IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• някаква идея какво раздвижи Алкомет днес? Бяха позаспали последните два месеца

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
      Нещо продукцията е спаднала май... Някой има ли обяснение?

Първото нещо за което се сещам е данъка печалба и задържаното фактуриране през декември с именно горепосочената цел.

Коментар

• колеги, някой може ли да ми каже на коя дата излиза отчета?

Коментар

• zdr.

принципно сигурно има, но сравни приходите от продажби с тези от същия период на миналата година. а също средното изменение на приходите от продажби. и ще разбереш дали това е сериозен спад или обичайна флуктуация, предизвикана от текущата пазарна конюнтура.

Притежавам акции от дружеството.
          Това не е съвет за покупка, продажба и/или държане на даден актив.

Сполай Ти!

Коментар

• Нещо продукцията е спаднала май... Някой има ли обяснение?

Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Практиката е доказала, че не е правилно да се определя нещо като необходимо или не и доколко е необходимо - тези неща ги определя само пазара. Иначе както вече съм писал, дружеството има добър потенциал, много важни са месечните отчети за ПРОИЗВЕДЕНАТА И РЕАЛИЗИРАНА ПРОДУКЦИЯ и тримесечните финансови отчети - и по-точно тенденциите които те очертават. Иначе предприятието си е добро, супер добро, но и цената е отразила до голяма степен това нещо. Бих казал че цената от 15,50-15,78 ми се вижда достижима в средата на годината/след 15 юли/, но трябва да се отчете и факта на доста очаквани ИПО-та, които биха изсмукали финансов ресурс от пазара. А за края на годината не желая да прогнозирам, много далече ми се вижда.

Коментар

• мислите ли, че това беше необходимата корекция на Алкомет?

Коментар

• абе множко ми се вижда Р/Е 35
                  въпреки че имат потенциал за ръстеж,
                  но и при Монбат мисля потенциала е подобен само че там Р/Е-то е 24

Коментар

• За първите два месеца на 2007 имат приходи от продажби на прод. 41,5 млн.лв......толкова колкото са направили през 2006, но за три месеца. Или грубо казано ръст от 30% на ППП спрямо същия период на мин.година.

Коментар

• Нещо позамря тази тема, а компанийката се развива добре.
                      Интересно беше тук че дори и при отминалата корекция, загубите по-позицията бяха минимални, даже се ядосвам че не успях да напълня още малко при единственото рязко разтоварване

Коментар

• Първоначално изпратено от joro lex-a
                        По-скоро ще сте като пенсионери на ОСА на бивш приватизационен фонд :-) Майтап :-) Няма лошо да се разходите до Шумен. Това дружество още много ще Ви радва.
                        ДАЖЕ МОЖЕ И ОЩЕ ПО-МАЛКИ, НО ТОВА ДА НЕ СЕ ЗНАЕ МНОГО - САМО ДАНО РАЗБИРАМЕ ЕЗИКА НА КОЙТО СЕ ГОВОРИ - ЩОТО МНОГО СА ИМ СТАРНИ ФАМИЛИЕТА НА УПРАВИТЕЛНОТО ТЯЛО

Коментар

• По-скоро ще сте като пенсионери на ОСА на бивш приватизационен фонд :-) Майтап :-) Няма лошо да се разходите до Шумен. Това дружество още много ще Ви радва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                            Едно е ясно ще отида на общото събрание на акционерите към май- юни натрупах доста акцийки и ще видя какви са намеренията на мажоритарите. Пък и ще лобирам за увеличаване на капитала с цел експанзия, явно пазара расте ако се съди до размера на продажбите. Завода е почти напълно обновен по съвремени Европейски стандарти и ще можем да насочим печалбите, остатъчните средства от 10 млн. разходи за амортизация годишно и евентуалното бъдещо увеличение за покупка или изграждане на дъщерни фирми. Както се казва тук преди година и половина като я гледах компанията и се надявах да излезе на печалба, а сега се надявам да стане мултинационална компания. Но както се казва когато постиженията растът, растът и мечтите.
                            ЗДРАВЕЙ
                            МОЖЕ И АЗ ДА ДОЙДА НА ОБЩОТО, ТО ЩЕ Е В ШУМЕН ЗАЩОТО И АЗ ИМАМ ДОСТА АКЦИИКИ, И КАКТО СЕ ШЕГУВАШЕ ВЧЕРА ЕДИН МОЙ СТАР ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ ОТ НЕТА - МОЖЕМ ДА СМЕ МАЖОРИТАРИ, ХИХИХ

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                              Както се казва тук преди година и половина като я гледах компанията и се надявах да излезе на печалба...

Ами то беше ясно че ще излезе на печалба. Сетете се от къде идваше загубата и каква инвестиционна програма обявиха от дружеството.
                              Според мен, тази година също ще е добра.

Коментар

• Едно е ясно ще отида на общото събрание на акционерите към май- юни натрупах доста акцийки и ще видя какви са намеренията на мажоритарите. Пък и ще лобирам за увеличаване на капитала с цел експанзия, явно пазара расте ако се съди до размера на продажбите. Завода е почти напълно обновен по съвремени Европейски стандарти и ще можем да насочим печалбите, остатъчните средства от 10 млн. разходи за амортизация годишно и евентуалното бъдещо увеличение за покупка или изграждане на дъщерни фирми. Както се казва тук преди година и половина като я гледах компанията и се надявах да излезе на печалба, а сега се надявам да стане мултинационална компания. Но както се казва когато постиженията растът, растът и мечтите.

Коментар

Working...
                                X