IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Наистина днес е лудница. "Специалистите" казваха, че идвала "логичната" корекция". Ква логика като най-добрите отчети (алум, зем дори и оргх) се потопиха. Но сте прави че лошо няма- от както падна на 12.85 все си пълня, днес имаше малко и последния кеш съм го сложил пак тук малко по- надолу. И изобщо не се юркам, че било на юг щото просто няма как тази позиция да не донесе добри резултати тази година!
    Успех на всички по тази позиция!

Коментар

• Промоцията е перфектна(надявам се още малко надолу),новините около ALUM също, но cash- а свършва.
      Очаквам слънцето да огрее и на моята улица тези дни но ще видим!

Коментар

• Първоначално изпратено от ngeorgiev
        и аз купих ама малко. АЛУМ съставлява 59% от моят портфейл. Немога да продам нищо друго защото съм на загуба
        Споко щом пълниш на тези нива скоро ще си на плюс. Просто тези цени нямат логика. Започнахме началото на януари бяхме на нива 12.70 лв. аз продадох част от акциите си тогава. После изкарахме супер отчет и сега сме на 11 -11,30 лв. Интересно защо паниката обхванала пазара се отразява на най-добрите позиции на борсата. А някои от боклуците поскъпват. Ще поживеем и ще видим. След месец два цената със сигурност ще е друга.

Коментар

• Очакванията за тази година са за спад в цените на алуминия до 11% .Това за Alum си е добре дошло,респ. за нас.

Коментар

• и аз купих ама малко. АЛУМ съставлява 59% от моят портфейл. Немога да продам нищо друго защото съм на загуба

Коментар

• Не знам за вас, но вчера и днес акциите на Алкомет от 40% дял в портфейла ми вече са 70% ако паднат още минавам изцяло на Алкометки, то такава промоция не става всеки ден, явно и тази година ще мина 100% възвращаемост при такива добри възможности предоставени ми от любезните банки.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                Много абстрактно гледаш на нещата. Имах впредвид много ниска възвръщаемост за цената на акция.
                Възвръщаемост има, когато се реализира ПЕЧАЛБА. Когато за поредна година дружествоте е на ЗАГУБА не може и дума да става за възвръщаемост. А, че цената на акциите се покачва, това въобще няма никаква връзка с Р/Е, P/BV, P/S или каквито и да било други коефициенти ;-)
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Много абстрактно гледаш на нещата. Имах впредвид много ниска възвръщаемост за цената на акция.
                  Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                    Ами помисли малко. Защо ще е по-високо П/Е на някои дрижества а на други по-ниско...? И обърни внимание на кои е по високо. Точно на тези за които се очаква по-сериозен ръст. И защо на някои хора им е по-изгодно и предпочитат да купуват акции с П/Е доста по-високо от средното на пазара. Ами очакват по-голяма доходност. А и има такава статистика която показва, че тези с по-високо П/Е поскъпват повече.
                    MOSTS, когато бяха 400, имаха доста височко п/е и въпреки това, купилите ги тогава реализират над 100 % досега...
                    Все пак не всичко зависи и от този коефициен и не бива да се взимат инвестиционни решения само на базата на него.
                    Точно пък за Мостстрой не ни разправяй, защото той е с най-ниското Р/Е на БФБ-София от -200 (минус двеста) :-) :-) :-)
                    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от La Costa
                      Първоначално изпратено от Abritus
                      Така че бих казал колкото по-висок P/E, толкова по-добре
                      Това вече е чудесно - няма защо да търся подценени дружества, а просто си купувам това с най-високо P/E и неговата цена ще порастне най-много! Остава само да изчакам Алкомет да стане 15 лв и тогава ще ми е по-изгодно да си купя, щото ще е с по-високо P/E. Това вече е по-"мъдро" дори и от сравнението между Алкомет и ОЦК!

