IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
    Нетни приходи от продажби:
    225 100 хил. лв.
    Нетна печалба:
    5 674 хил. лв.
    Общо активи:
    501 584 хил. лв.
    Рентабилност на приходите от продажби:
    2.52 %
    Възвращаемост на активите:
    1.13 %
    Възвращаемост на собствения капитал:
    2.73 %

Бобът ти да не е китайски?
    Не е китайски, а е Връзкарски или Шуробаджанашки
    Last edited by Мартин Игнатов; 29.04.2022, 20:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мартин Игнатов Разгледай мнение
      Са на загуба заради скъпия алуминий, лихви и енергийни разходи следователно в този случай загубата им ще нарасне с най-малко 65 процента.Някой очаква ли поевтиняване на енергията, алуминия, лихвите или разходите за работна ръка? Напротив те ще нараснат според мен.

Тая година пак ще са на загуба.

И новината ще е със съдържание Войната в Украйна негативно повлия на продажбите на Алкомет.
      Нетни приходи от продажби:
      225 100 хил. лв.
      Нетна печалба:
      5 674 хил. лв.
      Общо активи:
      501 584 хил. лв.
      Рентабилност на приходите от продажби:
      2.52 %
      Възвращаемост на активите:
      1.13 %
      Възвращаемост на собствения капитал:
      2.73 %

Бобът ти да не е китайски?

Коментар

• Са на загуба заради скъпия алуминий, лихви и енергийни разходи следователно в този случай загубата им ще нарасне с най-малко 65 процента.Някой очаква ли поевтиняване на енергията, алуминия, лихвите или разходите за работна ръка? Напротив те ще нараснат според мен.

Тая година пак ще са на загуба.

И новината ще е със съдържание Войната в Украйна негативно повлия на продажбите на Алкомет.
        Last edited by Мартин Игнатов; 28.04.2022, 14:42.

Коментар

• https://www.capital.bg/biznes/promis...jbite_si_s_65/

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
            Изглежда проблема е в трансферното ценообразуване!!!
            Точно! Искат да покажат печалба, ама нямат желание

Именно затова, още началото на мин. година кеширах бройките си с 30-тина % печалба и бих купил само ако акцията спадне много. Иначе не си заслужава риска.

Коментар

• Изглежда проблема е в трансферното ценообразуване!!!

Коментар

• Пак сме на загуба. Продажби има, но разходите за материали ни разказват играта.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Ееее, всеизвестни истини,- доказани във времетооо!!!

пп. - редактирах защото не веднъж и не за първи път съм го казвал
                  От скоро започнах да следя леко темата и ми направи впечатление, че мнозинството от коментари са посока на печалбите.
                  Явно всички очакват нещо да се случи, но то така и не идва...а сега PwC отказват да одитират. Къде е обаче мотивът да го направят. От Алкомет трябва да кажат и да публикуват информацията от одитора

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение
                    След толкова години на постоянни инвестиции нивата на печалбите не би трябвало да са на тези нива според мен. За да вкараш толкова пари в това производство най-малкото трябва да видиш, че има резултат от всичко това, но това остава някъде скрито.
                    А една от водещите одитеорски компании в световен мащаб да каже не би вдигнало червен флаг. От компанията не са излезнали с изявление по случая, а факта че алтернативата е от Сливен ме кара да се замислям какво точно са надробили.

Ееее, всеизвестни истини,- доказани във времетооо!!!

пп. - редактирах защото не веднъж и не за първи път съм го казвал
                    Last edited by inta53; 11.11.2021, 23:10.

Коментар

Някой с мнение по съобщението за отказа на PWC и смяната с Константинов от Сливен?
                      Какво е продиктувало PWC да прекратят договора едностранно?
                      Щото Константинов за малко пари подписва каквото му дадат !

Коментар

• След толкова години на постоянни инвестиции нивата на печалбите не би трябвало да са на тези нива според мен. За да вкараш толкова пари в това производство най-малкото трябва да видиш, че има резултат от всичко това, но това остава някъде скрито.
                        А една от водещите одитеорски компании в световен мащаб да каже не би вдигнало червен флаг. От компанията не са излезнали с изявление по случая, а факта че алтернативата е от Сливен ме кара да се замислям какво точно са надробили.

Коментар

Някой с мнение по съобщението за отказа на PWC и смяната с Константинов от Сливен?
                          Да аз смятам че най накрая са открили точенето и обеснение то защо маржа е такъв и не са пожелали да се подпишат... голямо жалко, а толкова готини изглеждат на пръв поглед и толкова е прекрасна фабрика и всичко

Коментар

• Някой с мнение по съобщението за отказа на PWC и смяната с Константинов от Сливен?

Коментар

• Какво следва, щом идват нови приходи ??
                              Инвестициите вече са направени ..

Коментар

• Въпрос на гледна точка. Според мен е доста добре оценена спрямо останалите индустриални на БФБ. Оценката ѝ предполага едни 15 млн. печалба и див. доходност от 5%. Има ли потенциал да ги направи - на теория да. Новините наистина са добри, но ефективността е нулева буквално, а и моментът е сложен с растящите цени на енергията, при които много енергоемки производства са принудени да затварят.

Коментар

Working...
                                X