IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой дали се досеща какво означава това за акциите на компанията: http://www.investor.bg/news/article/107904/337.html
    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
      Ей да бе! Чухте ли и заметресение в Сърбия. Ами утре като удари тук една девета степен? А к'ви болести ще завърлуват с това глобално затопляне! И демографски леле колко сме зле! И политиците ни к'ви ни ги сервират!
      Като се замислих за всички рискове продадох де що има наядох се за последно, пийнах една биричка и хайде при Св. Петър. Тука е спокойно без страхове. Летиме и си сърфираме из Интернета през ореолчетата.
      Голям кеф!
      Евалата!, Но ако ти e малко скучно, и ако искаш разбира се, мога да дойда, да си правим компания.
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        ...но не е ясно какво се случва, ако големите икономики навлязат във втора рецесия, или пък цената на газа пак вземе че скочи и т.н.... Не е препоръка.
        Ей да бе! Чухте ли и заметресение в Сърбия. Ами утре като удари тук една девета степен? А к'ви болести ще завърлуват с това глобално затопляне! И демографски леле колко сме зле! И политиците ни к'ви ни ги сервират!
        Като се замислих за всички рискове продадох де що има наядох се за последно, пийнах една биричка и хайде при Св. Петър. Тука е спокойно без страхове. Летиме и си сърфираме из Интернета през ореолчетата.
        Голям кеф!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          прецаканото само се е прецакало и сега хейтва.
          не така бе пич, ще хванеш някой друг заек, що се пениш.
          И аз я разтоварих тая акция на 3,20 ,щото сметнах че 110% профит са ми предостатъчно, но сега не я плюя като продължава да расте. Напротив радвам и се! Най-сетне на БФБ добрите новини да се оценяват. Вярно че ако не беше якия гръб на Алианц...., но и това си е част от анализа.
          Добра си е компанията, развива се, инвестира, печели пазари, нормално в такава ситуация да работи на по-нисък профит маржин и повечко задължения. Предполагам тия неща ще се изчистят по-натам.
          Успех на акционерите тук!
          Спокойно бе пич. Къде и кога съм я плюла скъпоценнaта ви надувка, сам си казваш, че се помпи. А това не е свилоза все пак и по-вероятно хейтването ще е там, ако разбираш какво искам да кажа. Нека се развива тази компания, но да ни я изкарвате подценена при скок от 1,30 на 4.30 .... моля, това да не е злато, че то златото не е скочило толкова, а вече и при него се подговарва за балонизация. То е ясно, че задълженията след N годин може и да се поизчистят (ако дотогава не се е "изчистила" и акцията, по Каро-терминологията. ), но не е ясно какво се случва, ако големите икономики навлязат във втора рецесия, или пък цената на газа пак вземе че скочи и т.н.... Не е препоръка.
          Last edited by precakanoto; 03.11.2010, 03:34.
          Не е препоръка... !!!

Коментар

• прецаканото само се е прецакало и сега хейтва.
            не така бе пич, ще хванеш някой друг заек, що се пениш.
            И аз я разтоварих тая акция на 3,20 ,щото сметнах че 110% профит са ми предостатъчно, но сега не я плюя като продължава да расте. Напротив радвам и се! Най-сетне на БФБ добрите новини да се оценяват. Вярно че ако не беше якия гръб на Алианц...., но и това си е част от анализа.
            Добра си е компанията, развива се, инвестира, печели пазари, нормално в такава ситуация да работи на по-нисък профит маржин и повечко задължения. Предполагам тия неща ще се изчистят по-натам.
            Успех на акционерите тук!

Коментар

казала съм ви го точно - защото на 1,50 се ошумолявахте като умрели лисици, сега като ви го помпят и балонират скачате от радост. Няма лошо и не е препоръка. Купувала съм и мога да купувам и балони и пак да ги шиткам с профит. Все ми е едно, до къде ще го балонирате. Радвайте се
              Желязна си, ей!

Предлагам ти официално да се хванем на бас, че до 3-4 мес. ще сима сделки на 6 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
                Как защо? Защото той е продал на толкова.... Пък като е продал какъв го дири в тази тема..... явно иска да предпази другите
                казала съм ви го точно - защото на 1,50 се ошумолявахте като умрели лисици, сега като ви го помпят и балонират скачате от радост. Няма лошо и не е препоръка. Купувала съм и мога да купувам и балони и пак да ги шиткам с профит. Все ми е едно, до къде ще го балонирате. Радвайте се
                Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
                  и защо е балон точно над 3.5 ?
                  Как защо? Защото той е продал на толкова.... Пък като е продал какъв го дири в тази тема..... явно иска да предпази другите

Коментар

Ами не е лошо. Въпросните са с растящи резултати в кризата а вие спукахте балона до 1,30.... купих ви на 1,5 и ви издухах на 3,5 кинта. Според мен над 3,50 е балон, но понеже някакви самозванци помпят, си мислите, че ще расте до безкрай.,
                    не е препоръка
                    и защо е балон точно над 3.5 ?

Коментар

лошо ....то няма база на сравнение нито ликвидност нито мащаб, нито борсов индекс , нито износ , нито сектор, нито активи или каквото и да е било ...сигурен съм че можеш да намериш и някое търговско дружество което се търгува 1 път в месеца има 5000 capital и EV/EBITDA му е < 1 , просто дискусията е излишна , като не ти харесва АЛУМ не купуваи
                      Ами не е лошо. Въпросните са с растящи резултати в кризата а вие спукахте балона до 1,30.... купих ви на 1,5 и ви издухах на 3,5 кинта. Според мен над 3,50 е балон, но понеже някакви самозванци помпят, си мислите, че ще расте до безкрай.,
                      не е препоръка
                      Last edited by precakanoto; 02.11.2010, 13:08.
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

що не дадеш и други примери от типа ВПЛОД, софким и т.н. тройно по-ниски са, прави си изводите кой е надут и задлъжнял т.н
                        ако тръгнеш да сравняваш горните предприятия с ВПЛОД и СОФKОМ лошо ....то няма база на сравнение нито ликвидност нито мащаб, нито борсов индекс , нито износ , нито сектор, нито активи или каквото и да е било ...сигурен съм че можеш да намериш и някое търговско дружество което се търгува 1 път в месеца има 5000 capital и EV/EBITDA му е < 1 , просто дискусията е излишна , като не ти харесва АЛУМ не купуваи

Коментар

що не дадеш и други примери от типа ВПЛОД, софким и т.н. тройно по-ниски са, прави си изводите кой е надут и задлъжнял т.н
                          Не знам как съм се прецакал с близо + 42% доходност до момента (от няма и година) За теб това лошо ли е?

Коментар

а ако толкова ти е интересен този коефициент примерно на SFARM е към 11.35 , на МОНБАТ 12.10 , на ОЦК 22.3 , ALUM 9.75 сам си прави изводите кой е надут задлъжнял и т н
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

А ти недей дезинформирай , по надолу видях че си писал че EV/EBITDA е към 13 , защо не вземеш да е преизчислиш пак колко е за последните дванайсет месеца
                              а ако толкова ти е интересен този коефициент примерно на SFARM е към 11.35 , на МОНБАТ 12.10 , на ОЦК 22.3 , ALUM 9.75 сам си прави изводите кой е надут задлъжнял и т н

Коментар

и колко е за 12 месеца ?
                                с последните поскъпвания на цената на акцията е към 9.75

Коментар

Working...
                                X