IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома АД (AROM / AROMA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Арома се утвърждава като фирма на ДС и разузнаването.Новото лице,което излезе в СД на Harisson Managemеnt SA: -родената в Айтос Даниела Богомилова Белчева/предполагам съпруга на младия Луканов/ най-вероятно е дъщеря на майор Богомил Стефанов Белчев,който фигурира в списъците за разкриване агентите на ДС като вербовчик в Сливен на настоящи администратори.
    Така собствеността на масово приватизираните държавни предприятия преминава в ръцете на наследниците на агентите и разузнавачите.А за малките акционери една чаша студена лимонада/поне има малко захар и ароматизатор/.
    Last edited by kaputov; 08.06.2015, 12:14.

Коментар

• Как от Елана четат ЗППЦК "Най-високата цена за една акция, заплатена от предложителя, съгласно разпоредбите на чл. 150, ал. 7, т.3, изречение второ от ЗППЦК, която е 0,368 лв. от 14.11.2011г. при покупка на 205 983 акции;" а текста на чл. 150, ал. 7, т.3, изречение второ е: "тя се определя като по-високата между последната емисионна стойност и последната цена, платена от търговия предложител."
      Въпреки,че изискването предлаганата цена да е по-висока от емисионната стойност в случая е изпълнено,странно защо от Елана изпускат този текст.До сегашните предложения бяха все по-ниски от емисионната.Така ли не бяха чели закона?

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Не мисля. След като дадоха този сигнал с дивидента, аз лично смятатм че изобщо няма и да се опитват да се отписват.
        само фишеци са това!! не се подлъгвай...

Коментар

• Дано си прав.Толкова сме се напатили от мажоритарите в БГ , че всичко очаквам

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Засега не смятам да приемам търговото, да видим ще може ли да мине 95%.За мен цената е много ниска
            Не мисля. След като дадоха този сигнал с дивидента, аз лично смятатм че изобщо няма и да се опитват да се отписват.

Коментар

• Засега не смятам да приемам търговото, да видим ще може ли да мине 95%.За мен цената е много ниска

Коментар

• Търгово предложение

Привет!

Тук е публикувано търговото предложение за Арома АД

Коментар

• На заседанието си на 28.05.2015 г. КФН реши:

3. Не издава забрана за коригирано търгово предложение от Димитър Луканов Луканов за закупуване чрез инвестиционен посредник „Елана Трейдинг” АД на акции на „Арома” АД от останалите акционери на дружеството и приложени документи.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                    Нещо не можах да те разбера. Прощавай, но би ли обяснил по-ясно какво имаш предвид.
                    Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение
                    От отчета за 2014 НСА е 1.543(предлагана цена 0.995),а според Наредба 41:
                    "Чл. 6. ....(3) Комисията за финансов надзор, ..., може в хода на съответното административно производство по реда на чл. 124, 126г или 152 ЗППЦК да изиска от заявителя да изготви оценка на акциите на дружеството по метода на ликвидационната стойност, когато e налице някое от следните обстоятелства:....
                    5. оценката на дружеството по метода "Нетна стойност на активите" (без корекции) надхвърля с повече от 1,5 пъти предложената от заявителя справедлива цена (разменна стойност); в случая е налично това условие и КФН следва да изиска ликвидационна оценка..

Дори да изкарат ликвидационната под 1лв.,то според ЗППЦК :"Чл. 150. ...(7) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) Цената, съответно разменната стойност на търговото предложение по чл. 149, ал. 1 и 6 и по чл. 149а, не може да бъде по-ниска от най-високата стойност между:.......
                    3. (нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 03.07.2007 г., доп. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) най-високата цена за една акция, заплатена от предложителя, от свързаните с него лица или от лицата по чл. 149, ал. 2 през последните 6 месеца преди регистрацията на предложението, съответно преди датата, на която най-късно е трябвало да бъде изпълнено задължението по чл. 149, ал. 1 или 6, ако търговото предложение не е регистрирано до тази дата и тази цена е по-висока от най-високата цена за една акция, заплатена от същите лица през последните 6 месеца преди регистрацията на предложението; в случаите, когато цената на акциите не може да бъде определена съгласно предходното изречение, тя се определя като по-високата между последната емисионна стойност и последната цена, платена от търговия предложител."

Към 31декември 2014 г. основни акционери в дружеството са:.......• Димитър Луканов Луканов притежава 835 983 - 5,40% от капитала на “Арома” АД, гр. София.
                    Към 31 декември 2013 г. основни акционери в дружеството са:.......•Димитър Луканов Луканов притежава 835 983 - 5,40 % от капитала на “Арома” АД, гр. София.Няма изменения и в акциите на свързаните с него Харисон и ЛЛ.
                    Значи цената не може да бъде под номинала-1лв.
                    Същото важи и за Риъл Естейта.
                    Тъй като търговият предложител -Димитър Луканов,явно не е купувал акции от Арома през последните 6 месеца преди регистрацията на предложението, съответно преди датата, на която най-късно е трябвало да бъде изпълнено задължението по чл. 149, ал. 1 или 6,то се попада в хипотезата на Чл.150,ал.7,т.3,предл. 2ро от ЗППЦК и цената на ТП следва да се се определя като по-високата между последната емисионна стойност и последната цена, платена от търговия предложител.Тъй че цената трябва да е поне 1лв-емисионната.Мисля,че това е идеята

Коментар

• И аз съм досега над 30%

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Освен да ви честитя друго не ми остава. Аз ги намалих здраво и сега имам само 500 броя, което е статистическа грешка. Понякога човек сглупява и се разпродава по-рано от колкото трябва. Лека и доходна.

Поздравления !- и аз ревах , но не за дълго и конвентирах до кокал в Зл. лев и ....+над 30%

Коментар

• Освен да ви честитя друго не ми остава. Аз ги намалих здраво и сега имам само 500 броя, което е статистическа грешка. Понякога човек сглупява и се разпродава по-рано от колкото трябва. Лека и доходна.
                          Last edited by dddd; 19.05.2015, 23:10.

Коментар

• Даааа, много добра новина. За първи път дивидент от 2006 насам. Браво!
                            Това показва че явно наистина не искат да се отписват и търговото е само защото са задължени да го направят, щото искат да махнат офшорката.
                            Това май означава че ще остават на борсата и ще видим нормалните цени за тази акция

Коментар

• Браво, не мога да повярвам, че тези измамници се променят...Много съм доволен

Коментар

• Съветът на директорите на “Арома” АД, гр. София, предлага на акционерите следното проекторешение:

“Общото събрание на акционерите на “Арома” АД взема решение печалбата за 2014 г. в размер на 1 471 008,08 лв. /един милион четиристотин седемдесет и една хиляди и осем лева и осем стотинки/ да бъде разпределена по следния начин:
                                464 754,87 лева /четиристотин шестдесет и четири хиляди седемстотин петдесет и четири лева и осемдесет и седем стотинки/ за дивиденти на акционерите, представляващи 0,03 лева дивидент за акция;
                                останалите 1 006 253,21 /един милион и шест хиляди двеста петдесет и три лева и двадесет и една стотинки/ да бъдат отнесени във Фонд “Резервен” на дружеството.”

Коментар

Working...
                                X