IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома АД (AROM / AROMA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В резултат от предприетите правни действия Софийски районен съд се произнесе по Гражданско дело 7252/2008 г с Определение от 26 Май 2009, 1-ва гражданска колегия, 51 състав. С това Определение се отменя допуснатото от СГС обезпечение „забрана върху упражняване правата върху акциите на “Арома” АД и се обезсилва обезпечителната заповед, издадена въз основа на Определението на СГС 690/10.07.2008. Определението не е влязло в сила, тъй като подлежи на обжалване с частна жалба пред СГС в 7-дневен срок от съобщението за постановяването му. Срещу определението е подадена частна жалба, по която “Арома” АД е направила възражения в законоустановения тридневен срок.
    ха сега,кой спи?

Коментар

• Welcome to BFB, enjoy your stay.

Коментар

• На финала на шеестмесечния отчет на Арома за 2009 г.:

"3. На 26.08.2008 г. е подадена молба от "Арома" АД до Софийски районен съд за отмяна на допуснатото обезпечение, поради неподаване в срок на бъдещия иск, чието обезпечение се иска. В Определението на СГС от 10.07.2008 г. и в Обезпечителната заповед от 21.07.2008 г. е определен едномесечен срок за предявяване на иска, за обезпечаването на който е допусната обезпечителната мярка. От справките в деловодството на СГС става ясно, че не е подаван такъв иск срещу "Арома" АД в едномесечния срок от получаването на обезпечителната заповед. Софийски районен съд (СРС) няма да се произнесе по тази молба на "Арома" АД, докато тя не му бъде докладвана заедно с делото. В резултат от предприетите правни действия Софийски районен съд се произнесе по Гражданско дело 7252/2008 г с Определение от 26 Май 2009, 1-ва гражданска колегия, 51 състав. С това Определение се отменя допуснатото от СГС обезпечение „забрана върху упражняване правата върху акциите на “Арома” АД и се обезсилва обезпечителната заповед, издадена въз основа на Определението на СГС 690/10.07.2008. Определението не е влязло в сила, тъй като подлежи на обжалване с частна жалба пред СГС в 7-дневен срок от съобщението за постановяването му. Срещу определението е подадена частна жалба, по която “Арома” АД е направила възражения в законоустановения тридневен срок.
        Изпълнителен директор:
        /Димитър Луканов/

Финансов Мениджър:
        /Красимира Никова/"

Какво ли че четем догодина по това време в шестмесечния отчет на Арома, господа съдии...., а после казват нямало корупция..... Да не говорим за КФН и БФБ, които са безмълвни участници в тази трагедия за миноритарните акционери на Арома.

Коментар

• kif,ама ще пропуснем малко ИХУУУУУУУУУ.Но инък и аз си мисля ,че е игра за да спрат падането на цената при този срив.

Коментар

• Много нахална и нагла работа се оформи тук, не стига че са блокирани акции те ами и мажоритаря си прави каквото си иска.

АЛО КФН къде сте!!!
            Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 000
              това означава ли ,че акциите ни вече ще ги разблокират за търговия
              чакай Софикса да мине 700 и тогава ;-)
              Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• това означава ли ,че акциите ни вече ще ги разблокират за търговия

Коментар

• На 12.08.2009 г. с Уведомление за разкриване на дялово участие "Арома" АД уведоми Комисията за финансов надзор и "Астера козметикс" АД, гр. София за придобиването на 662 770 бр. акции, представляващи 38,86 % от капитала на "Астера козметикс" АД. Общият брой на притежаваните от "Арома" АД акции от капитала на "Астера козметикс" АД възлиза на 816 075 бр. акции, представляващи 47,84 % от капитала на дружеството.

04.08.200912:49 662 770 5.490 Все пак ни пробута акциите си ...
                  Това са 3638607.3 лв. и е близо 8.5% от активите на Арома и тъй като Луканов е заинтересувано лице...
                  Чл. 114. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) Лицата, които управляват и представляват публично дружество, без да бъдат изрично овластени за това от общото събрание, не могат да извършват сделки, в резултат на които:
                  1. дружеството придобива, прехвърля, получава или предоставя за ползване или като обезпечение под каквато и да е форма дълготрайни активи на обща стойност над:
                  ..................
                  б) 2 на сто от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или последния изготвен счетоводен баланс на дружеството, когато в сделките участват заинтересувани лица;

Сигурно ги заприходяват като инвестиции...

Коментар

• Първоначално изпратено от danbon
                    От няколко месеца имам предложение да ми закупят акциите на добра цена, а те се блокирани кой трябжа да съдя за пропуснати ползи.... държавата
                    Мисля, че трябва да насочиш иска си към Красимир Митев, ако Луканов загуби делото, виж в ЗППЦК.

Коментар

• От няколко месеца имам предложение да ми закупят акциите на добра цена, а те се блокирани кой трябжа да съдя за пропуснати ползи.... държавата

Коментар

• Честито! Една година от налагането на ЗАПОРА! До кога се питам ? Може ли някой в тази държава да каже до кога?

Коментар

• "Поради липса на кворум свиканото от Арома АД-София /6AR/ ОСА за 30.06.2009 год. не се е провело.
                          Във връзка с това ОСА ще се проведе на 15.07.2009 год. от 11.00 ч., на същото място и при същия дневен ред.
                          Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 01.07.2009 год."

Така. Въпроси: Като има ограничителна мярка за разпореждане, как се гласува на ОС? Колко легитимни са решенията на ОС? Кога ще приключи този цирк? Кой ще обезщети миноритарните акционери за претърпени вреди и пропуснати ползи? Защо КФН не взема становище по случая?

Имам акции - за съжаление.
                          Или по-точно имам нещо като акции, които всъщност нямам защото не мога да ги продам.

Коментар

• на 29.06 на ОТС -Астера козметикс АД-София 221 870 0.900 199 683.00
                            това е около 13% от капитала на Астера,значи не може да е дела на Арома,който е 7.8%.Може пък Луканов да се отказал от идеята да ни пробута "компанията" си

Коментар

• Има ли прависти във форума? Какви са възможностите да си търсим правата в европейския съд? Явно че в България няма скоро да се разреши проблема.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ
                                Едно такова дело може да се точи от 3 до 5 години. Соф.градски съд е първа инстанция , после ще ходи в Апелативен съд и после във Върховен касационен съд. Поне 5 години не му мърда.
                                Това е гигантско и мащабно дело, ще се излужват много вещи лица, ще се отлага за справки , за документи, за анализи и прочие.
                                Аз не съм запознат какво точно иска ищеца(Кр.Митев), най вероятно нищо няма да получи , но ще навреди на Арома и акционерите. Ако бяхме в Америка загубата на това дело предполага да се отвърне с иск за нанесени вреди, което ще доведе ищеца Митев до тотален банкрут.
                                Това не го обяснявай на нашите инвеститори.Аз отдавна предложих,но глас в пустиня.Типично по български

Коментар

Working...
                                X