Р/Е е високо, защото отчита не само моментното състояние, а и очакванията. Не забравяйте, че загубата миналата година беше от провизиране на ЗУНК задължението, както е и при Оргахим, но там си направи 100% повишение.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алкомет АД (ALCM / ALUM)
Collapse
X
-
Мерси
И печалбата не е това, което гледам Но нека си понакупя първо малко BTH и тогва ще споделя какво ми харесва и то в подходящата тема. Мисля си, че тази година е крайно време да е годината на табаците
Иначе аз съвети не смея да давам. Само ще ти кажа да си погледнеш EPS и ROE на ALUM за последните 3 години.
Успех ти желая и на теб с ALUM Обещавам да хвърлям по някой поглед
Коментар
-
edin savet ot men!!!
pe4albata e vremenno yavlenie, dnes ya ima utre ne
sega prodava holdinga drujestva ima pe4alba. no v edin moment 6te svar6at i togava kakvo pravim?????
A i spored men cenata na BTH e niska no ne zaradi pe4albata koyato e realiziral, a za prihodite koito 6te polu4i pri prodajbata na fabrikite si! a kakto edin kolega be6e pisal Filma s privatizaciata na BTH ve4e sme go gledali!
jelaya ti uspeh v investiraneto, samo hvarliai po edin pogled na ALUM, moje i da ne kupuva6
az si imam o6te ot 5.60 kupeni za6toto ne gledah pokazateli ot roda na pe4alba, za6toto za prednata godina drujestvoto be6e na zaguba
Jelaya ti uspeh!!!lipsata
Коментар
-
Хехе..Еми това ми е само един от критериите, когато преценявам дали е момента да вляза в дадено дружество. Иначе оценявам компаниите по съвсем други показатели, но друг път ще споделя (ако желаеш) кои точно, че сега ме мързи. И между другото BTH си отговаря на всичките с последния отчет, който извади. Но да изчакаме все пак консолидирания
Коментар
-
Първоначално изпратено от AbritusНов рекорд при продажбите 4182 т. за месец и ръст спрямо 2006 година от 90 %, добър старт на годината бих казал.
За справка http://www.alcomet-plc.com/mashtabi_bg.htmlipsata
Коментар
-
Нов рекорд при продажбите 4182 т. за месец и ръст спрямо 2006 година от 90 %, добър старт на годината бих казал.
За справка http://www.alcomet-plc.com/mashtabi_bg.htm
Коментар
-
Първоначално изпратено от ngeorgievоткъде сваляте последните отчети?
за 4то тримесецие неконсолидирани от тук:
http://www.bse-sofia.bg/download/fin...%2031.12.2006/
ги сваляме /освен ако на сайта на самото дружество не е в по-добър формат, както е например за БТК/
Коментар
-
Първоначално изпратено от InvestorrrМи нормално, това е холдинг ивестира и продава участия /те продадоха на времето и PET/, така се освободи фрее флоат, навлязоха нови инвеститори в Топливо, което ще доведе поне до утрояване на капитализацията на Топливо и естествено до повишаване стойността на дела от 70 % на ПЕТХЛ.
Батко, друго не виждаш ти - АЛУМа, дето до миналата година бе на загуба - НИКОГА /хващам бас/, няма да достигне по собствен капитал, по активи, камоли по печалба ПЕТХЛ, а в същото време:
Пазарната капитализация на:
PETHL: 156 млн. лв.
ALUM: 208 млн. лв.
Прави си сам изводите. Тук хващам друг бас, че PETHL ще изпревари по паз.кап. ALUM /до шест месеца/.
Притежавам акции на PETHL. Не е препоръка.
Но това ще бъде коригирано много лесно.
Коментар
-
Ми нормално, това е холдинг ивестира и продава участия /те продадоха на времето и PET/, така се освободи фрее флоат, навлязоха нови инвеститори в Топливо, което ще доведе поне до утрояване на капитализацията на Топливо и естествено до повишаване стойността на дела от 70 % на ПЕТХЛ.
Батко, друго не виждаш ти - АЛУМа, дето до миналата година бе на загуба - НИКОГА /хващам бас/, няма да достигне по собствен капитал, по активи, камоли по печалба ПЕТХЛ, а в същото време:
Пазарната капитализация на:
PETHL: 156 млн. лв.
ALUM: 208 млн. лв.
Прави си сам изводите. Тук хващам друг бас, че PETHL ще изпревари по паз.кап. ALUM /до шест месеца/.
Притежавам акции на PETHL. Не е препоръка.
Но това ще бъде коригирано много лесно.
Коментар
-
Е точно пък за PETHL не съм много съгласен. Там ви лъснаха едни 13 млн. печалба щото иде увеличение на капитала, и вие се опиянихте.
Как един не се сети да признае, че от тея 13 млн. по-голямата част (7 млн.) са си приход от разпродадените акции на Топливо.
Догодина обаче такава продажба дли ще се случи.
Коментар
Коментар