Явно някои хора в тази тема пишат твърде много и не им остава време да четат бисерите, които са написали!
                      Ами помисли малко. Защо ще е по-високо П/Е на някои дрижества а на други по-ниско...? И обърни внимание на кои е по високо. Точно на тези за които се очаква по-сериозен ръст. И защо на някои хора им е по-изгодно и предпочитат да купуват акции с П/Е доста по-високо от средното на пазара. Ами очакват по-голяма доходност. А и има такава статистика която показва, че тези с по-високо П/Е поскъпват повече.
                      MOSTS, когато бяха 400, имаха доста височко п/е и въпреки това, купилите ги тогава реализират над 100 % досега...
                      Все пак не всичко зависи и от този коефициен и не бива да се взимат инвестиционни решения само на базата на него. А и по-голямото П/Е е и по рискова инвестиция за мен.
                      За взимане на инвестиционни решения трябва да се правят по-задълбочени анализи, защото П/Е само по себе си не ни казва много.

Коментар

• Първоначално изпратено от La Costa
                        Първоначално изпратено от Abritus
                        Това вече е чудесно - няма защо да търся подценени дружества, а просто си купувам това с най-високо P/E и неговата цена ще порастне най-много! Остава само да изчакам Алкомет да стане 15 лв и тогава ще ми е по-изгодно да си купя, щото ще е с по-високо P/E. Това вече е по-"мъдро" дори и от сравнението между Алкомет и ОЦК!

Явно някои хора в тази тема пишат твърде много и не им остава време да четат бисерите, които са написали!
                        Ла Коста виждам, че явно не си усетил шегата в последното ми изречение, затова бях сложил Можеш да нямаш чуство за хумор, може и да не си досетлив, знам ли
                        Мисля че трябва да знаеш, че за едно дружество с P/E в рамките на 5-10 може да е надценено, а друго и с P/E от 50 може да е подценено. Вече казах сбърках със сравнението с ОЦК, поради това че това дружество не съм го следил и използвах данните от Investora. Веднага ме поправиха, а и аз си признах че съм грешил.
                        Да не би трябва да изкарам някакъв курс за да пиша във форума, ако трябва ще се запиша. То щом някои за да търгуваме на борсата искат да се кара курс, защо да не трябва да има курс за да се пише във форума. Може би ти ще си готов да преподаваш явно си много добър в областа

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                            И това го има! Показва по-големи очаквания, но и риска е по-голям

Коментар

• сега като се замислих, ние като инвеститори в Алкомет било то и дребни, можем ли да посетим предприятието и да го разгледаме отвътре??

Коментар

• Първоначално изпратено от ngeorgiev
                                P/E сам по себе си не дава пълна картина за състоянието на съответното дружество. но всички показатели взети заедно както и конюктурата на пазара в момента е нещо съвсем друго.

мисля, че повече анализ и по малко приказки трябва да има в този форум, много глупости се пишат напоследък
                                Напълно съм съгласен и се радвам, че тази тема е една от малкото в която се прави опити да се анализира. Добре е да има анализи както на моментните показатели, също и на тенденциите и преспективите. Само така ще може да се състави по-пълна картина на реалната цена на акцията, така и на бъдещата й преспектива. Но при всички случаи анализаторът трябва да се стреми да бъде безпристрастен и обективен, доколкото е възможно. Аз поне се опитвам да бъда, а дали успявам ще кажете Вие. Вярно че съм особено много запален по тази тема, но наистина съм въодошевен от досегашния мениджмънт на предприятието. Преди 5-6 години предприятието е супер закъсало, губещо, почти спряло. Последните години производството и продажбите са се повишили десетки пъти, изнасят в ЕС и са равностойни даже по-добри от своите конкуренти в Европа, инвестирани са десетки милиарди и в момента производството е почти напълно модернизирано, преструкторирани са дълговете и се намалиха загубите от преоценка на валута, направиха успешно увеличаване на капитала, от 2006 година излиза на печалба и тепърва смятам че ще я увеличават. Ето затова пиша активно по тази тема, ако при повече други предприятия, където мога да напиша подобни неща само ще се радвам. Не ми пука даже толкова колко пари ще изкарам от тази или която и да е акция, аз имам собствен бизнес и разчитам основно на него. На вълка вратът му е дебел защото сам си върши работата.

Коментар

Working...
                                X