Тва дружество ми е най-голям процент от портфейла, като съм влизал на средна 2.7. Само че вече 3 години и нещо пълен застой, дет са вика през тва време да ги бях сложил на депозит в корпоративна, щях да взема едни 25% за периода. Акцията според мен е отвсякъде подценена, но рентабилността наистина е ахилесовата и пета. Чудя се дали да не разпродам вече, коментари?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алкомет АД (ALCM / ALUM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнениеНе следя толкова детайлно сектора, водещо поне за мен е устойчивото търсене на продукцията . По отношение на цените - не могат почти нищо да направят - цикличност, но има накъде да оптимизират и да свалят себестойност, а без стабилни пазари това няма как да се случи. Мисля вървят в правилна посока, иначе ми е тегава акция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеПроблемите в алуминиевия бранш са навсякъде по света, не сами при нас. Погледни Алкоа, най-големите, например. Оборот има, дори голям оборот. Обаче цените са ниски, рентабилност я има, я не. И така вече 4-5г. Нищо общо с положението от преди 2007-2008г.
Казвам го като човек който има опит и поглед в бранша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнениеПончо го е показал - около13% ръст на продукцията при малък спад в цените, ако има пазари това сваля себестойността.
Поздрави
Казвам го като човек който има опит и поглед в бранша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеНа Алкомет не им е проблем продажбите те пазари си имат , рентабилността е голямата болка ( 1.5% profit margin )
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеНа Алкомет не им е проблем продажбите те пазари си имат , рентабилността е голямата болка ( 1.5% profit margin )
колкото заслужава
Коментар
-
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнениеhttp://www.capital.bg/biznes/kompani...oto_si_v_ruse/
Някой има ли идея дали Алкомет продава на Монтюпе и евентуално обеми?
Алкомет не произвежда леярски сплави, а само чисти такива и има валцово и екструдерно производство, главно фолио и профили.
Монтюпе лее главно блокове, съвсем различен бизнес и сплави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнениеhttp://www.capital.bg/biznes/kompani...oto_si_v_ruse/
Коментар
-
http://www.capital.bg/biznes/kompani...oto_si_v_ruse/
Коментар
-
Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнениещо стана тука? някой фонд
държател си дига доходността или да чакаме хабер
то че беше заспало отвсякъде ама айде на хаирлия
да е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениемисля ,че знам кой е.....
Ти видя ли как почна сесията по-рано
Добре си ти,всичко си знаеш
Така е, като човек си напише домашните в неделя
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеНякой просто обра всичко ли?
Коментар
Коментар