IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• О.Д. кога каза ,че ще се пенсионира ?

Коментар

• [QUOTE=Poncho;n3831987]

Съгласен съм с твоите аргументи. Гледните точки обаче мже да са различни в зависимост от това какви карти държиш. При мен Фармата е с много голяма тежест /според възможностите/ и като абс.ст-ст също. Та на варантите гледам и като защита ако поизляза и вземе та хукне - да не ме боли. А мисля има един сериозен аргумент това да стане извън Ачийв - по тази тема съм на кантар.
      Та без препоръки всеки според акъла и картите.
      Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
        Рискът при опциите и в частност варантите си е баш голям, то и затова и възможните печалби са големи. Изобщо доста хазартни книги са. Виждаме розовото, но да не забравяме тъмните месеци и години през които ще гледаме монитора и стойността на тия книги ще е 0 нула.
        Ако погледнем назад във времето покупката на варантите биха били на печалба преди 4 години за около 4 месеца. После след още около 3 години за 4-5 месеца и след още около 3 години пак за 4-5 месеца и стигаме до заветните 2007-2008 г./всеки може да си погледна графиката/. Иначе казано цена около 4,45-4,50 на акцията, която оправдава разход от 30-35 ст. на варант се явява около максималните екстремуми по графиката.
        Туй обаче е в миналото, а бъдещето го определя един човек дето си е натоварил още права. За какво са му - той си знае, останалите или го следваме и се надяваме, или ближем стари рани.

Абсолютно в десетката, но как се стои 3-4 годинииии и и и само взор, без инструмент за къде сме? в джаза е по добре!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Здравко, ти вярно ли мислиш че цацата ще запишем варанти за 12 млн. лв!?!?
          Хайде по-сериозно.. не се изгруйчвай и ти

Днес си купих още права
          Е защо бе Батя, запиши си, Чичо ще е много доволен ! Или го играеш от страната на големите да прецакаш и ти цацата ! Получаваш май обаждания от яхтата !

Коментар

• Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение
            Бях скептично настроен, но реших да запиша правата. С 3г. хоризонт рискът не е голям, а възможностите не изглеждат лоши. Иначе малко акции разтоварих.
            Без препоръки
            Рискът при опциите и в частност варантите си е баш голям, то и затова и възможните печалби са големи. Изобщо доста хазартни книги са. Виждаме розовото, но да не забравяме тъмните месеци и години през които ще гледаме монитора и стойността на тия книги ще е 0 нула.
            Ако погледнем назад във времето покупката на варантите биха били на печалба преди 4 години за около 4 месеца. После след още около 3 години за 4-5 месеца и след още около 3 години пак за 4-5 месеца и стигаме до заветните 2007-2008 г./всеки може да си погледна графиката/. Иначе казано цена около 4,45-4,50 на акцията, която оправдава разход от 30-35 ст. на варант се явява около максималните екстремуми по графиката.
            Туй обаче е в миналото, а бъдещето го определя един човек дето си е натоварил още права. За какво са му - той си знае, останалите или го следваме и се надяваме, или ближем стари рани.

Коментар

• Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение
              Бях скептично настроен, но реших да запиша правата. С 3г. хоризонт рискът не е голям, а възможностите не изглеждат лоши. Иначе малко акции разтоварих.
              Без препоръки

Според мен си постъпил далновидно.
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Колеги, кога е последната дата за записване на варанти?

Коментар

• Бях скептично настроен, но реших да запиша правата. С 3г. хоризонт рискът не е голям, а възможностите не изглеждат лоши. Иначе малко акции разтоварих.
                  Без препоръки

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ама разбира се, че е добре Чичо ви да прибере едни 12млн.лв. ! А капиталова и дивидент кога ? Чуди се как още да издои цацата !
                    Здравко, ти вярно ли мислиш че цацата ще запишем варанти за 12 млн. лв!?!?
                    Хайде по-сериозно.. не се изгруйчвай и ти

