IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома АД (AROM / AROMA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Щом си отскоро, как натрупа 10000 поста.На първо място според мен са правата на миноритарните акционери- така е в цял свят..След това задължително продажба на БФБ и ЦД на голяма борса.Що се отнася до Слънчо- имам и съм доволен, питал ли си се дали ако мажоритаря му е изгодно няма да увеличи фри флота..Това блато трябва да се раздвижи и ние не трябва да мълчим и да сме само зрители.Да се спазват законите и правата, защото без това няма да има чужди инвеститори.В този форумповече се говори , отколкото да се действа.Когато трябва да се жалваме, мнозина чакат другите да го направят, а на тях да им падне наготово
    От скоро съм на БФБ Във форума съм от първия му ден /виж ми поредния номер /. На чужди пазари съм от 2000 та

Коментар

• Щом си отскоро, как натрупа 10000 поста.На първо място според мен са правата на миноритарните акционери- така е в цял свят..След това задължително продажба на БФБ и ЦД на голяма борса.Що се отнася до Слънчо- имам и съм доволен, питал ли си се дали ако мажоритаря му е изгодно няма да увеличи фри флота..Това блато трябва да се раздвижи и ние не трябва да мълчим и да сме само зрители.Да се спазват законите и правата, защото без това няма да има чужди инвеститори.В този форумповече се говори , отколкото да се действа.Когато трябва да се жалваме, мнозина чакат другите да го направят, а на тях да им падне наготово

Коментар

Да прав си за тези проблеми..А ние си мълчахме и не си търсихме правата с години нали..Ти за тези проблеми пращал ли си жалби и колко пъти сме се организирали във форума да го направим колективно..Затова навремето Апостолов беше казал официално- Ами никой не се е оплакал, след поредица от скандални прецаквания на миноритарите.Кой освен нас има интерес да защити нащите права.
        Аз съм на БФБ съвсем от скоро. От година максимум. Реших, че мога вече да похарча някой лев и на родната борса. Ама курец
        Ето, гледам статия за Слънчо.
        http://www.investor.bg/novini-i-anal...albata-193405/

Прочети я и кажи, според теб трябва ли да стои това дружество на борсата? 4 процента фриий флоут, погледни и колко сделки има с него изобщо. Гледам 300К печалба има. Ами то разходите по стоене на борсата са минимум 20-30К годишно. Това са 10% от печалбата на дружеството. Ако искат доброволно мажоритарите с 96% да го държат на борсата ОК, но иначе, знам ли......

Коментар

• Да прав си за тези проблеми..А ние си мълчахме и не си търсихме правата си с години нали..Ти за тези проблеми пращал ли си жалби и колко пъти сме се организирали във форума да го направим колективно..Затова навремето Апостолов беше казал официално- Ами никой не се е оплакал, след поредица от скандални прецаквания на миноритарите.Кой освен нас има интерес да защити нашите права.Стигна се дотам, че да искат да се отписват под номинал при печеливш бизнес
          Last edited by Kiro; 23.04.2015, 19:12.

Коментар

Аз не мога нещо да те разбера, а ти как ще промениш нещата глобално..Или да пишем само ..Ние нямаме елементарна защита ти ми говориш за големи промени.Според мене стъпка по стъпка, като защитаваме правата си.Другия вариант е да станеш председател на КФН и да стане със замах..Пожелавам ти го искрено. От общ интерес е..Соди са добри акции и аз имам, но има и по- добри..Не съм съгласен да се отписват дружества за сметка на миноритарните акционери..
            Напротив, има свръх-защита и нула ограмотяване за масовия юзър. Това го кара да бъде скован, да мисли за борсата, като за нещо свръх опасно и неземно. Прекалената регулация е насочена главно към хиляди параграфи и членчета, които т.нар. насилствено направено публично дружество трябва да спазва. А масовият юзър, даже и не знае, че е акционер в такова.
            Това, че Аз, Ти и още 20-30 човека се опитваме да извадим лев от това, с нищо не спомага за решението на проблемите на борсата ни.
            В същото време редица дружества се самоотписаха от борсата. Как става ли??? - не си платиха таксата за търговия. Някой да ги наказа за това??? Някой да се сети за изисквания за минимална цена, за брой акционери, за фрии флоут за брой сделки? Както и да е.

