Първоначално изпратено от 1984
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алкомет АД (ALCM / ALUM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Мартин Игнатов Разгледай мнениеСа на загуба заради скъпия алуминий, лихви и енергийни разходи следователно в този случай загубата им ще нарасне с най-малко 65 процента.Някой очаква ли поевтиняване на енергията, алуминия, лихвите или разходите за работна ръка? Напротив те ще нараснат според мен.
Тая година пак ще са на загуба.
И новината ще е със съдържание Войната в Украйна негативно повлия на продажбите на Алкомет.Нетни приходи от продажби:225 100 хил. лв.Нетна печалба:5 674 хил. лв.Общо активи:501 584 хил. лв.Рентабилност на приходите от продажби:2.52 %Възвращаемост на активите:1.13 %Възвращаемост на собствения капитал:2.73 %
Бобът ти да не е китайски?
Коментар
-
Са на загуба заради скъпия алуминий, лихви и енергийни разходи следователно в този случай загубата им ще нарасне с най-малко 65 процента.Някой очаква ли поевтиняване на енергията, алуминия, лихвите или разходите за работна ръка? Напротив те ще нараснат според мен.
Тая година пак ще са на загуба.
И новината ще е със съдържание Войната в Украйна негативно повлия на продажбите на Алкомет.Last edited by Мартин Игнатов; 28.04.2022, 14:42.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеИзглежда проблема е в трансферното ценообразуване!!!
Именно затова, още началото на мин. година кеширах бройките си с 30-тина % печалба и бих купил само ако акцията спадне много. Иначе не си заслужава риска.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Ееее, всеизвестни истини,- доказани във времетооо!!!
пп. - редактирах защото не веднъж и не за първи път съм го казвал
Явно всички очакват нещо да се случи, но то така и не идва...а сега PwC отказват да одитират. Къде е обаче мотивът да го направят. От Алкомет трябва да кажат и да публикуват информацията от одитора
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнениеСлед толкова години на постоянни инвестиции нивата на печалбите не би трябвало да са на тези нива според мен. За да вкараш толкова пари в това производство най-малкото трябва да видиш, че има резултат от всичко това, но това остава някъде скрито.
А една от водещите одитеорски компании в световен мащаб да каже не би вдигнало червен флаг. От компанията не са излезнали с изявление по случая, а факта че алтернативата е от Сливен ме кара да се замислям какво точно са надробили.
Ееее, всеизвестни истини,- доказани във времетооо!!!
пп. - редактирах защото не веднъж и не за първи път съм го казвалLast edited by inta53; 11.11.2021, 23:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнениеНякой с мнение по съобщението за отказа на PWC и смяната с Константинов от Сливен?
Какво е продиктувало PWC да прекратят договора едностранно?
Коментар
-
След толкова години на постоянни инвестиции нивата на печалбите не би трябвало да са на тези нива според мен. За да вкараш толкова пари в това производство най-малкото трябва да видиш, че има резултат от всичко това, но това остава някъде скрито.
А една от водещите одитеорски компании в световен мащаб да каже не би вдигнало червен флаг. От компанията не са излезнали с изявление по случая, а факта че алтернативата е от Сливен ме кара да се замислям какво точно са надробили.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнениеНякой с мнение по съобщението за отказа на PWC и смяната с Константинов от Сливен?
Какво е продиктувало PWC да прекратят договора едностранно?
- 1 like
Коментар
-
Въпрос на гледна точка. Според мен е доста добре оценена спрямо останалите индустриални на БФБ. Оценката ѝ предполага едни 15 млн. печалба и див. доходност от 5%. Има ли потенциал да ги направи - на теория да. Новините наистина са добри, но ефективността е нулева буквално, а и моментът е сложен с растящите цени на енергията, при които много енергоемки производства са принудени да затварят.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар