IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами като си излязла преди два месеца и те е яд, не се опитвай да се успокоиш със самоуспокоителни и самоуверителни писания тука

Коментар

• Мая, експерт по алуминия ли си? Като те чета, явно не

Коментар

• Излязох преди 2 месеца

Коментар

• Абе кажи, си направо, че не си си купила.

Коментар

• Преди скока на цената на алуминия цената му беше стабилна, но дружеството не показваше такива блестящи резултати. Сегашните цени на акциите са на база на очаквания за подобни добри резултати, а не мисля че ще има такива при сегашната канюнктура на пазара на алуминий.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov
              Първоначално изпратено от kefala
              Мая,що за логика.!!!
              Логиката е,че ALUM купуват фючърси на LME и когато цената се вдига печелят,а ако почне да пада(не следя,но нямам впечатление,че пада) ще имат загуба,това е.
              Според мен повишаването на цената на алуминия в краткосрочен план влияе негативно защото повишава цената на закупуваните фючърси, а в същото време предприятието продава по-предварително договорени условия и това води до загуба. В дългосрочен план при повишаване на цените оборота се увеличава и това при равни други условия би трябвало да повиши и печалбата, но това не е задължително. Ще дам пример със бензиностанциите, почти всички петролни компании печелят при скок на цената на петрола, но ако скока е голям потребителите намаляват покупките и губещи се оказват бензиностанциите. ALUM не добива алуминий и според мен за него най-добрия вариант са стабилни цени на алуминия с лек годишен ръст не повече от 10-15 %, така ще може да увеличава оборота и цените си без да гони потенциални клиенти. Мисля, че в момента пазара на алуминий се стабилизира, след резкия скок от май месец и дано цената се задържи на сегашните равнища.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                Мая,що за логика.!!!
                Логиката е,че ALUM купуват фючърси на LME и когато цената се вдига печелят,а ако почне да пада(не следя,но нямам впечатление,че пада) ще имат загуба,това е.

Коментар

• Цените на акциите на Мостстрой и НД Пътища скочиха толкова много, защото имат сериозни сделки по ЗОП с гарант държавата. Не мисля, че можем да очакваме подобен ръст при АЛУМ, но предприятието е добро и мениджмънта изглежда приличен, така че аз лично храня някакви надежди

Коментар

• манипулационна логика )
                    нещо свързано с меда. Мая, просто се шегувам

Коментар

• Мая,що за логика.!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от branimir
                        КОЛЕГИ КАКЪВ Е ПРОГНОЗИРУЕМИЯ ТАРГЕТ ЗА АКЦИЯТА ПРЕДИ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТЧЕТА В КРАЯ НА МАРТ, И КАКВИ СА ВИ ОЧАКВАНИЯТА ЗА АКЦИЯТА КЪМ 30 ЮНИ 2007

Когато преди 6 месеца акциите на MOSTS, в което претежавах акции до скоро, скочиха от 60 на 100 лева накои си помислиха стига толкова, акциите сега са 700 лева и то без съществени промени в отчета им. Аз очаквам да расте цената на ALUM още много, както и приходите и печалбите. Тази година печалбата ще е със 10 млн. повече от 2005 г., за следващата прогнозирам ръста да се запази, а може даже и да се увеличи.

Коментар

• Мая, не би ли следвало като пада цената на суровината, печалбата да остане същата, дори да се намали цената ?

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                            Всъщност ще намялят цената и на продукцията си, за да останат конкурентно-способни......
                            за сметка на .......

Коментар

• Всъщност ще намялят цената и на продукцията си, за да останат конкурентно-способни......
                              Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Пчеличката Мая
                                А факта, че цената на алуминия пада, що не го отчитате. От скока на неговата цена нарастна печалбата на дружеството тази година.
                                порастна, защото дружеството се представя добре. а сега, ако цената на алуминия пада, то печалбата ще нарастне още повече

Коментар

Working...
                                X