IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смарт Органик

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

Колега, дали ще намериш права по 1ст. Ако пуснат и аз ще купя около 20К.Мисля че тук всеки се надява да вземе по 19лв. и затова цената задържа. Реално ,след увеличението в което съм сигурен че ще е Успешно ,ще започнем от 22лв.
    Не си ме разбрал правилно. Имах предвид, че ако имам повече акции, щях да продам 10% от тях и след това с моите си права да си ги възстановя. Както ти казваш, ако имах 20К, щях да продам 2К по 20 лв и след това с моите права да си ги върна тези 2К на 19. Така не ме интересуват правата по никакъв начин

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      20 млн са доста пари за БФБ - дори Бианор, които си бяха намерили инвеститор за 13млн останаха с незаписани права.
      Дано тук не чакат аукциона, за да изсипят а да покажат още на 03.06. какво очакват
      Еми да ги бяха пуснали на по-ниска цена
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
        Яд ме е, че нямам повечко акции тук. Иначе е много готино - продаваш на 20, записваш на 19. Изкарваш си 5 дивидента с едно движение
        Колега, дали ще намериш права по 1ст. Ако пуснат и аз ще купя около 20К.Мисля че тук всеки се надява да вземе по 19лв. и затова цената задържа. Реално ,след увеличението в което съм сигурен че ще е Успешно ,ще започнем от 22лв.

Коментар

• като дойде време за листване всичко е цветя и рози ) / коефиценти дивидент / ако мине идва действителноста
          Last edited by Майната; 27.05.2024, 14:08.
          Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• 20 млн са доста пари за БФБ - дори Бианор, които си бяха намерили инвеститор за 13млн останаха с незаписани права.
            Дано тук не чакат аукциона, за да изсипят а да покажат още на 03.06. какво очакват

Коментар

• Яд ме е, че нямам повечко акции тук. Иначе е много готино - продаваш на 20, записваш на 19. Изкарваш си 5 дивидента с едно движение

Коментар

• За да разберете всичко за предстоящото увеличение на капитала и за бъдещите планове на дружеството, Ви каним на специално събитие на 28 май от 17:00 ч. в централния офисна Карол - ул. Златовръх 1, кв. Лозенец.
                Презентацията ще се излъчи също така и на живо на страницата на Карол във Facebook, както и на Youtube канала на Карол. Предварителна регистрация не е необходима, но за да получите напомняне преди началото препоръчваме да се включите в събитието.

Коментар

• Преди месец излязоха с новина за очакван ръст от 25% за годината. В проспекта, който е входиран в КФН само седмица по-рано, са сложили едва 18%. Колкото и да смятам, консолидацията не може да обясни подобно разминаване.
                  Тези ръстове от 30+% за следващите години пък ми се струват доста амбициозни.

Хубавото е поне, че този път прогнозират далеч по-реалистични маржове. За излизането на BEAM бяха сложили 19+% нетни маржове, което очевидно не е било възможно, щом и през миналата рекордна година останаха далеч от подобно ниво.

Коментар

• стр 77
                    https://smartorganic.bg/wp-content/u...tOrganicAD.pdf
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• [QUOTE=спекуланта;n4177165]
                      Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                      абе кога се очаква увеличението тук?[/QUO

Когато КФН го пусне....
                      КОМИСИЯТА ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР РЕШИ: Одобрява проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия в размер на 10 310 000 (десет милиона триста и десет хиляди) броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 (един) лев всяка една, с ISIN код BG1100005153, издадени от „Смарт Органик“ АД, гр. София, представляващи регистрирания капитал на дружеството, включително за първично публично предлагане на емисия в размер до 1 031 000 (един милион и тридесет и една хиляди) броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 (един) лев и емисионна стойност 19 (деветнадесет) лева всяка една, с ISIN код BG1100005153, които ще бъдат издадени от „Смарт Органик“ АД в резултат на увеличение на капитала съгласно решение от 19.03.2024 г. на общото събрание на акционерите на дружеството. Вписва „Смарт Органик“ АД, гр. София, като публично дружество и съществуващата емисия акции на дружеството в регистъра по чл. 30, ал. 1, т. 3 от ЗКФН, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар. Вписва емисията акции на „Смарт Органик“ АД, гр. София, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране, в регистъра по чл. 30, ал. 1, т. 3 от ЗКФН, воден от КФН.

Идва!

Коментар

• [QUOTE=Black and white cat-foot;n4177151]абе кога се очаква увеличението тук?[/QUO

Когато КФН го пусне....

Коментар

• абе кога се очаква увеличението тук?

Коментар

• wtf
                            Cocoa Biggest Loss in 65 Years
                            https://twitter.com/Barchart/status/1785030789475811562
                            Last edited by Black and white cat-foot; 30.04.2024, 20:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

Аз съм на мнение ,че 1% дивидент на година не е ОК. Ако мислеше толкова за акционерите да беше гласувал по 50-60ст. дивидент ,както отбелязаха и други колеги преди време.Иначе си прав ,че не го формулирах правилно.
                              Още на IPOто казаха, че компанията ще разпределя между 10 и 20% от печалбата за дивидент. Сега разпределя 18%, което е в горния край на диапазона.

Компанията е растяща и има нужда дори от допълнителни средства (за това е и новото увеличение). Не е логично да увеличава капитала за да го раздаде като дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колега, аз съм напълно наясно, че правата няма да са по стотинка-две, но изказването Ви "Яни го е сметнал, дава ги за дивидент и после си ги прибира." е несъстоятелно. Как точно, като акционер получавам дивидент, а в последствие си продавам правата без значение за колко и Яни си ги прибира? И двете суми остават при акционерите!
                                Аз съм на мнение ,че 1% дивидент на година не е ОК. Ако мислеше толкова за акционерите да беше гласувал по 50-60ст. дивидент ,както отбелязаха и други колеги преди време.Иначе си прав ,че не го формулирах правилно.

Коментар

Working...
                                X