129mln prihodi, a ne kapitalizaciq. A za ALUM ne mi se misli kakvo 6te stane kato ne pla6tat mita i s uveli4eniq kapacitet na proizvodstvo!!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алкомет АД (ALCM / ALUM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от znae6tЗвучи ти фантастично или просто се опитваш да ни поведеш манипулативно в определена посока на мислене. Възможно е и да не си прочел проспекта внимателно.
Не знам как манипулирам пазара като съм цитирал Дневник и съм дал сайта на компанията.
Всеки може да си направи сам изводите.
Но според мен тази Румънска компания превъзхожда ALUM само по рентабилност, но и това е лесно обяснимо. Тя продава продукцията си само в Румъния предполагам защитена от внос с не много ниски мита, а ALUM продава основно в ЕС и си плаща митата. Сега като се премахнат митата за търговия в ЕС ще ми е интересно кое ще е по рентабилното предприятие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Abritus
Тези 129 млн. евро са за 20% от компания с годишни приходи от 23 млн. евро и собствен капитал от 8.3 млн. евро за 2005 година. За справки от сайта на компанията: http://www.alumil.ro/new/index.php?categoryId=122
от където можете да си изтеглите финансовия отчет.
Звучи ми направо фантастично.
Не ми се мисли да коментирам колко трябва да струва ALUM която има приходи за 110 млн. евро ако я лиснат в Букурещ.
Коментар
-
Anton Chigurh
Боби, те жените харесват умерената арогантност. Нищо лошо не си направил не виждам за какво се извиняваш :wink:
Коментар
-
Bobi75
Ами ето фактите. Просто сега е положителния цикъл на тази индустрия.
Трябва да се извиня на Мая, че бях леко арогантен, без да има нужда от торва. Сори
Коментар
-
Румънският производител на алуминий "Алумил Ром" (Alumil Rom), подразделение на гръцката "Алумил Милонас" (Alumil Mylonas), набра 442 млн. леи (129 млн. евро) от първичното публично предлагане (IPO) на 20% от капитала си на Букурещката фондова борса, информира в сряда агенция SeeNews, като се позова на неназован източник. Предварителните данни представят сделката като голям успех, след като поръчките за записване на книжа от дружеството са надхвърлили 15 пъти предложеното количество и броят им е достигнал 96.24 млн., се казва още в информацията.
В-к Дневник
Тези 129 млн. евро са за 20% от компания с годишни приходи от 23 млн. евро и собствен капитал от 8.3 млн. евро за 2005 година. За справки от сайта на компанията: http://www.alumil.ro/new/index.php?categoryId=122
от където можете да си изтеглите финансовия отчет.
Звучи ми направо фантастично.
Не ми се мисли да коментирам колко трябва да струва ALUM която има приходи за 110 млн. евро ако я лиснат в Букурещ.
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от Пчеличката МаяПървоначално изпратено от Bobi75да де, но всеки си го осмисля преди да го изкаже. е, то и аз съм се изказвал неподготвен де. права си
така и не видях от теб смислен анализ някакъв за протестите ти срещу АЛУМА
Коментар
-
Bobi75
да де, но всеки си го осмисля преди да го изкаже. е, то и аз съм се изказвал неподготвен де. права си
Коментар
Коментар