IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома АД (AROM / AROMA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може ли някой да ми обясни защо не стартира търговията с акциите на Арома, след като запора е вдигнат в Централен депозитар?

06.11.2009

Съдебно определение за отмяна на наложения запор върху акциите на "Арома" АД

С Определение от 26.05.2009 г. по гр.д. № 7252/2008 г. Софийски районен съд, ГК, 51 с-в:

- ОТМЕНЯВА допуснатото с Определение № 690 от 10.07.2008 г. по ч.гр.д. № 2863/2008 г. по описа на СГС обезпечение на бъдещ иск със следните обезпечителни мерки: забрана върху упражняването на правата върху акциите на "Арома" АД и

- ОБЕЗСИЛВА Обезпечителната заповед от 21.07.2008 г.

С Определение от 27.10.2009 г. по гр.д. № 7733/2009 г. Софийски градски съд, І-ви въззивен б. с-в ПОТВЪРДИ Определението от 26.05.2009 г. на Софийски районен съд, ГК, 51 с-в. Това определение на СГС не подлежи на обжалване.

Определението от 26.05.2009 г. на Софийски районен съд, ГК, 51 с-в за отмяна на обезпечението и обезсилване на обезпечителната заповед съдържа отбелязването, че същото "е влязло в сила".

"Арома" АД е подало молба по изпълнителното дело при частен съдебен изпълнител Мариян Петков за вдигане на наложените обезпечения.

Ръководството на дружеството обръща внимание на акционерите и инвеститорите, че настоящата информация не следва да се разбира като стартиране на търговията с акциите от капитала на "Арома" АД. Начало на търговията с емисията акции може да бъде поставено след получаване в "Централен депозитар" АД и "Българска фондова борса - София" АД на официално уведомление от съдебния изпълнител за вдигане на обезпечението.

http://www.aroma-bg.com/investor/ind...g=bg&nw_id=147

Коментар

• Повече от година беше нужно да се вдигне запора.Освен да заведем иск за щети,ама срещу кого?Ако може да видим определенията от 21,06 и 27,10 може и да стане ясно.Все пак Съдът е наложил запора,всеки може да си иска нещо,а дали е правомерно,решава съдът.Ама ако може да видим мотивите в определенията.
      А иначе Митев свърши добра работа.Ако не беше той сега да сме горди собственици на "Астера Козметикс" и да имаме големи задължения към някоя банка,а Луканови здраво нагушени.За което лично аз съм му благодарен.

Коментар

• От кога ще се търгуват акциите на Арома, от днес наличностите от акции са възстановени в COBOS, и непреключените сделки от 30 юли 2008 г. са приключени. А БФБ - мълчи? И сега какво чакаме СД на БФБ да се събере ли? Защо няма официални съобщения?

Коментар

• Първоначално изпратено от 2105
          Проблема е не кой е виновен а защо има възможност това да се случи и че утре няма гаранция и за други емитенти да се спират
          точно!

колега код123,разбирам раздразнението ти, но е НАИВНО да мислиш че Митев ти е запорирал акциите. Митев поне по неговите твърдения е върло прецакан и си търси правата по съдебен ред, а защо се случва такъв запор трябва да се види в ЦД,БФБ и Съда.

иначе прочети малко назад в нета версиите на двете страни и ще видиш колко странно е отстраняването на Митев от Арома. Още повече последвалите продажби и препродажби, които както знаем в България се правят с определена цел.

не притежавам акции на дружеството и мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Проблема е не кой е виновен а защо има възможност това да се случи и че утре няма гаранция и за други емитенти да се спират

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
              kod,
              Митев не знам дали ни е виновен..от нещата , които излязоха около скандала излиза,че е бил доста прецакан, а това че спират търговията с акциите не знам...кой е крив.
              Изненадан съм , че Митев има толкова защитници във форума. Аз искам да го попитам г-н Митев, защо е запорирал моята собственост / демек акциите ми/ , и какви притенции има той към мен. Освен това, по информацията, която излезе от Арома, г-н Митев не е предявил иск към Арома , както пишеше в обезпечителната заповед, значи..... не си защитава интереса..... Така, че аз имам претенции към Митев, защото е запорирал моите акции и аз не съм могъл да се разпореждам със собствеността си както намеря за добре и продължавам да не мога да се разпореждам...., без да имам някакви не изпълнени задължения към Митев.... Не е лошо да видите ГПК.... Друг е въпросът за ЧСИ Мариян Петков , изобщо не изключвам вероятността да предявя искове и към него, защото пък той ми е запорирал неприключена сделка с акции на Арома, без да има право на това. Ако той не е виновен, значи ЦД и Борсата! Така, че тепърва ще се почва с исковете за обещетения.