Днес си купих още права

Коментар

• Може да е така: варанти Софарма, с парите варанти Трейдинга, после дивидент, отива в Софарма, Ачийв пробива с Табекса, поръчки, ентусиазъм, записват се варантите на Софарма.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                        Няма как да бъдат ощетени настоящите акционери, щом всеки от тях е получил права за записване на варанти и всеки сам решава дали ще запише варантите или ще продаде правата.
                        За мен да правиш обратни изкупувания и паралелно да се мъчиш да издаваш нови акции е меко казано нон-сенс! Не виждам какво налага това разводняване на капитала - няма нови проекти, не се предвиждат нови заводи и мощности, за да са им толкова спешни тези пари от варантите, които между другото са малко повече от годишен дивидент от Трейдинга! И според мен при тези параметри цената на варантите е много ощетяваща настоящите акционери. Не може те да стискат с години загубите докато цял свят расте и накрая да им натресат нови 30% ортаци. Да, могат да си запишат и те правата, но това означава да осигурят отнякъде другаде нови 30% кеш, а това не е ОК.
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ама разбира се, че е добре Чичо ви да прибере едни 12млн.лв. ! А капиталова и дивидент кога ? Чуди се как още да издои цацата !
                          Напротив, не мога да не му го призная - гулем е. Значи от всичките му активи, единственият читав е Трейдинга. обаче точно Трейдинга е заебан, а е с потенциал за минимум дабъл при сегашните условия, но е пратен в киреча. За сметка на това се пускат варанти на Софарма, като за целта цената трябва да се добута на 4 лева. Чичикака почва да прави нещо като обратно, като закупува пакетите на Телсо и изкуствено качва цената, Телсо пък, с парите от Софарма, купува Доверие, където пък Чичикака продава и изкуствено надува цената там.

В резултат имаме превхърляне на пари от единия джоб в другия, но цените и на Доверие, и на Софарма са качени с 20-30%, като междувременно цацата е увлечено и спомага за ръста. Като подсладител има и варанти, които пак ще помогнат на чичикака да заблажи. И остава само въпроса - за кого ще е Черния петър накрая. Със сигурност няма да е за тези, дето са седели на коленце на Чичикака. Останалите да му мислят
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Много хубава особеност на тези варанти е обстоятелството, че плащането на стойността на варантите води до постъпления за дружеството /към 12,5 млн лв в най-добрия случай/, което означава, че успехът на емисията ще доведе до нарастване на собствения капитал на дружеството с до към 12,5 млн лв или по около 9 ст на акция увеличена балансова стойност.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                              Тоест цената на варанта при търговията ще се определя на принципа "текуща цена" - 4,13 =цена на варанта.
                              По тази логика към момента цената трябва да е към 7 стотинки а някога може да падне и до нула ......
                              Много хубава особеност на тези варанти е обстоятелството, че плащането на стойността на варантите води до постъпления за дружеството /към 12,5 млн лв в най-добрия случай/, което означава, че успехът на емисията ще доведе до нарастване на собствения капитал на дружеството с до към 12,5 млн лв или по около 9 ст на акция увеличена балансова стойност.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                Това е много интересна опция според мен. Разглеждам я като дълга позиция с 3 годишна опция върху Софарма със стоп при загуба от 31 ст.
                                И според мен варантите са много интересен инструмент, особено в случая с варантите на Софарма, които са издадени при много добри параметри и има съвсем реална вероятност да реализират доходност от порядъка на 50-70% до към края на февруари, примерно.
                                Освен това, варантът би могъл да се разглежда и като добър инструмент за защита от инфлация, ако приемем, че акциите на Софарма се покачват поне с темпа на инфлацията.

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                Личното ми мнение е, че с тези параметри ощетява настоящите акционери, но това си е мое мнение. Така мисля защото сегашните акционери рискуват 100% от капитала си за успех, но ако вземе та се случи този успех, моментално ще трябва да го споделят с доста повече нерискували почти нищо акционери. Ако обаче нещата не се получат, загубата си я вземат в пълен разлер.
                                Няма как да бъдат ощетени настоящите акционери, щом всеки от тях е получил права за записване на варанти и всеки сам решава дали ще запише варантите или ще продаде правата.
                                Last edited by LaCosta; 19.11.2021, 01:37.

Коментар

Working...
                                X