IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• и колко е за 12 месеца ?
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      И какво е толкова супер? Супер задлъжняването ли ? Що не понамалите малко мантрите, че да не се окажете пак изненадани.
      А ти недей дезинформирай , по надолу видях че си писал че EV/EBITDA е към 13 , защо не вземеш да е преизчислиш пак колко е за последните дванайсет месеца

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
        супер компания, супер резулати, но малкият фрий флоут и мениджмънт, който не се интересува от капиталовия пазар (поне не силно) са малко притеснителни... Успех на всички по позицията
        И какво е толкова супер? Супер задлъжняването ли ? Що не понамалите малко мантрите, че да не се окажете пак изненадани.
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• супер компания, супер резулати, но малкият фрий флоут и мениджмънт, който не се интересува от капиталовия пазар (поне не силно) са малко притеснителни... Успех на всички по позицията

Коментар

• Ами малък е обемът... то като гледам как само аз си пиша тук, започвам да си мисля, че и само аз си я търгувам тази акция
            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
              Вече +11.74 % и продължавам да си пиша сам !!! Що никой не коментира?
              ръста е добър но обема ( 4 660лв ) е малък. Това кое ме притеснява че при спад обема е по-големичък.
              Иначе и на мен ми харесва отчета.

Коментар

• Вече +11.74 % и продължавам да си пиша сам !!! Що никой не коментира?

Коментар

• Така вече е по-добре - + 10.00 %

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                    Интересно днес как ще се отрязят новините на цената...
                    Очаквах малко повече

Коментар

• Интересно днес как ще се отрязят новините на цената...

Коментар

• Не виждам нещо притеснително в думите ти! Вземанията може да растат, но едва ли растат неконтролирано - ръководството иска да растат. А и няма как да не нарастнат вземанията, при набюдавания ръст в продажбите!

Като цяло се наблюдава тенденця за намаляване на задлъжнялостта:
                        "Нетекущите пасиви намаляват с 15% спрямо края на деветмесечието на 2009 г. Задълженията по ЗУНК намаляват с 16%, дългосрочните банкови заеми с 39%, а дългосрочните задължения към свързани предприятия с 6%. Увеличение има при пасивите по отсрочени данъци със 16%."
                        Краткосрочните задължения са много, но това винаги е било така. Позитивното тук е, че нетният работещ капитал се увеличава до - (минус) 4 000 хил. За същия период на 2009 е бил -(минус) 11 000 хил. Това според всички е подобрение, смятам! Аз лично не мисля, че дружеството има някакви ликвидни проблеми и с мащабните инвестиции и нарастващи продажби скоро ще бъде в отлично финансово състояние

Коментар

• Първоначално изпратено от Tiki Разгледай мнение
                          В България има компании, които инвестират в бизнеса си, включително представени на борсата.

Компании за които не се чуват новини, че инвестират в бизнеса си, трябва да се избягват, поне с оглед на дългосрочна инвестиция. За да няма после ХДПАТ 2...
                          Еон, Хдпат, мост, ... винаги ще има по нещо извънбрачно, така да се каже. Имунизация няма открита.
                          Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първо да кажа, че имам акции тук и следя дружествтото от 2 години и като цяло съм доволен как се развива.

За съжаление не мога да си затворя очите за някои факти. Увеличаването на задълженията се обяснява лесно с направените инвестиции. За който гледа по-дългосрочно и не чака дивиденти, това би трябвало да е ОК при положение, че продажбите разстат с такива темпове. Мен също това не ме притеснява.

Забелязвам обаче, че вземанията разстат доста, което не е добре при положение, че имаш толкова заеми да плащаш, заедно с лихвите... Явно дават много голям период на отсрочено плащане, което се прави доста често когато искаш да печелиш пазар, но трябва внимателно да си правиш сметките, защото банката това не я интересува.

2. Вземания от клиенти и доставчици (от Q3 2010 do Q3 2009) -> 37487 33771 27006 22570 25152

Марж - продукция/суровини
                            Q3 2010 Q3 2009
                            158 386 98993 43507 159280 120113
                            165854 103347 45451 163094 121164
                            4,72% 4,40% 4,47% 2,39% 0,88%

То е хубаво, че продават толкова ама с марж от 4% и такива отложени плащания от клиентите бих се попритеснявал за това как ще си платя заемите. При това положение е прав колегата, че ще им трябват поне 2 годинки за да си пооправят задълженията.

Добре ще е да видим подобрение по тези показатели в следващите месеци.

Много ще съм благодарен ако някой ми покаже със сметки как ги вижда намаляванията на задълженията на компанията за в бъдеще.

П.С. Имам акции и нищо не препоръчвам.

Коментар

• "Алкомет е запазил позицията си на основен доставчик на европейския пазар на домакинско алуминиево фолио с пазарен дял от над 20%, изтъкват от компанията."
                              .....
                              "Направените инвестиции към 30.09.2010 год. са в размер на 12,05 млн. Евро."
                              ...
                              "В резултат повишаване ефективността на потребление на електроенергия и природен газ и внедряване на нови енергоспестяващи технологии за производство,. спрямо първите девет месеца на 2009 год.. потреблението на пророден газ е намаляло с 6,35 %, а това на електроенергия с 2,49 %. Към 30.09.2010г. потребленето на природен газ възлиза на 177 куб.м/тон, а на електроенергия – 1290 квтч./тон."
                              ...
                              Разходите за възнаграждения нарастват с 8,78% в резултат на повишението на работните заплати s 4,6% от 1 януари 2010 год. и с 2,9% от 1 юли 2010 год.
                              ....
                              "Нетекущите пасиви намаляват с 15% спрямо края на деветмесечието на 2009 г. Задълженията по ЗУНК намаляват с 16%, дългосрочните банкови заеми с 39%, а дългосрочните задължения към свързани предприятия с 6%. Увеличение има при пасивите по отсрочени данъци със 16%. "
                              ...
                              Last edited by XY; 31.10.2010, 11:13.

Коментар

• Ти купи акции без дивиденти , а аз от другите- Успех

Коментар

Working...
                                X