If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Приходите са се увеличили със над 70% кажи ми някоя компания от сините чипове със такъв ръст на приходите, ти не гледай печалбата тези две тримесечия ще е нарочно ниска за да не плащат данъци. Ако си забелязал при почти всички компании печалбата пада последното тримесечие. След нова година при влизането в сила на новия данък, при новия облекчен ДДС режим от влизането в ЕС, падането на митата за продукцията им и т.н. ще има да се пулиш на печалбата ама акцията вече ще е 30 лева
...не съм забелязала при повечето да пада печалбата
Но по-интересна ми е логиката с криенето....защо си мислиш, че ако си имат начините да крият печалбата , при 5% бонус ...ще ч декларират
При повечето оборотни компании на борсата при които е излязъл отчет има спад на печалбата спрямо 2005 г. по най-различни причини, ето пример на компании: NEOH, BTC, BIOV, HES, ODES, SFARM, GAGBT, SOFBT, BRP, CENHL, MSTRY, ENER, FZLES и т.н. За разлика от тях при ALUM от 5 млн. загуба 2005 г. сега има 4 млн. печалба.
Най-лесно да се намали временно печалбата е увеличавайки запаса от готова продукция, а ALUM увеличава двойно готовата си продукция спрямо миналогодишните нива. Не смятам, че е добре да се крие печалба, но когато имаш възможност да преместиш облагането на печалбата от период с 15 % данък в период с 10% трябва да си глупак ако не го направиш.
ПС: Не съветвам никой да купува или продава акции на никое от посочените дружества. Притежавам акции на ALUM
Приходите са се увеличили със над 70% кажи ми някоя компания от сините чипове със такъв ръст на приходите, ти не гледай печалбата тези две тримесечия ще е нарочно ниска за да не плащат данъци. Ако си забелязал при почти всички компании печалбата пада последното тримесечие. След нова година при влизането в сила на новия данък, при новия облекчен ДДС режим от влизането в ЕС, падането на митата за продукцията им и т.н. ще има да се пулиш на печалбата ама акцията вече ще е 30 лева
...не съм забелязала при повечето да пада печалбата
Но по-интересна ми е логиката с криенето....защо си мислиш, че ако си имат начините да крият печалбата , при 5% бонус ...ще ч декларират
Абе колкото и да си говорите файда няма. Много добре знаете, че очакванията бяха съвсем други и цената от 9,40 отговаря на съвсем други показатели. Добро си е дружеството, добри продажби, ЕБИДА е на ниво, но чистата печалба е половината от валутни разлики. Цената надхвърля активите на акция, не нетните активи забележете. Добре че конюнктурата на световните пазари е все още добра и че $ ще продължи да пада иначе с това некадърно управление на валутните експозиции ще затъне пак на загуба.
Така че приказките са излишни утре сте под 9 лева и вие ще сте сред първите, които ще се наредят на АСКА.
и кое му е доброто?Профит маржина пада наполовина.Преди криеха печалба със загуба от курсови разлики,а сега май няма смисъл да крият,то и така печалбата е мижава 2% от продажбите.А и цена от 2.6PBV,не ми се струва реална.Много добри очаквания има в нея(активите на акция са 8.8лв.) или заблуда-(в Инвестора счет. стойност още я водят 14.41,а тя е 3.65 ops:
Мнението ми е сходно с това на Noko6.
Като става въпрос за сини чипове, BIOV имат също голямо увеличение на продажбите, ама виж на какъв хал са. А ДДС-то и при новия, и при стария ДДС режим няма отношение към финансовия резултат.
noko6, не можеш да кажеш на бялото черно, а и да кажеш никой няма да ти повярва. Ръстът на приходите е меко казано повече от приличен, а печалбата ще се види каква е точно когато му дойде времето.
Коментар
Bobi75
Подкрепям Arbitrus.
Не само че имам акции, ами и звучи изключително логично
и кое му е доброто?Профит маржина пада наполовина.Преди криеха печалба със загуба от курсови разлики,а сега май няма смисъл да крият,то и така печалбата е мижава 2% от продажбите.А и цена от 2.6PBV,не ми се струва реална.Много добри очаквания има в нея(активите на акция са 8.8лв.) или заблуда-(в Инвестора счет. стойност още я водят 14.41,а тя е 3.65 ops:
Коментар