А факта, че цената на алуминия пада, що не го отчитате. От скока на неговата цена нарастна печалбата на дружеството тази година.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алкомет АД (ALCM / ALUM)
Collapse
X
-
Bobi75
12-13 лева към март месец. по-нататък не знам
Коментар
-
Bobi75
абе защо за свестните дружества се търси под вола теле ?!!? а за надценените всички опулват очи във възхвала...
Коментар
-
Първоначално изпратено от iv007Първоначално изпратено от AbritusСпоред мен предимствата от тази операция са три:
1. Курса при който е извършено превалутирането е много изгодно и няма нищо общо със сделката на милен Велчев
2. Намялява значително валутния риск свързан с промяна на курса на долара
3. Показва, че мениджмънта развива активната политика по управлението на задълженията на предприятието
Но всеки си преценява сам, не съветвам никой кога и как да продава или купува.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AbritusСпоред мен предимствата от тази операция са три:
1. Курса при който е извършено превалутирането е много изгодно и няма нищо общо със сделката на милен Велчев
3. Показва, че мениджмънта развива активната политика по управлението на задълженията на предприятието
Коментар
-
Abritus, недей така сега. Ако ти вече си напълнил, аз тук все още имам да купувам. Задръж до края на другата седмица, че тогава ще се включа и аз да напиша някои хубави неща за Алум дето не се забелязват от повечето инвеститори/спекуланти ) Макар, че позицията е подходяща предимно за инвеститори с по-дългосрочен хоризонт.
Коментар
-
Bobi75
тази операция се извършва не само с цел намаляването на валутния риск, а и цел предивидмост на разходите, което пък гарантира предвидимост на паричните потоци, което пък гарантира предвидимост и съотъответствие на финансовите резултати (отчетите) на реалния ръст на предприятието. А ръстът е забележителен
Коментар
-
Мислех да не коментирам новината за swap операцията, защото позитивния ефект е толкова ясен, но като гледам как реагира пазара за пореден път се обеждавам, че част от търгуващите на борсата са неграмотни и резултата е, че при такава позитивна новина цената на акцията пада. Според мен предимствата от тази операция са три:
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от iv007Само да не стане като приказката за външния дълг на БГ изтъргуван от Миленчо... отлична сделка ;-)
Коментар
Коментар