Първоначално изпратено от BB50
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
Това къде може да бъде прочетено?Last edited by BB50; 18.11.2021, 16:07.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнениеИма обаче един основен проблем с тях и той е че мажоритарния собственик на варантите трябва да одобри упражняването. Тоест ако той не разреши теоритичната цена си е само теоритична.
Коментар
-
Хубавото на варантите е, че в случай на покачване на цената над 4,41 лв теоритично можеш да направиш много по-голяма възвращаемост отколкото ако си собственик на акциите. Ако след 1 година цената на акциите стане 5,50 лв ще си направил около 30% на акциите. Ако обаче имаш варанти те трябва да имат теоритична цена от около 1,37 лв, което означава възвращаемост от 340%.
Има обаче един основен проблем с тях и той е че мажоритарния собственик на варантите трябва да одобри упражняването. Тоест ако той не разреши теоритичната цена си е само теоритична.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
Варантите ще могат ли да се търгуват на БФБ?
Last edited by intellect; 18.11.2021, 15:09.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение
Записването на варанти става със заявка към борсовия ти посредник. Когато приключи записването и съответния административен срок, варантите ще ти се появят в портфейла при брокера под нов борсов код. Упражняването на варантите пак през заявка към брокера.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dam G Разгледай мнениеКак става точно това записване.
Примерно виждаш в портфейла си 1000 права (код SFA1) - после има ли код или как става точно ? И после до три години кого трябва да уведомиш за да ги превърнеш в акции - или като имаш примерно от горния пример 333 варанта , когато поискаш можеш да си купиш 333 акции на цена 4.13. За да изгодно обаче трябва борсовата цена да над 4.13+0.28+4.41
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеТова е много интересна опция според мен. Разглеждам я като дълга позиция с 3 годишна опция върху Софарма със стоп при загуба от 31 ст. Тоест загубатата ти е лимитирана до 31 ст, но ако се развие добре компанията /например лиценз за Табекс в САЩ/ печелиш. Личното ми мнение е, че с тези параметри ощетява настоящите акционери, но това си е мое мнение. Така мисля защото сегашните акционери рискуват 100% от капитала си за успех, но ако вземе та се случи този успех, моментално ще трябва да го споделят с доста повече нерискували почти нищо акционери. Ако обаче нещата не се получат, загубата си я вземат в пълен разлер. Ако имах Софарма, бих я продал веднага и заменил всичките акции с варанти и да използвам парите другаде.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Аз клъвнах, пък да видим шаран ли съм или мъдър сомНа човек изгубил тотално доверието ми и една стинка не давам !
И е доста нагло всяка година през някоя от компаниите му да сбира капитал от дребните, а нито дивидент, нито капиталова доходност последните години !
- 5 Харесвания
Коментар
-
Това е много интересна опция според мен. Разглеждам я като дълга позиция с 3 годишна опция върху Софарма със стоп при загуба от 31 ст. Тоест загубатата ти е лимитирана до 31 ст, но ако се развие добре компанията /например лиценз за Табекс в САЩ/ печелиш. Личното ми мнение е, че с тези параметри ощетява настоящите акционери, но това си е мое мнение. Така мисля защото сегашните акционери рискуват 100% от капитала си за успех, но ако вземе та се случи този успех, моментално ще трябва да го споделят с доста повече нерискували почти нищо акционери. Ако обаче нещата не се получат, загубата си я вземат в пълен разлер. Ако имах Софарма, бих я продал веднага и заменил всичките акции с варанти и да използвам парите другаде.Пътека се прави камък по камък!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Как става точно това записване.
Примерно виждаш в портфейла си 1000 права (код SFA1) - после има ли код или как става точно ? И после до три години кого трябва да уведомиш за да ги превърнеш в акции - или като имаш примерно от горния пример 333 варанта , когато поискаш можеш да си купиш 333 акции на цена 4.13. За да изгодно обаче трябва борсовата цена да над 4.13+0.28+4.41
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Тоест цената на варанта при търговията ще се определя на принципа "текуща цена" - 4,13 =цена на варанта.
По тази логика към момента цената трябва да е към 7 стотинки а някога може да падне и до нула ......
Коментар
Коментар