IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как ме е яд вчера 45 % от портфейла ми беше кеш, сега нещо. Мислех да пусна въдици на алкомета ама...
    Общо звето хванах цаката на тази акция. Повечето акции се надуват надуват, дойдели отчета падат. Тука последните 5 месеца постепено падат, после излиза отчета еуфория - голям скок от 15-30% и после пак спад, сега сме на спада, но скоро идва отчет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
      Eхе днес Райфайзен пуска на промоция, жалко че нямам кеш. Ей така е като държа всичко в акции
      то да бяха само Райф... БПБ не малко изкараха и те,но защо ли?

Коментар

• Eхе днес Райфайзен пуска на промоция, жалко че нямам кеш. Ей така е като държа всичко в акции

Коментар

• Акциите на Alcoa Inc., най-големият производител на алуминий в света, поскъпнаха след информация, че BHP Billiton Ltd. и Rio Tinto Group планират да подадат оферта за придобиване на компанията, съобщи агенция Bloomberg.
          Акциите на Alcoa поскъпнаха с 9,3 на сто до 35,97 долара в извънборсовата търговия.
          Базираната в Мелбърн BHP, най-голямата минна група в света, и третата по големина в сектора Rio независимо една от друга са представили планове за придобиване на щатската Alcoa за 40 млрд. долара, пише The Times of London, позовавайки се на анонимни източници.
          От трите компании не са коментирали информацията.
          Търсенето от страна на Китай на стоки като алуминия е довело до рекордна печалба за BHP и Rio. И от двете компании са заявили през този месец, че се оглеждат за евентуални придобивания. Като резултат от петгодишния ръст в сектора на металите през миналата година бяха направени предложения за сливане и придобиване на стойност над 157 млрд. долара в минната индустрия.
          През този месец руската компания Русал получи одобрението на Европейската комисия да закупи сънародника си Суал, като по този начин ще бъде създадена най-големият производител на алуминий в света по продукция. През октомври Русал се споразумя за закупуването на Суал, както и на алуминиевата дейност на швейцарската Glencore International AG в сделка на стойност 30 млрд. долара.
          Очаква се световното търсене на алуминий да нарасне силно през 2007 г., тъй като Китай вероятно ще има нужда от най-малко 14 на сто повече от лекия метал, смятат от австралийската компания Alumina Ltd. В същото време обаче в началото на февруари от групата прогнозираха свръхпредлагане с между 1,5 млн. и 3 млн. тона алуминий в световен мащаб. Това съвпада с очакванията на други компании от сектора - през декември от Alcan съобщиха, че пазарът на алуминий ще отчете излишък и баланс няма да бъде постигнат още две или три години. Миналия месец от JPMorgan Chase & Co. прогнозираха спад в цената на метала на лондонската борса с 11 на сто тази година и със 17% през 2008 г. заради превеса на предлагането над търсенето.
          Според анализатори офертата за 40 млрд. долара за Alcoa е твърде висока.

http://www.investor.bg/?id=46957

Май в сектора имаме постояно нови новини. Интересно ми е как ще коментирате ситуацията с едновременото увеличаване на търсенето на алуминий и увеличаването на свръхпредлагането на алуминий. Аз го разбирам така: увеличава се добива на суровината и се очаква задържането на сравнително ниски цени на метала и увеличаване на търсене на алуминиеви продукти, което ще доведе до ръст на пазара и на цените на готова продукция от алуминий. Ако е така това е добра новина за Алкомет.

Коментар

• Днес приключих дългото разтоваряне на ALUM. Довиждане мой любим ALUM! Бяхме заедно цели две години, още когато струваше 4.50, живяхме добре и ти ми донесе много радост и печалби. Но дойде време да се разделим, защото нови дружества намериха път към сърцето ми! Дано някога пак се срещнем!
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Лошото е, че гигантите нямат практика да оставят закупените от тях дружества публични, а разчитат на вътрешен ресурс. Така че, консолидацията не винаги е най- доброто за публични компании ако се търси дългосрочен доход.

Коментар

• Идеята ми е да покажа, че сектора е много динамичен и навлиза в етап на консолидация. Лично аз предпочитам компанията да се развива самостоятелно, досега мениджмънта показва че си знае работата и приходите и печалбите растът. Нямам нищо против даже да направим някое сплитче и компанията да придобие някое дружество в чужбина. Ако приемем, че 10 млн. ще е печалбата и 10 млн. разходи за амортизация за 2007 година, то тези 20 млн. могат да се използват за придобиване или откриване на дъщерни компании.
                Иначе и да ни купят някои гиганти в сектора също няма лошо, покрай високия растеж на индустриалното производство в Източна Европа и Турция и постояния растящ пазарен дял на компанията в Западна Европа сме доста апетитна хапка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                  http://www.investor.bg/?id=46920
                  Едва ли е това идеята.....

Коментар

• на мене ми е много симпатично това дружество. мисля тези седмици ако мога да отделя малко кеш ще си взема още малко акциийки.

Коментар

• http://www.investor.bg/?id=46920

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold
                        При тези темпове мисля, че още следващото тримесечие Р/Е ще падне драстично
                        аз също мисля така, не вярван да има драстичен скок в цената, но приходите ще се увеличават, следоватено по-малкък P/E

Коментар

• При тези темпове мисля, че още следващото тримесечие Р/Е ще падне драстично

Коментар

• Ako...
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Като гледам в последния отчет 12 млн. да се мъдрят на сметка 207 Разходи за придобиване на ДМА имам основание да очаквам растежа на продажбите да продължи и през тази година. Ако продължи и растежа на печалбите, например с 11 млн както през 2006 г. спрямо 2005 г. може да се смеем скоро и на тези нива от 13 лв. на акция.

Коментар

• А тука някои продаваха на 11.....е няма лошо

Коментар

Working...
                                X