Коментар

• kod,
                Митев не знам дали ни е виновен..от нещата , които излязоха около скандала излиза,че е бил доста прецакан, а това че спират търговията с акциите не знам...кой е крив.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Код, мисля че ще ти е достатъчно да те компенсира с разликата между цената на акция преди запора и тази, на която ще излязат след него. Ама няма да стане
                  Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий
                    Сега Красимир Митев да плати обезщетение за пропуснати ползи.
                    По 1 ст. на акция на ден.
                    Смешно, нали! Ако не беше жалко.
                    Цитат от ЗППЦК

Чл. 138. (1) Придобиването на ценни книжа на регулиран пазар от добросъвестно лице е действително, независимо дали прехвърлителят е техен притежател.

(2) Сключените и приети за изпълнение сделки с ценни книжа от Централния депозитар се приключват съгласно правилника на Централния депозитар, независимо от оспорвания и от предявени искове. Изключения се допускат в случаите, предвидени в наредбата по чл. 140. Обезщетенията за вреди се уреждат съгласно търговското и гражданското законодателство.

Дайте съвет, как да си изчисля размера на вредите, които ми е нанесъл Митев, за да си предявя иск към него!

Коментар

• ЧСИ Мариян Петков да вземе да си свършва бързо работата, защото има вече нов министър на правосъдието, който е бивш прокурор... и ако се размотава... този път няма да му се размине!

Коментар

• Ехе........супер! Ако си имал 500 акции х 457 дни х 0.01лв= 2285лв

Коментар

• Сега Красимир Митев да плати обезщетение за пропуснати ползи.
                          По 1 ст. на акция на ден.
                          Смешно, нали! Ако не беше жалко.

Коментар

• Първоначално изпратено от маминото
                            Отмениха запора върху акциите на Арома, стартът на търговията е неизвестен
                            06.11.2009 17:19 (6AR / AROMA)
                            Определение на Софийски градски съд отменя забраната върху упражняването на правата върху акциите на Арома АД и обезсилва обезпечителната заповед от 21 юли 2008 г., съобщиха от Арома за Investor.bg.

Запорът първоначално беше отменен на 26 май, но това решение на Софийски градски съд беше обжалвано. С решение на следващата съдебна инстанция отмяната на запора е потвърдена. Новото съдено определение е от 27 октомври, поясниха от компанията.

Арома АД е подало молба по изпълнителното дело при частен съдебен изпълнител Мариян Петков за вдигане на наложените обезпечения. Ръководството на Арома обаче обръща внимание на акционерите и инвеститорите, че настоящата информация не следва да се разбира като стартиране на търговията с акциите от капитала на Арома АД.

Начало на търговията с емисията акции може да бъде поставено след получаване в Централен депозитар АД и Българска фондова борса - София АД на официално уведомление от съдебния изпълнител за вдигане на обезпечението.

На 31 юли 2008 г. запорираха акциите на Арома АД. Същият ден Комисията за финансов надзор сезира Висшия съдебен съвет по случая с Арома. Запорът е по иск на Красимир Митев, собственик на Рубелла, бивш съдружник на настоящия собственик на Арома - Лукан Луканов.

http://www.investor.bg/?cat=5&id=89426
                            А добре дошли? Прдположения за цена?
                            Айде честито! Моето предположение е, че когато търговията стартира април месец 2011 ще бъде интересно!

Коментар

• Отмениха запора върху акциите на Арома, стартът на търговията е неизвестен
                              06.11.2009 17:19 (6AR / AROMA)
                              Определение на Софийски градски съд отменя забраната върху упражняването на правата върху акциите на Арома АД и обезсилва обезпечителната заповед от 21 юли 2008 г., съобщиха от Арома за Investor.bg.

Запорът първоначално беше отменен на 26 май, но това решение на Софийски градски съд беше обжалвано. С решение на следващата съдебна инстанция отмяната на запора е потвърдена. Новото съдено определение е от 27 октомври, поясниха от компанията.

Арома АД е подало молба по изпълнителното дело при частен съдебен изпълнител Мариян Петков за вдигане на наложените обезпечения. Ръководството на Арома обаче обръща внимание на акционерите и инвеститорите, че настоящата информация не следва да се разбира като стартиране на търговията с акциите от капитала на Арома АД.

Начало на търговията с емисията акции може да бъде поставено след получаване в Централен депозитар АД и Българска фондова борса - София АД на официално уведомление от съдебния изпълнител за вдигане на обезпечението.

На 31 юли 2008 г. запорираха акциите на Арома АД. Същият ден Комисията за финансов надзор сезира Висшия съдебен съвет по случая с Арома. Запорът е по иск на Красимир Митев, собственик на Рубелла, бивш съдружник на настоящия собственик на Арома - Лукан Луканов.

http://www.investor.bg/?cat=5&id=89426
                              А добре дошли? Прдположения за цена?

Коментар

• 51 състав на районен съд софия - съдия Петя Стоянова, дано да е грамотна жената и да успеят бързо да освободят книжата за търговия, защото този прецедент е лош, а отделно че неправилно е постановена тази обезпечителна мярка върху чужди активи.

Коментар

Working...
                                X