IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома АД (AROM / AROMA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много съм доволен

Коментар

• Корекцията според очакванията, леко над лев

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        В Хонг Конг три години на загуба и бай - бай делистват компанията автоматично.

Ха а гледам че и в Китай вече мислят такива неща
        https://listingcenter.nasdaq.com/ass...inuedguide.pdf

Това е за НАСДАК, ама комисията, само снимката е взела от там.

A на КТБ не и пречело, че е в процедура по несъстоятелност

http://banks.dir.bg/2015/04/24/news18936102.html

Иначе сме защитени.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
          За какво браво ли - защото не им одобриха абсурдната цена от 0.887, не им одобриха и 0.971, сега спират и 0.995 ... за това браво. Както беше браво и че не пуснаха Пампорово да се отпише на 4.71 лв на акция, спряха и 7.58 и стигнаха до 7.80 ...

Дали има смисъл да са на борсата те си преценяват,въпросът е че ако решат че ще слизат от борсата не трябва да ги оставяме да ощетяват миноритарните акционери!
          В Хонг Конг три години на загуба и бай - бай делистват компанията автоматично.

Ха а гледам че и в Китай вече мислят такива неща

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Дали има смисъл да са на борсата те си преценяват,въпросът е че ако решат че ще слизат от борсата не трябва да ги оставяме да ощетяват миноритарните акционери!
            Да, така е.Борим се и трябва да продължаваме да се жалваме, друг е въпроса какъв резултат постигаме. Лошо е че, много често ПФ имат еднаква визия с Мажо по развитие на дадена компания. Ето последния пример ОСА на 3CZ и темите за SLA и създаването на новата компания, където глас имат само малките акционери. Примерно тези точки можеха да ги обединят в една с предложение за раздаване на дивидент !

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Браво за какво? За това, че ще продължим да имаме поредното дружество с годишен оборот, колкото селска бакалия на борсата ли?
              И че оборотът му в никакъв случай не надвишава разходите, които дружеството има на самата борса???
              За какво браво ли - защото не им одобриха абсурдната цена от 0.887, не им одобриха и 0.971, сега спират и 0.995 ... за това браво. Както беше браво и че не пуснаха Пампорово да се отпише на 4.71 лв на акция, спряха и 7.58 и стигнаха до 7.80 ...

Коментар

• Какво предлагаш за да не е небраво

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Браво за защитата на миноритарните акционери, защото дълги години това не беше приоритет на КФН.
                  Днес, браво тук, за какво.... най-вероятно за някои тех. грешки, а след понеделник НЕбраво по други позиции, ако използваме речника на Импето и отново ще събираме гилзите. Дано да греша, но силно се съмнявам !!!

Коментар

• Разбрах, защото те помня отдавна. .Трябва да сме задружни и да си търсим правата .Аз и други колеги няколко пъти през годините предлагахме да направим една не казионна организация на инвеститорите с която да защитаваме правата си. Но понеже няма енергия да се направи, може да се прави и с жалби поотделно.Трябва да сме 15-20 сериозни човека и да търсим правата си.Лошото е, че и ИП като Елана на практика често работят срещу миноритарите, вместо да работят за правата им и развитието на пазара.

Коментар

Щом си отскоро, как натрупа 10000 поста.На първо място според мен са правата на миноритарните акционери- така е в цял свят..След това задължително продажба на БФБ и ЦД на голяма борса.Що се отнася до Слънчо- имам и съм доволен, питал ли си се дали ако мажоритаря му е изгодно няма да увеличи фри флота..Това блато трябва да се раздвижи и ние не трябва да мълчим и да сме само зрители.Да се спазват законите и правата, защото без това няма да има чужди инвеститори.В този форумповече се говори , отколкото да се действа.Когато трябва да се жалваме, мнозина чакат другите да го направят, а на тях да им падне наготово
                      От скоро съм на БФБ Във форума съм от първия му ден /виж ми поредния номер /. На чужди пазари съм от 2000 та

