IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• за FZLES -Q3 има 4% ръст на печалбата....За GAGBT и SOFBT едва ли целта е криенето й...
    О'к, преполагам, че си много по-запознат от мен....и успех

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
      Първоначално изпратено от Abritus
      Приходите са се увеличили със над 70% кажи ми някоя компания от сините чипове със такъв ръст на приходите, ти не гледай печалбата тези две тримесечия ще е нарочно ниска за да не плащат данъци. Ако си забелязал при почти всички компании печалбата пада последното тримесечие. След нова година при влизането в сила на новия данък, при новия облекчен ДДС режим от влизането в ЕС, падането на митата за продукцията им и т.н. ще има да се пулиш на печалбата ама акцията вече ще е 30 лева
      ...не съм забелязала при повечето да пада печалбата
      Но по-интересна ми е логиката с криенето....защо си мислиш, че ако си имат начините да крият печалбата , при 5% бонус ...ще ч декларират
      При повечето оборотни компании на борсата при които е излязъл отчет има спад на печалбата спрямо 2005 г. по най-различни причини, ето пример на компании: NEOH, BTC, BIOV, HES, ODES, SFARM, GAGBT, SOFBT, BRP, CENHL, MSTRY, ENER, FZLES и т.н. За разлика от тях при ALUM от 5 млн. загуба 2005 г. сега има 4 млн. печалба.
      Най-лесно да се намали временно печалбата е увеличавайки запаса от готова продукция, а ALUM увеличава двойно готовата си продукция спрямо миналогодишните нива. Не смятам, че е добре да се крие печалба, но когато имаш възможност да преместиш облагането на печалбата от период с 15 % данък в период с 10% трябва да си глупак ако не го направиш.

ПС: Не съветвам никой да купува или продава акции на никое от посочените дружества. Притежавам акции на ALUM

Коментар

• По принцип си права, но това зависи и от структурата на собствеността (освен от това кой е мажоритар)

Коментар

• Първоначално изпратено от ST
          И криенето на печалба е свързано с разходи
          ...така е, но зависи и от това...какъв е желаният път на печалбата после

Коментар

• И криенето на печалба е свързано с разходи

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
              Приходите са се увеличили със над 70% кажи ми някоя компания от сините чипове със такъв ръст на приходите, ти не гледай печалбата тези две тримесечия ще е нарочно ниска за да не плащат данъци. Ако си забелязал при почти всички компании печалбата пада последното тримесечие. След нова година при влизането в сила на новия данък, при новия облекчен ДДС режим от влизането в ЕС, падането на митата за продукцията им и т.н. ще има да се пулиш на печалбата ама акцията вече ще е 30 лева
              ...не съм забелязала при повечето да пада печалбата
              Но по-интересна ми е логиката с криенето....защо си мислиш, че ако си имат начините да крият печалбата , при 5% бонус ...ще ч декларират

Коментар

• Абе на някои хора им се ще да падне цената...
                Ама нема да падне!

Коментар

• Абе колкото и да си говорите файда няма. Много добре знаете, че очакванията бяха съвсем други и цената от 9,40 отговаря на съвсем други показатели. Добро си е дружеството, добри продажби, ЕБИДА е на ниво, но чистата печалба е половината от валутни разлики. Цената надхвърля активите на акция, не нетните активи забележете. Добре че конюнктурата на световните пазари е все още добра и че $ ще продължи да пада иначе с това некадърно управление на валутните експозиции ще затъне пак на загуба.
                  Така че приказките са излишни утре сте под 9 лева и вие ще сте сред първите, които ще се наредят на АСКА.

Коментар

Първоначално изпратено от noko6
                    Поредния добър отчет
                    Дано стават все по-добри.
                    и кое му е доброто?Профит маржина пада наполовина.Преди криеха печалба със загуба от курсови разлики,а сега май няма смисъл да крият,то и така печалбата е мижава 2% от продажбите.А и цена от 2.6PBV,не ми се струва реална.Много добри очаквания има в нея(активите на акция са 8.8лв.) или заблуда-(в Инвестора счет. стойност още я водят 14.41,а тя е 3.65 ops:
                    Мнението ми е сходно с това на Noko6.

Като става въпрос за сини чипове, BIOV имат също голямо увеличение на продажбите, ама виж на какъв хал са. А ДДС-то и при новия, и при стария ДДС режим няма отношение към финансовия резултат.

Коментар

• съгласен с Brain, добър си е отчета

Коментар

• noko6, не можеш да кажеш на бялото черно, а и да кажеш никой няма да ти повярва. Ръстът на приходите е меко казано повече от приличен, а печалбата ще се види каква е точно когато му дойде времето.

Коментар

• Подкрепям Arbitrus.

Не само че имам акции, ами и звучи изключително логично

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6
                            Поредния добър отчет
                            и кое му е доброто?Профит маржина пада наполовина.Преди криеха печалба със загуба от курсови разлики,а сега май няма смисъл да крият,то и така печалбата е мижава 2% от продажбите.А и цена от 2.6PBV,не ми се струва реална.Много добри очаквания има в нея(активите на акция са 8.8лв.) или заблуда-(в Инвестора счет. стойност още я водят 14.41,а тя е 3.65 ops:

Коментар

Поредния добър отчет

Коментар

• Първоначално изпратено от branimir
                                КОЛЕГИ НАПИШЕТЕ ЛИНКА КЪМ ОТЧЕТА
                                http://www.bse-sofia.bg/download/finance/2006/3%20-%2030.09.2006/ALUM-30.09.2006-reports_2006(9).xls

Коментар

Working...
                                X