някаква идея какво раздвижи Алкомет днес? Бяха позаспали последните два месеца
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алкомет АД (ALCM / ALUM)
Collapse
X
-
zdr.
принципно сигурно има, но сравни приходите от продажби с тези от същия период на миналата година. а също средното изменение на приходите от продажби. и ще разбереш дали това е сериозен спад или обичайна флуктуация, предизвикана от текущата пазарна конюнтура.
Притежавам акции от дружеството.
Това не е съвет за покупка, продажба и/или държане на даден актив.
Сполай Ти!
Коментар
-
Практиката е доказала, че не е правилно да се определя нещо като необходимо или не и доколко е необходимо - тези неща ги определя само пазара. Иначе както вече съм писал, дружеството има добър потенциал, много важни са месечните отчети за ПРОИЗВЕДЕНАТА И РЕАЛИЗИРАНА ПРОДУКЦИЯ и тримесечните финансови отчети - и по-точно тенденциите които те очертават. Иначе предприятието си е добро, супер добро, но и цената е отразила до голяма степен това нещо. Бих казал че цената от 15,50-15,78 ми се вижда достижима в средата на годината/след 15 юли/, но трябва да се отчете и факта на доста очаквани ИПО-та, които биха изсмукали финансов ресурс от пазара. А за края на годината не желая да прогнозирам, много далече ми се вижда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от joro lex-aПо-скоро ще сте като пенсионери на ОСА на бивш приватизационен фонд :-) Майтап :-) Няма лошо да се разходите до Шумен. Това дружество още много ще Ви радва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AbritusЕдно е ясно ще отида на общото събрание на акционерите към май- юни натрупах доста акцийки и ще видя какви са намеренията на мажоритарите. Пък и ще лобирам за увеличаване на капитала с цел експанзия, явно пазара расте ако се съди до размера на продажбите. Завода е почти напълно обновен по съвремени Европейски стандарти и ще можем да насочим печалбите, остатъчните средства от 10 млн. разходи за амортизация годишно и евентуалното бъдещо увеличение за покупка или изграждане на дъщерни фирми. Както се казва тук преди година и половина като я гледах компанията и се надявах да излезе на печалба, а сега се надявам да стане мултинационална компания. Но както се казва когато постиженията растът, растът и мечтите.
МОЖЕ И АЗ ДА ДОЙДА НА ОБЩОТО, ТО ЩЕ Е В ШУМЕН ЗАЩОТО И АЗ ИМАМ ДОСТА АКЦИИКИ, И КАКТО СЕ ШЕГУВАШЕ ВЧЕРА ЕДИН МОЙ СТАР ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ ОТ НЕТА - МОЖЕМ ДА СМЕ МАЖОРИТАРИ, ХИХИХ
Коментар
-
Първоначално изпратено от AbritusКакто се казва тук преди година и половина като я гледах компанията и се надявах да излезе на печалба...
Ами то беше ясно че ще излезе на печалба. Сетете се от къде идваше загубата и каква инвестиционна програма обявиха от дружеството.
Според мен, тази година също ще е добра.
Коментар
-
Едно е ясно ще отида на общото събрание на акционерите към май- юни натрупах доста акцийки и ще видя какви са намеренията на мажоритарите. Пък и ще лобирам за увеличаване на капитала с цел експанзия, явно пазара расте ако се съди до размера на продажбите. Завода е почти напълно обновен по съвремени Европейски стандарти и ще можем да насочим печалбите, остатъчните средства от 10 млн. разходи за амортизация годишно и евентуалното бъдещо увеличение за покупка или изграждане на дъщерни фирми. Както се казва тук преди година и половина като я гледах компанията и се надявах да излезе на печалба, а сега се надявам да стане мултинационална компания. Но както се казва когато постиженията растът, растът и мечтите.
Коментар
Коментар