О.Д. кога каза ,че ще се пенсионира ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
[QUOTE=Poncho;n3831987]
Съгласен съм с твоите аргументи. Гледните точки обаче мже да са различни в зависимост от това какви карти държиш. При мен Фармата е с много голяма тежест /според възможностите/ и като абс.ст-ст също. Та на варантите гледам и като защита ако поизляза и вземе та хукне - да не ме боли. А мисля има един сериозен аргумент това да стане извън Ачийв - по тази тема съм на кантар.
Та без препоръки всеки според акъла и картите.
Поздрави
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеРискът при опциите и в частност варантите си е баш голям, то и затова и възможните печалби са големи. Изобщо доста хазартни книги са. Виждаме розовото, но да не забравяме тъмните месеци и години през които ще гледаме монитора и стойността на тия книги ще е 0 нула.
Ако погледнем назад във времето покупката на варантите биха били на печалба преди 4 години за около 4 месеца. После след още около 3 години за 4-5 месеца и след още около 3 години пак за 4-5 месеца и стигаме до заветните 2007-2008 г./всеки може да си погледна графиката/. Иначе казано цена около 4,45-4,50 на акцията, която оправдава разход от 30-35 ст. на варант се явява около максималните екстремуми по графиката.
Туй обаче е в миналото, а бъдещето го определя един човек дето си е натоварил още права. За какво са му - той си знае, останалите или го следваме и се надяваме, или ближем стари рани.
Абсолютно в десетката, но как се стои 3-4 годинииии и и и само взор, без инструмент за къде сме?в джаза е по добре!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Здравко, ти вярно ли мислиш че цацата ще запишем варанти за 12 млн. лв!?!?
Хайде по-сериозно.. не се изгруйчвай и ти
Днес си купих още праваИли го играеш от страната на големите да прецакаш и ти цацата ! Получаваш май обаждания от яхтата !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнениеБях скептично настроен, но реших да запиша правата. С 3г. хоризонт рискът не е голям, а възможностите не изглеждат лоши. Иначе малко акции разтоварих.
Без препоръки
Ако погледнем назад във времето покупката на варантите биха били на печалба преди 4 години за около 4 месеца. После след още около 3 години за 4-5 месеца и след още около 3 години пак за 4-5 месеца и стигаме до заветните 2007-2008 г./всеки може да си погледна графиката/. Иначе казано цена около 4,45-4,50 на акцията, която оправдава разход от 30-35 ст. на варант се явява около максималните екстремуми по графиката.
Туй обаче е в миналото, а бъдещето го определя един човек дето си е натоварил още права. За какво са му - той си знае, останалите или го следваме и се надяваме, или ближем стари рани.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнениеБях скептично настроен, но реших да запиша правата. С 3г. хоризонт рискът не е голям, а възможностите не изглеждат лоши. Иначе малко акции разтоварих.
Без препоръки
Според мен си постъпил далновидно.Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Ама разбира се, че е добре Чичо ви да прибере едни 12млн.лв. !А капиталова и дивидент кога ? Чуди се как още да издои цацата !
Хайде по-сериозно.. не се изгруйчвай и ти
Днес си купих още права
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнениеНяма как да бъдат ощетени настоящите акционери, щом всеки от тях е получил права за записване на варанти и всеки сам решава дали ще запише варантите или ще продаде правата.Пътека се прави камък по камък!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Ама разбира се, че е добре Чичо ви да прибере едни 12млн.лв. !А капиталова и дивидент кога ? Чуди се как още да издои цацата !
В резултат имаме превхърляне на пари от единия джоб в другия, но цените и на Доверие, и на Софарма са качени с 20-30%, като междувременно цацата е увлечено и спомага за ръста. Като подсладител има и варанти, които пак ще помогнат на чичикака да заблажи. И остава само въпроса - за кого ще е Черния петър накрая. Със сигурност няма да е за тези, дето са седели на коленце на Чичикака. Останалите да му мислятNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
Много хубава особеност на тези варанти е обстоятелството, че плащането на стойността на варантите води до постъпления за дружеството /към 12,5 млн лв в най-добрия случай/, което означава, че успехът на емисията ще доведе до нарастване на собствения капитал на дружеството с до към 12,5 млн лв или по около 9 ст на акция увеличена балансова стойност.А капиталова и дивидент кога ? Чуди се как още да издои цацата !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеТоест цената на варанта при търговията ще се определя на принципа "текуща цена" - 4,13 =цена на варанта.
По тази логика към момента цената трябва да е към 7 стотинки а някога може да падне и до нула ......
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеТова е много интересна опция според мен. Разглеждам я като дълга позиция с 3 годишна опция върху Софарма със стоп при загуба от 31 ст.
Освен това, варантът би могъл да се разглежда и като добър инструмент за защита от инфлация, ако приемем, че акциите на Софарма се покачват поне с темпа на инфлацията.
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЛичното ми мнение е, че с тези параметри ощетява настоящите акционери, но това си е мое мнение. Така мисля защото сегашните акционери рискуват 100% от капитала си за успех, но ако вземе та се случи този успех, моментално ще трябва да го споделят с доста повече нерискували почти нищо акционери. Ако обаче нещата не се получат, загубата си я вземат в пълен разлер.Last edited by LaCosta; 19.11.2021, 01:37.
Коментар
Коментар