IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Р/Е е високо, защото отчита не само моментното състояние, а и очакванията. Не забравяйте, че загубата миналата година беше от провизиране на ЗУНК задължението, както е и при Оргахим, но там си направи 100% повишение.

Коментар

• Мерси
      И печалбата не е това, което гледам Но нека си понакупя първо малко BTH и тогва ще споделя какво ми харесва и то в подходящата тема. Мисля си, че тази година е крайно време да е годината на табаците

Иначе аз съвети не смея да давам. Само ще ти кажа да си погледнеш EPS и ROE на ALUM за последните 3 години.

Успех ти желая и на теб с ALUM Обещавам да хвърлям по някой поглед

Коментар

• edin savet ot men!!!
        pe4albata e vremenno yavlenie, dnes ya ima utre ne
        sega prodava holdinga drujestva ima pe4alba. no v edin moment 6te svar6at i togava kakvo pravim?????
        A i spored men cenata na BTH e niska no ne zaradi pe4albata koyato e realiziral, a za prihodite koito 6te polu4i pri prodajbata na fabrikite si! a kakto edin kolega be6e pisal Filma s privatizaciata na BTH ve4e sme go gledali!
        jelaya ti uspeh v investiraneto, samo hvarliai po edin pogled na ALUM, moje i da ne kupuva6
        az si imam o6te ot 5.60 kupeni za6toto ne gledah pokazateli ot roda na pe4alba, za6toto za prednata godina drujestvoto be6e na zaguba

Jelaya ti uspeh!!!
        lipsata

Коментар

• Хехе..Еми това ми е само един от критериите, когато преценявам дали е момента да вляза в дадено дружество. Иначе оценявам компаниите по съвсем други показатели, но друг път ще споделя (ако желаеш) кои точно, че сега ме мързи. И между другото BTH си отговаря на всичките с последния отчет, който извади. Но да изчакаме все пак консолидирания

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo
            При Алкомет през последните години има доста стабилен растеж на продажбите, вярно е. И аз бих си купил ако не бяха толкова надути (П/Е над 40).
            A mi togava si kupi PLOBT ili BTH, HVAR 6tom tova za teb e kriteria pri pokupki na akcii
            lipsata

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
              Нов рекорд при продажбите 4182 т. за месец и ръст спрямо 2006 година от 90 %, добър старт на годината бих казал.
              За справка http://www.alcomet-plc.com/mashtabi_bg.htm
              M daa tova si sa mnogo dobri novini, rabotim na palna para
              lipsata

Коментар

• При Алкомет през последните години има доста стабилен растеж на продажбите, вярно е. И аз бих си купил ако не бяха толкова надути (П/Е над 40).

Коментар

• Нов рекорд при продажбите 4182 т. за месец и ръст спрямо 2006 година от 90 %, добър старт на годината бих казал.
                  За справка http://www.alcomet-plc.com/mashtabi_bg.htm

Коментар

• благодаря ти много. точно тази страница търсех

Коментар

• Първоначално изпратено от ngeorgiev
                      откъде сваляте последните отчети?
                      И последните и предпоследните се от тук: http://www.bse-sofia.bg/download/fin...88be028bf81469
                      за 4то тримесецие неконсолидирани от тук:
                      http://www.bse-sofia.bg/download/fin...%2031.12.2006/
                      ги сваляме /освен ако на сайта на самото дружество не е в по-добър формат, както е например за БТК/

Коментар

• откъде сваляте последните отчети?

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                          Ми нормално, това е холдинг ивестира и продава участия /те продадоха на времето и PET/, така се освободи фрее флоат, навлязоха нови инвеститори в Топливо, което ще доведе поне до утрояване на капитализацията на Топливо и естествено до повишаване стойността на дела от 70 % на ПЕТХЛ.

Батко, друго не виждаш ти - АЛУМа, дето до миналата година бе на загуба - НИКОГА /хващам бас/, няма да достигне по собствен капитал, по активи, камоли по печалба ПЕТХЛ, а в същото време:

Пазарната капитализация на:

PETHL: 156 млн. лв.
                          ALUM: 208 млн. лв.

Прави си сам изводите. Тук хващам друг бас, че PETHL ще изпревари по паз.кап. ALUM /до шест месеца/.

Притежавам акции на PETHL. Не е препоръка.

Но това ще бъде коригирано много лесно.
                          Айде стига се карате за глупости, направете като мен. Напълнете и от двете дружества. А пък кой отчет е по-добър, честно и двата ми харесаха, но двете дружества имат повече от добри отчети. Имат реални преспективи за много успешно развитие, а това е по-важно от един отчет.

Коментар

• При тези 67 млн. лв. собствен капитал на Алкумет, това Шуменско дружество, няма в БЛИЗКИТЕ 10 години да достиген СЕГАШНИЯ собствен капитал на PETHL....и затова хващам бас....

Коментар

• Ми нормално, това е холдинг ивестира и продава участия /те продадоха на времето и PET/, така се освободи фрее флоат, навлязоха нови инвеститори в Топливо, което ще доведе поне до утрояване на капитализацията на Топливо и естествено до повишаване стойността на дела от 70 % на ПЕТХЛ.

Батко, друго не виждаш ти - АЛУМа, дето до миналата година бе на загуба - НИКОГА /хващам бас/, няма да достигне по собствен капитал, по активи, камоли по печалба ПЕТХЛ, а в същото време:

Пазарната капитализация на:

PETHL: 156 млн. лв.
                              ALUM: 208 млн. лв.

Прави си сам изводите. Тук хващам друг бас, че PETHL ще изпревари по паз.кап. ALUM /до шест месеца/.

Притежавам акции на PETHL. Не е препоръка.

Но това ще бъде коригирано много лесно.

Коментар

• Е точно пък за PETHL не съм много съгласен. Там ви лъснаха едни 13 млн. печалба щото иде увеличение на капитала, и вие се опиянихте.
                                Как един не се сети да признае, че от тея 13 млн. по-голямата част (7 млн.) са си приход от разпродадените акции на Топливо.
                                Догодина обаче такава продажба дли ще се случи.

Коментар

Working...
                                X