IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение
    И все пак цената на алуминия им натиска много резултата. Поне не излизат на загуба, но при тези рекордни продажби за кю1 печалбата е протоколна.
    Беше ясно вътрешните не купуваха и за това олекотих позицията си тук последните дни преди празниците ...Нямат оправдание следя тази компания отдавна и бяха заявявали за проблема с ниската цена и отражението на продажните цени ( миналата година за за първи път на загуба с средна цена 1450 Е на алуминия ) а сега с много по висока цена пак проблем заради пазарен натииск на крайната цена . Явно имат фундаментален проблем с крайните цени и оттам с рентабилността . Как след толкова инестиции грам не подобриха тази рентабилност а само обеми ? Ли4но аз ще взема решение за остатъка по позицията ми след 2то тримесе4ие през което алуминия литна до 2300 Е и имаме мерки срещу Китайския внос ...Ако нишо не се промени явно са изправени пред сериозни проблеми с рентабилността ...

Коментар

И все пак цената на алуминия им натиска много резултата. Поне не излизат на загуба, но при тези рекордни продажби за кю1 печалбата е протоколна.
      Конкурентите не купуват ли алуминий на същите цени?

Коментар

• И все пак цената на алуминия им натиска много резултата. Поне не излизат на загуба, но при тези рекордни продажби за кю1 печалбата е протоколна.

Коментар

• Предвижда се ОСА на 9 юни 2021 г. от 14 ч. в Шумен.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение

Изобщо няма да ме учуди, ако първия отчет е на загуба
            И тук добра печалбичка се спретна много съм доволен .... няма как да са на загуба защото най големия им проблем е цената на алуминия и след като е с 35% тази година нагоре това ще се отрази на печалбата гаранция...

Коментар

На мен голямата неизвестна е дали успяват да прехвърлят ръста в цената на алуминия към пазара. Защото той отиде в небесата. Предполагам, че предстои да разберем тези дни.
              Изобщо няма да ме учуди, ако първия отчет е на загуба
              Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• вероятно, щом конкуренцията е ограничена :
                https://www.dogrami.bg/evropejskata-...inij-ot-kitaj/

Коментар

• На мен голямата неизвестна е дали успяват да прехвърлят ръста в цената на алуминия към пазара. Защото той отиде в небесата. Предполагам, че предстои да разберем тези дни.

Коментар

• търсенето на алуминий за "ракети" на БФБ расте

а може да има връзка и с антидъмпинговите мита, наложени на Китай преди месец:
                    https://www.european-aluminium.eu/

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Просто НН я бяха размазали и след като се оттеглиха като продавач пружината отскочи.
                      Но и резултатите им за 2020 не предполагаха висока оценка. Сега очевидно се калкулират доста завишени очаквания.

Коментар

• Просто НН я бяха размазали и след като се оттеглиха като продавач пружината отскочи.
                        Има вероятност и при Агрия скоро да стане така.. мисля че и там се оттеглиха..

Коментар

• Първоначално изпратено от dancho_o Разгледай мнение
                          Какъв е този ръст на акцията въпреки липса на новини и лошите отчети?
                          Много подценена.. беше ясно че така ще стане. Доста народ е дебне.

Коментар

• Първоначално изпратено от dancho_o Разгледай мнение
                            Какъв е този ръст на акцията въпреки липса на новини и лошите отчети?
                            Явно се чака феноменален отчет.

Коментар

• Какъв е този ръст на акцията въпреки липса на новини и лошите отчети?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                И тия работят само за заплатите си и трупат загуби ...

-"Възнагражденията на членове на управленския персонал включват само краткосрочни доходи, които за 2020 и 2019 година са в размер съответно на 3,535 хил. лв. и 3,445 хил. лв. Неуредените задължения към ключовия ръководен персонал към 31 декември 2020 и 2019 година са в размер съответно на 211 хил. лв. и 226 хил. лв."
                                При тази немотия, дали нямат свободни работни места за управленци?

П.С. За един приятел питам.

Коментар

Working...
                                X