IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
    Пълни глупости! Цената на алуминия се покачва поне от една година, каквото става и с акциите !!!
    Ти май нямаш връзка с централния мозък. Просто споделям една от възможностите, а те може да са безброй много.

Ако можеш сметни да видиш какъв им беше EBITDA маржа в края на 2008, когато алуминия се беше качил над 3000.

Високи цени на Алуминия не винаги означават по-високи маржове, особено щом се отнася за Алкомет. Това лесно може да го засечеш, като сравниш маржовете им през 2007 и 2008.

Цените на акциите се качи не заради ръста в цената на Алуминия, а просто защото акцията беше безумно подценена.В последствие дойдоха и новините за сериозни капиталови разходи и тн. Вторичната причина беше стабилизирането на цените на металите.

И хайде моля те без да се обиждаме? Става ли?
    Last edited by Nikola; 10.12.2010, 09:19.
    The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Много ме кефи тази позиция. Хубава компания, но с този нисък фрий флоут въобще не е лъжица за устите на пенсионните фондове и техните мениджъри. А те точно обратното, продъжлават да издуват цената тук, иначе казват, че ликвидността на БФБ е ниска и затова инвестират навън. В същото време се набутват в нисколиквидни компании. Друг такъв пример са ХЕС, М+С хидравлик и Юрий Гагарин. Хубави компании но определено са сред по-неликвидните на борсата ни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
        Причините може да са много, но в общия случай очакват някои оперативен разход да им нарасте.

Може би очакват цената на алуминия да се покачи, като явно имат очаквания да не могат да прехвърлят изцяло това покачване върху клиентите. Тогава тази разлика отива, като намаление в маржа и от там спада на темпа на ръст на EBITDA.

Според мен обаче дават занижени прогнози и реално ще бъде повече.
        Пълни глупости! Цената на алуминия се покачва поне от една година, каквото става и с акциите !!!
        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Причините може да са много, но в общия случай очакват някои оперативен разход да им нарасте.

Може би очакват цената на алуминия да се покачи, като явно имат очаквания да не могат да прехвърлят изцяло това покачване върху клиентите. Тогава тази разлика отива, като намаление в маржа и от там спада на темпа на ръст на EBITDA.

Според мен обаче дават занижени прогнози и реално ще бъде повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
            Никола, знам че следиш тук нещата, а аз се поотдалечих от пазара, затова ще те помоля да коментираш защо при очаквания за ръст на приходите с 26 %, за EBITDA е само 16 %?
            Вероятно очакват и ръст в разходите :-)
            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Никола, знам че следиш тук нещата, а аз се поотдалечих от пазара, затова ще те помоля да коментираш защо при очаквания за ръст на приходите с 26 %, за EBITDA е само 16 %?

Коментар

• Не трябва да те притеснява цената на този етап. Важното е че компанията се развива повече от добре.

Аз лично под 8 лева мисля да продавам и съм ОК с това да изчакам още 1-2 години за тази цени.

Коментар

• Само трябва да обясните къде виждате потенциал за ръст на цената с тези прогнози?
                  Иначе браво на мениджмънта за постигнатото досега и публичността.

Коментар

• Лично мен това не ме изненадва

Коментар

• Х. Йорюджю: Алкомет очаква 145 млн. евро продажби догодина

Коментар

• Напрежението срещу 5-те кинта нараства ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
                          ми до към 20-30лв ще се балонира. много лоша работа
                          Що да е лоша, бе чърчил ? Нека се балонира ако може изобщо Не е препоръка.
                          Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            До колко ще се балонира според вас ?
                            ми до към 20-30лв ще се балонира. много лоша работа

Коментар

• До колко ще се балонира според вас ?
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
                                Връзката е един участник тука, който не му харесва че Алкомет се вдига.... и си мисли, че с постовете си ще свали цената (може би да си купи...). Но цените на добрите компании не се определят и движат от измислени лафове....
                                взе ми го от устата

Коментар

Working...
                                X