IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• „Алкомет”АД гр.Шумен уведомява своите акционери и обществеността, че в изпълнение на публикуваните инвестиционни намерения, през настоящия месец финализира сделка на стойност 7,5млн. Евро с италианската фирма “MINO” S.p.A. Инвестицията е за изработване и монтаж на нов междинен валцов стан за валцоване на ленти и фолио, снабден с автоматизирана система, филтрационна система за пречистване от маслени аерозоли на изпусканите в атмосферния въздух организирани емисии, филтрираща система за маслото за валцоване, охлаждаща система и система за снижаване нивото на шум. С реализацията на инвестицията се цели повишаване производителността на фолиеви продукти, снижаване на тяхната себестойност, повишаване качеството на произвежданата продукция, създаване условия за производство на по-стойностни продукти и не на последно място заздравяване и подобряване на позициите на компанията на Европейския пазар на фолиеви продукти. За деветмесечието на 2010 год. дружеството реализира над 35 хил.тона продукция за близо 166 мил. лв., което е с 39% повече спрямо същия период на 2009 год.

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
      тепърва започва
      И аз така смятам
      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
        Това с Алкомета го хванах, но се надявам тепърва да започва : http://www.investor.bg/news/article/107172/361.html
        тепърва започва

Коментар

• Това с Алкомета го хванах, но се надявам тепърва да започва : http://www.investor.bg/news/article/107172/361.html

Коментар

• В дълбочина 10 поръчки се търсят над 12 000 бр., а се предлагат под 2 000 акции...

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
              Честито ще му кажеш, когато поскъпне с 30-40%. Засега късмет или успех е достатъчно
              Скоро и този момент ще дойде Като гледам данните за експорта, месечните продажби на дружеството, мащабните инвестиции предприети от управлението, цената на алуминия... курса на долара... може и по-скоро да е, и повече да е
              Купувам си по малко при всеки удобен случай

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                Днес мина апетитно пакетче, честито на купилият го
                Честито ще му кажеш, когато поскъпне с 30-40%. Засега късмет или успех е достатъчно
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Днес мина апетитно пакетче, честито на купилият го

Коментар

• Тук съм натварил яко и продължавам да си допълвам по малко...

Очаквам добро отчетче, което скоро трябва да излезе

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/106701/365.html

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                        Ако смяташ, че юни 2012 цената ще стане 8 лева, какъв ти е проблема да се продава по-рано на нея?
                        Исках да кажа че юни 2012 ще се видят резултатите от планираните мащабни инвестиции и тогава можем да си направим реална оценка за възможностите и преспективите на компанията , а ако продадеш на 8лв преди това просто ще намалиш риска от пропуснати ползи Междудругото мой приятел е бил на алуминиевото изложение в Германия и ми каза че е било full на щанда на Алкомет които е бил доста по голям от миналато изложение , в тяхния сайт също казват че за привлечени нови клиенти и за направили заявка за двоен щанд след две години ..

Коментар

• Не разменям фолио за банки сега

Коментар

• Рискът при банките е голям - факт, но поне там има някакъв контрол упражняват от банков надзор. Следят експозиции към свързани лица etc. От тази гледна точка са идея по-сигурни от да кажем някое нормално предприятие като МОСТС. Сега друг е въпроса в каква степен надзора си върши работата.
                            The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                              Продадох ги когато скочи над 10 лева. В момента нямам, но ако падне пак на тези нива ще се впия.

Чугуна съм го отписал. Имам някакви акции там, но какво ще стане не знам.

В момента дебна главно банките. Там ще бъде играта.
                              Жалко за чугуна.(и акциите, но какво да се прави, според мен всеки на борсата се е опарил някъде, не че е успокояващо, но това е играта)
                              Като казваш банките, не ти ли изглеждат рискови. Вярно цената поспадна, Ццб е със сравнително ниска цена, но дали няма и риск и дали се оправдава цената при риска, какво мислиш по това? дали си заслужава, кой ги знае какви са ги правили и банките. Примера с Моста от днес - завлича няколко милиона по разни банки и т.н. Не се знае дали няма да има и други.
                              Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Продадох ги когато скочи над 10 лева. В момента нямам, но ако падне пак на тези нива ще се впия.

Чугуна съм го отписал. Имам някакви акции там, но какво ще стане не знам.

В момента дебна главно банките. Там ще бъде играта.
                                The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

Working...
                                X