п.п. А някой да наказа БФБ за това, че са ме лишили от правото да търгувам акциите си, спирайки търговията? Нали мислим за масовия юзър?? Защо БФБ не преглътне таксата? Защо Комисията не ги задължи да възобновят търговията????
            Last edited by Наивник; 23.04.2015, 19:24.

Коментар

• Аз не мога нещо да те разбера, а ти как ще промениш нещата глобално..Или да пишем само ..Ние нямаме елементарна защита ти ми говориш за големи промени.Според мене стъпка по стъпка, като защитаваме правата си.Другия вариант е да станеш председател на КФН и да стане със замах..Пожелавам ти го искрено. От общ интерес е..Соди са добри акции и аз имам, но има и по- добри..Не съм съгласен да се отписват дружества за сметка на миноритарните акционери..
              Last edited by Kiro; 23.04.2015, 18:45.

Коментар

Браво за защитата на миноритарните акционери, защото дълги години това не беше приоритет на КФН.
                И това с какво ще промени нещата глобално? Ще продължи да се търгува Момина крепост например с по 2000-3000 акции на година и какво?
                Да не говорим че има дружества с оборот 300 акции за 2 години

Като нямаш свестен Мажо, дали е на борсата, дали не е.... На кой му пука? Соди, като прецакаха всички с търговото навремето???? Мислиш ли, че в момента не ми е гот, че си имам техни акции?

Насила хубост не става. Това с търговите е измислено за съвсем други пазари и действителност.

Коментар

• Браво за защитата на миноритарните акционери, защото дълги години това не беше приоритет на КФН.

Коментар

• Браво за какво? За това, че ще продължим да имаме поредното дружество с годишен оборот, колкото селска бакалия на борсата ли?
                    И че оборотът му в никакъв случай не надвишава разходите, които дружеството има на самата борса???
                    А иначе аз много пъти съм казвал. Трябва да се направи промяна в закона и комисията да приема всяка цена за търгово, без никакви обяснения, когато търговият предложител, за времето на търговото е поставил оферта продава за всичките притежавани от него акции, на цена 30% над предлаганата от него. Е тогава ще видите, дали няма да има честни цени.

Коментар

• Браво на КФН. Аз пак всеки път писах жалби.Не трябва да се оставяме на тези измамници да ни грабят, но лошото е че Елана им помагат.

Коментар

• Хайде поредния път Браво на КФН!

На заседанието си на 23.04.2015 г. КФН реши:
                        23/04/2015
                        1. Издава временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Софарма” АД за закупуване чрез инвестиционен посредник „Елана Трейдинг” АД на акции от капитала на „Момина Крепост” АД, гр. Велико Търново, от останалите акционери на дружеството.

2. Издава временна забрана за публикуване на търгово предложение за закупуване чрез инвестиционен посредник „Елана Трейдинг” АД на акции от капитала на „Арома” АД, гр. София, от останалите акционери на дружеството.

Коментар

• И аз излязох

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                            Нека видим ще го спрат ли още веднъж от КФН, но може и да си прав, знае ли човек.
                            Уплаших се. Реших, че оставащата печалба мога да я взема и другаде и затова си заминах. На този етап съм много доволен. Дано успеете. Ще се радвам за вас, защото така се прави история и се дава стимул да навлизат нови играчи на борсата.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Аз си ги продадох на 0,97 и 1,043. Не бяха много. Реших, че този може да скрие печалбата с цел да обоснове по-ниска цена. Някак си му нямам доверие.
                              Нека видим ще го спрат ли още веднъж от КФН, но може и да си прав, знае ли човек.

Коментар

• Аз си ги продадох на 0,97 и 1,043. Не бяха много. Реших, че този може да скрие печалбата с цел да обоснове по-ниска цена. Някак си му нямам доверие.

Коментар

Working...
                                X