IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смарт Органик

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

Според теб, колко е реалната цена ,като разбираш от всичко и купуваш само Ракети.
    Да кажем 15, да беше дал да си топнем човките както казваха в кръстника
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнение
      Да, още малко и ще разберем.

Консолидираната печалба за Q1 2024 е 3,367 млн. лв., което прави очаквана печалба за 2024 г. от 13,452 млн. лв. при прогнозирана 15,16 млн. лв. в проспекта за 2024 г.

По текущи цени и параметри прогнозно P/E за 2024 е ~15,8.

Той изплати ли си дивидента, -навършват се тук някъде двата месеца или ще превежда от правата

Коментар

• Да, още малко и ще разберем.

Консолидираната печалба за Q1 2024 е 3,367 млн. лв., което прави очаквана печалба за 2024 г. от 13,452 млн. лв. при прогнозирана 15,16 млн. лв. в проспекта за 2024 г.

По текущи цени и параметри прогнозно P/E за 2024 е ~15,8.

Коментар

• Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнение
          При текущата пазарна цена, цената на 10 права (срещу 1 нова акция) дали би била ~1,6 лв., ако правата вече бяха пуснати? Т.е. едно право да е ~0,16 лв.

Съответно, ако според презентацията фрий-флоута се планира да се увеличи до 12%, означава ли, че само малък дял ще бъде продаден като права от мажоритарния акционер? В този случай дали ще се очакват много права срещу 0,001 лв. на служебния аукцион?

Или обратното - ако въобще не се стигне до служебен аукцион, означава ли, че мажоритарният акционер ще продаде права на цена, различна от 0,001 лв.
          Яни ще предложи всичките негови права , над 9Мил. Друг е въпросът ,какво търсене ще има .Разбира се,че ще търси мах.

Коментар

• При текущата пазарна цена, цената на 10 права (срещу 1 нова акция) дали би била ~1,6 лв., ако правата вече бяха пуснати? Т.е. едно право да е ~0,16 лв.

Съответно, ако според презентацията фрий-флоута се планира да се увеличи до 12%, означава ли, че само малък дял ще бъде продаден като права от мажоритарния акционер? В този случай дали ще се очакват много права срещу 0,001 лв. на служебния аукцион?

Или обратното - ако въобще не се стигне до служебен аукцион, означава ли, че мажоритарният акционер ще продаде права на цена, различна от 0,001 лв.

Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

пич, яни държи 96.35%. ако си мислиш, че цената е пазарна, по-добре не се занимавай с борси

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

пич, яни държи 96.35%. ако си мислиш, че цената е пазарна, по-добре не се занимавай с борси
              Според теб, колко е реалната цена ,като разбираш от всичко и купуваш само Ракети.

Коментар

Колега, дали ще намериш права по 1ст. Ако пуснат и аз ще купя около 20К.Мисля че тук всеки се надява да вземе по 19лв. и затова цената задържа. Реално ,след увеличението в което съм сигурен че ще е Успешно ,ще започнем от 22лв.
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  20 млн са доста пари за БФБ - дори Бианор, които си бяха намерили инвеститор за 13млн останаха с незаписани права.
                  Дано тук не чакат аукциона, за да изсипят а да покажат още на 03.06. какво очакват
                  Подкрепям тезата ти. И аз мисля, че на аукциона ще се повтори случая с Бианор.

Коментар

Колега, дали ще намериш права по 1ст. Ако пуснат и аз ще купя около 20К.Мисля че тук всеки се надява да вземе по 19лв. и затова цената задържа. Реално ,след увеличението в което съм сигурен че ще е Успешно ,ще започнем от 22лв.
                    Не си ме разбрал правилно. Имах предвид, че ако имам повече акции, щях да продам 10% от тях и след това с моите си права да си ги възстановя. Както ти казваш, ако имах 20К, щях да продам 2К по 20 лв и след това с моите права да си ги върна тези 2К на 19. Така не ме интересуват правата по никакъв начин

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      20 млн са доста пари за БФБ - дори Бианор, които си бяха намерили инвеститор за 13млн останаха с незаписани права.
                      Дано тук не чакат аукциона, за да изсипят а да покажат още на 03.06. какво очакват
                      Еми да ги бяха пуснали на по-ниска цена

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
                        Яд ме е, че нямам повечко акции тук. Иначе е много готино - продаваш на 20, записваш на 19. Изкарваш си 5 дивидента с едно движение

Коментар

• като дойде време за листване всичко е цветя и рози ) / коефиценти дивидент / ако мине идва действителноста
                          Last edited by Майната; 27.05.2024, 14:08.
                          Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• 20 млн са доста пари за БФБ - дори Бианор, които си бяха намерили инвеститор за 13млн останаха с незаписани права.

Коментар

• Яд ме е, че нямам повечко акции тук. Иначе е много готино - продаваш на 20, записваш на 19. Изкарваш си 5 дивидента с едно движение

Коментар

• За да разберете всичко за предстоящото увеличение на капитала и за бъдещите планове на дружеството, Ви каним на специално събитие на 28 май от 17:00 ч. в централния офисна Карол - ул. Златовръх 1, кв. Лозенец.
                                Презентацията ще се излъчи също така и на живо на страницата на Карол във Facebook, както и на Youtube канала на Карол. Предварителна регистрация не е необходима, но за да получите напомняне преди началото препоръчваме да се включите в събитието.

Коментар

Working...
                                X