Коментар

• Щом си отскоро, как натрупа 10000 поста.На първо място според мен са правата на миноритарните акционери- така е в цял свят..След това задължително продажба на БФБ и ЦД на голяма борса.Що се отнася до Слънчо- имам и съм доволен, питал ли си се дали ако мажоритаря му е изгодно няма да увеличи фри флота..Това блато трябва да се раздвижи и ние не трябва да мълчим и да сме само зрители.Да се спазват законите и правата, защото без това няма да има чужди инвеститори.В този форумповече се говори , отколкото да се действа.Когато трябва да се жалваме, мнозина чакат другите да го направят, а на тях да им падне наготово

Коментар

Да прав си за тези проблеми..А ние си мълчахме и не си търсихме правата с години нали..Ти за тези проблеми пращал ли си жалби и колко пъти сме се организирали във форума да го направим колективно..Затова навремето Апостолов беше казал официално- Ами никой не се е оплакал, след поредица от скандални прецаквания на миноритарите.Кой освен нас има интерес да защити нащите права.
                          Аз съм на БФБ съвсем от скоро. От година максимум. Реших, че мога вече да похарча някой лев и на родната борса. Ама курец
                          Ето, гледам статия за Слънчо.
                          http://www.investor.bg/novini-i-anal...albata-193405/

Прочети я и кажи, според теб трябва ли да стои това дружество на борсата? 4 процента фриий флоут, погледни и колко сделки има с него изобщо. Гледам 300К печалба има. Ами то разходите по стоене на борсата са минимум 20-30К годишно. Това са 10% от печалбата на дружеството. Ако искат доброволно мажоритарите с 96% да го държат на борсата ОК, но иначе, знам ли......

Коментар

• Да прав си за тези проблеми..А ние си мълчахме и не си търсихме правата си с години нали..Ти за тези проблеми пращал ли си жалби и колко пъти сме се организирали във форума да го направим колективно..Затова навремето Апостолов беше казал официално- Ами никой не се е оплакал, след поредица от скандални прецаквания на миноритарите.Кой освен нас има интерес да защити нашите права.Стигна се дотам, че да искат да се отписват под номинал при печеливш бизнес
                            Last edited by Kiro; 23.04.2015, 20:12.

Коментар

Аз не мога нещо да те разбера, а ти как ще промениш нещата глобално..Или да пишем само ..Ние нямаме елементарна защита ти ми говориш за големи промени.Според мене стъпка по стъпка, като защитаваме правата си.Другия вариант е да станеш председател на КФН и да стане със замах..Пожелавам ти го искрено. От общ интерес е..Соди са добри акции и аз имам, но има и по- добри..Не съм съгласен да се отписват дружества за сметка на миноритарните акционери..
                              Напротив, има свръх-защита и нула ограмотяване за масовия юзър. Това го кара да бъде скован, да мисли за борсата, като за нещо свръх опасно и неземно. Прекалената регулация е насочена главно към хиляди параграфи и членчета, които т.нар. насилствено направено публично дружество трябва да спазва. А масовият юзър, даже и не знае, че е акционер в такова.
                              Това, че Аз, Ти и още 20-30 човека се опитваме да извадим лев от това, с нищо не спомага за решението на проблемите на борсата ни.
                              В същото време редица дружества се самоотписаха от борсата. Как става ли??? - не си платиха таксата за търговия. Някой да ги наказа за това??? Някой да се сети за изисквания за минимална цена, за брой акционери, за фрии флоут за брой сделки? Както и да е.

п.п. А някой да наказа БФБ за това, че са ме лишили от правото да търгувам акциите си, спирайки търговията? Нали мислим за масовия юзър?? Защо БФБ не преглътне таксата? Защо Комисията не ги задължи да възобновят търговията????
                              Last edited by Наивник; 23.04.2015, 20:24.

Коментар

• Аз не мога нещо да те разбера, а ти как ще промениш нещата глобално..Или да пишем само ..Ние нямаме елементарна защита ти ми говориш за големи промени.Според мене стъпка по стъпка, като защитаваме правата си.Другия вариант е да станеш председател на КФН и да стане със замах..Пожелавам ти го искрено. От общ интерес е..Соди са добри акции и аз имам, но има и по- добри..Не съм съгласен да се отписват дружества за сметка на миноритарните акционери..
                                Last edited by Kiro; 23.04.2015, 19:45.

Коментар

Working...
                                X