметка това е за след години а традиционно българина не се вълнува от бъдещето, пък до тогава фонд мениджърите могат три пъти да си сменят работата или да се смени собствеността в ПОК. Затова малко рано ми идва това хленчене как заради Софарма пенсионните фондове се издънили. Рано е да се търси виновник.
        Не е само заради чичикака, а заради симптоматийността, на която той е най-виден представител, почти до нивото на трибуквените. И не, не ерано да се търси виновник, баш навреме си е, ама всеки прехвърля за следващите и накрая рев, както при сегашните мега популисти, как пенсиите (само дето са от ноЙ) били ниски. Ми като си лъгал и се осигурявал на минимума какви да са? като децата ти са в чужбина и рпавят пенсиите на местните бабички и старци, какви да са и т.н.

За останалото си прав - все някой друг е виновен, но после съдът казва, че няма виновни, щото било колективна вината и дъра-бъра и чао, гергино. Те затова у нас е такова дереджето, щото разни чичикаки се правят на това, което не са, а възторжените адепти пляскат и славославят срещу една флашка или шапка.

Оф, забравих, че не ртябва да говоря против чичикака (или май тук можеше, ама в доверие - не). НАХ и т.н.
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Доходност може би? 3y return = ну-ла.

Септември 2018 г. акцията е на 4 лв. Добре, че имаше няколко дивидента за периода, а инфлацията избухна чак в края. Бизнес - вечен, пазари - разкошни, подхолдингови дружества - и те чудесни... само пенсионните партиди с 0% CAGR върху инвестицията и то ако е усреднявано надлежно, че допълнителните стълбове не са от днес. Нищо де, един ден като нямаме пенсии ще кажем, че системата е крива.
          Пенсионерите ще обвинят фонд мениджърите, че цял живот са им събирали такси и са живяли на техен гръб, без да им дадат нищо насреща. Дали ще има и квалификации за некадърност или злонамереност е друга тема. После фонд мениджърите ще се оправдаят със системата, мажоритарите, политиците и всякакви външни пречки, забравяйки, че все пак те са правили изборите. Докато вложителите в ДПФ няма да имат основание да мрънкат, защото са направили доброволен избор, то при УПФ може да се окаже, че наистина системата е проблемна, защото пенсионерите не са имали друг избор. Но пък в крайна сметка това е за след години а традиционно българина не се вълнува от бъдещето, пък до тогава фонд мениджърите могат три пъти да си сменят работата или да се смени собствеността в ПОК. Затова малко рано ми идва това хленчене как заради Софарма пенсионните фондове се издънили. Рано е да се търси виновник.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Септември 2018 г. акцията е на 4 лв. Добре, че имаше няколко дивидента за периода, а инфлацията избухна чак в края. Бизнес - вечен, пазари - разкошни, подхолдингови дружества - и те чудесни... само пенсионните партиди с 0% CAGR върху инвестицията и то ако е усреднявано надлежно, че допълнителните стълбове не са от днес. Нищо де, един ден като нямаме пенсии ще кажем, че системата е крива.
            А ако го сравняваме с 2008 е доста по-зле между другото. Ама пък спрямо други периоди, направихме някой процент и взехме някой лев дивидент. Просто такова си е поведението на акцията, както и по много други позиции...
            Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Всичко е фиксирано само за днес - явно част от бройките са уговорени. По интересно за мен бе анонса - до сега не са правили така. Сякаш казват - хайде който иска да излиза, да сипва и да се маха...
              Според мен връзват гащите, за да не ги погнат относно манипулиране на пазара с този огромен бид. Иначе се вижда, че ромите явно не искат да продават на 3,66, иначе да са им напълнили кошницата
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
                Нови 900К на борсата, които да бъдат разпределени по други позиции, а и възможност на желаещите да излязат. Какво повече може да искате

Коментар

• Интересно каква ще бъде емисионната стойност при увеличението на капитала.

Коментар

• Нови 900К на борсата, които да бъдат разпределени по други позиции, а и възможност на желаещите да излязат. Какво повече може да искате

Коментар

• Чичката се чуди какъв мурафет да измисли за да ви задържи вниманието ! И после ще има хайде вземете тези варанти и ново увеличение на капитала !

Коментар

• [QUOTE=inta53;n3799830]
                        Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

... По интересно за мен бе анонса - до сега не са правили така. Сякаш казват - хайде ???...[/QUOTE]

Мислете , къде и кога ли ще е следващият залп
                        Не са много възможностите, ще се влее малко ликвидност на пазарчето ни

Коментар

• [QUOTE=tony1975;n3799817]

... По интересно за мен бе анонса - до сега не са правили така. Сякаш казват - хайде ???...[/QUOTE]

Мислете , къде и кога ли ще е следващият залп

Коментар

• Чичо ще прехвърля от единия джоб в другия с принадена стойност

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Всичко е фиксирано само за днес - явно част от бройките са уговорени. По интересно за мен бе анонса - до сега не са правили така. Сякаш казват - хайде който иска да излиза, да сипва и да се маха...
                              Или може да определят някаква сума в рейнджа и до там да изкупуват, да пуснат поръчката и който иска да продава, само за днес "промоция"?

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                                Аз имам едно въпросче Възможно ли е всичко да приключи с прелитането на едно кюфте?

Коментар

Working...
                                X