IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смарт Органик

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Опссс... Шах с пешката ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение
      Някой видя ли колко поръчки имаше за права на 3 ст.?

Няма логика да е имало само един купувач, защото тогава няма да се увеличи фрий флоута.
      БФБ, борса, София, българска, фондова, публична, компания, публични, компании, публично, дружество, дружества, България, акции, облигации, компенсаторни, фондове, инвестиции, новини, анализ, анализи, котировки, сделка, сделки, оферта, оферти, отчет, отчети, статистика, цени, пазари, портфейл, посредници, инвестиционни посредници, отчети, финансови, коефициенти

Коментар

• Някой видя ли колко поръчки имаше за права на 3 ст.?

Няма логика да е имало само един купувач, защото тогава няма да се увеличи фрий флоута.

Коментар

• Явно Яни се е подготвил добре. Интересно ми е кого е успял да убеди да му даде близо 20 млн. Предполагам, че този който му е дал парите му е пределно ясно, че единствения начин да излезе от инвестицията си е СО да се продаде и да стане част от някой от големите европейски играчи в хранителния бранш. А може да са някои пенсионери...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            Тук май вече увеличението е факт, но все пак- винаги наострям уши, когато човек с фамилия Мартинов ми говори за БФБ :
            https://www.youtube.com/live/utYbMCS...k3oeitaxxLlVfS
            Тони мисля, че повечето са Спекуланти,ще гледат да се отърват от правата през тази седмица. Все пак едни 100%печалба за един ден не е зле.

Коментар

• Тук май вече увеличението е факт, но все пак- винаги наострям уши, когато човек с фамилия Мартинов ми говори за БФБ :
              https://www.youtube.com/live/utYbMCS...k3oeitaxxLlVfS
              Last edited by tony1975; 03.06.2024, 14:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                ей как си вярва
                https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...rek-za-kakaoto

"Емисионната стойност сега не отговаря на реалната стойност на компанията, която е над 20 лева на акция. Има малко нарастване на цената на "Смарт Органик" от IPO-то ѝ, но е трудно да се каже дали тогава е била скъпа, или сега е евтина, каза Драгов."

нямат някакви значителни конкурентни предимства за такава оценка според мен
                Интересно ако имаше три пъти повече акции и фрий флоут от колосалните 15% каква би била цената, която пазара би определил. Аз имам своите съмнения каква би била.

Коментар

• ей как си вярва
                  https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...rek-za-kakaoto

"Емисионната стойност сега не отговаря на реалната стойност на компанията, която е над 20 лева на акция. Има малко нарастване на цената на "Смарт Органик" от IPO-то ѝ, но е трудно да се каже дали тогава е била скъпа, или сега е евтина, каза Драгов."

нямат някакви значителни конкурентни предимства за такава оценка според мен
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    Отговора не един въпрос ми е достатъчен за да преценя дали да се включа тук. Колко изкараха инвеститорите поверили си парите на компанията преди 2,5 г. !?? Май нещо към мизерните 5-6% излиза.. Дамм, а през това време какви пари изкарахме от други инвестиции на БФБ... 20-30 до 50 пъти повече!!
                    Мерси за предложението г-н Яни, аз съм пас! Не трябваше да алчнеете толкова преди време, за да спечелят нещо инвеститорите поели риска и сега да имате очи пак да им поискате пари!
                    Успех!
                    Цената я надухме ние/ вие, а не Яни.

"Емисионната стойност на предложените акции e в диапазона между 15,25 -18,90 лв. за една нова акция. Аукционът по предлагането на акциите ще се проведе в рамките на една борсова сесия на 11 ноември 2021 г. Водещ мениджър по предлагането е ИП КАРОЛ АД."

Коментар

Ква пазарна цена, кви 5 лв с фрий флот под 5 % :-(
                      Да вземе пример от най-големия си клиент Лидл ;-)
                      Всички немски клиенти на СО са не публични дружества с двуцифрени ръстове всяка година :-)
                      Само Метро прави изключение, при тотално сгрешен бизнес модел.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...p2mSGZkU4PwJJN
                        Ангел Рабаджийски, изп. директор на "Карол", и Яни Драгов, основател и изп. директор на "Смарт Органик", "Бизнес старт", 30.05.2024 г.

Коментар

Символично или може би ни подсказват нещо ?

"Относно: Вътрешна информация касаеща продажба на притежавани от „Смарт
                          Органик“ АД собствени акции
                          Уважаеми дами и господа,
                          Уведомявам Ви, че на 29.05.2024 г. „Смарт Органик“ АД продаде 50 бр. притежавани
                          от публичното дружество собствени акции, при единична цена на акцията от 20,20 лева.
                          В резултат на сключената сделка „Смарт Органик“ АД повече не притежава
                          собствени акции."
                          Интересно ми е а предполагам и на Вас дали Импулс ще си запишат акциите тук и какво мислят за поведението на Яни.Дали е коректен към старите Инвеститори които му гласуваха доверие в началото.Уж му трябват 20М ,ама не са му толкова спешни.Още не знае какво да ги прави.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Хубаво щеше да бъде този въпрос да беше зададен на Яни при презентацията на 28-ми,нямаше как да се включа иначе бих задал и другият въпрос който ми се върти "Защо беше гласувано обратно изкупуване при положение че с изключение 50-те изкупени акции които тези дни продадохме ,то на практика не работеше?Така ли се печели доверието на инвеститорите?"
                            Аз приемам нещата така - бизнесът върви здраво и яни няма време за глупости, разбирай обратни изкупувания без смисъл.
                            Иначе на мен всичко над 9 лв. Ми е скъпо, пък и като гледам бърза работа тук няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Отговора не един въпрос ми е достатъчен за да преценя дали да се включа тук. Колко изкараха инвеститорите поверили си парите на компанията преди 2,5 г. !?? Май нещо към мизерните 5-6% излиза.. Дамм, а през това време какви пари изкарахме от други инвестиции на БФБ... 20-30 до 50 пъти повече!!
                              Мерси за предложението г-н Яни, аз съм пас! Не трябваше да алчнеете толкова преди време, за да спечелят нещо инвеститорите поели риска и сега да имате очи пак да им поискате пари!
                              Успех!
                              Хубаво щеше да бъде този въпрос да беше зададен на Яни при презентацията на 28-ми,нямаше как да се включа иначе бих задал и другият въпрос който ми се върти "Защо беше гласувано обратно изкупуване при положение че с изключение 50-те изкупени акции които тези дни продадохме ,то на практика не работеше?Така ли се печели доверието на инвеститорите?"

Коментар

• Отговора не един въпрос ми е достатъчен за да преценя дали да се включа тук. Колко изкараха инвеститорите поверили си парите на компанията преди 2,5 г. !?? Май нещо към мизерните 5-6% излиза.. Дамм, а през това време какви пари изкарахме от други инвестиции на БФБ... 20-30 до 50 пъти повече!!
                                Успех!

Коментар

Working...
                                X