IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На коя дата трябваше да си акционер за да вземеш дивидент за 2013 г.
    Благодаря предварително.
    www.investor.bg

Коментар

• http://www.capital.bg/vestnikut/capi...nievi_valcovi/

все пак си държат на имиджа

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...171506/?page=1

на пръв поглед зле, но реално
        са назначили хора и си вдигат производителността
        така че аз си оставам оптимистичен за цената
        имам си акции

Коментар

• Attached Files

Коментар

• тука пътя към 7те лв лека полека се разчисти. фрии флоута е малък така че
            си има майдан за бърз растеж
            все пак продажбите са му 14лв на акция
            ще видим

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
              За съжаление аз не съм като повечето тук-купили на дъно,продали на върха /макар,че имам няколко такива отигравания,ама сигурно са случайно/.Но според мен тук вече няма голям потенциал за ръст или поне ще е по-малък от там където съм влязъл в дългосрочен план.Това бе любимата ми акция.Движих я от 3лв до 21лв и обратно до 1,5лв и пак на горе....Успех на акционерите тук.
              И аз се изнесох по терлици на 100%.
              Има едни графики за цената на алуминия - брутално спадат на долу.
              Преди няколко дена излезе инфо, че продажбите на Алкомет са надолу спрямо предходните месеци, при увеличен обем, т.е. средната продажна цена продължава да пада. Q4 на 2013 бяха на загуба. Това са ми и прогнозите за Q1 на 2014.

Успех на оставащите да крепят акцийката. Готина е, харесва ми и на мен, докара ми секси проценти, но според мен стига толкова.
              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• За съжаление аз не съм като повечето тук-купили на дъно,продали на върха /макар,че имам няколко такива отигравания,ама сигурно са случайно/.Но според мен тук вече няма голям потенциал за ръст или поне ще е по-малък от там където съм влязъл в дългосрочен план.Това бе любимата ми акция.Движих я от 3лв до 21лв и обратно до 1,5лв и пак на горе....Успех на акционерите тук.

Коментар

• Кво прави този фазер, днес +8%
                  Колега 000, трябвало е малко да изчакаш с излизането

Коментар

• Това бе една от любимите ми акции,но тези дни излязох окончателно от нея.Купих цкб и евроинс.Дано съм направил правилен избор.Успех на инвеститорите тук!

Коментар

• Докато не посетите поне едно ОСА , не влезете в завода и излезете през транспортния , все ще се надеяте за адекватна печалба ! Аз поне това направих след като качи до 7ца през 2011-2г,
                      При това Мажово ръководство и с тези "послушни" ПФ -толкова , м/у 3 и 5ст. дивидент даже го късат от сърцето си !!!

Коментар

• Алуминият е в изобилие, все пак съставлява 8.4% от масата на земната кора
                        Русал се оттласнаха от дъното, ще съкращават производства http://quote.rbc.ru/news/emitents/20.../34107179.html
                        Last edited by Кисимов; 01.02.2014, 17:43.

Коментар

• Нетната печалба тази година пада до 2.13 млн.
                          Според мене компанията е добра, но при P/E 48 просто не си заслужава...

Коментар

• е най после някой да обере акциите
                            и трzгваме

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...0-tonna_presa/
                              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                                Тва дружество ми е най-голям процент от портфейла, като съм влизал на средна 2.7. Само че вече 3 години и нещо пълен застой, дет са вика през тва време да ги бях сложил на депозит в корпоративна, щях да взема едни 25% за периода. Акцията според мен е отвсякъде подценена, но рентабилността наистина е ахилесовата и пета. Чудя се дали да не разпродам вече, коментари?
                                Не мога да дам еднозначен съвет. През последните години предприятието работи добре, има инвестиции, нови линии, търговският отдел беше реорганизиран и според мен е добър. Това са плюсовете + евтината работна ръка. Минусите също не са за пренебрегване, главният е лошото положение в алуминиевата индустрия, малкия марж. Отделно, производството гълта много, ама много енергия, вече има много компании добиващи алуминий с пълен цикъл до продукт, т.е. след извличането на алуминия и стопяването на сплавта, после не се леят кюлчета, а се захранва директно следващия процес без охлаждане и последващо стопяване. Отделно, местоположението на този завод е в нищото, освен че е в ЕС, то затова и навремето го купиха инвеститорите от Турция.
                                Така че по-добре гледай как се развива целия бизнес с алуминия и от там преценявай. Засега перспективите са от застой до отрицателни, но това може да се промени бързо. Преди 5г. алуминия беше около $3300, сега е на половината на тази цена, така че потенциал има, може би.

Коментар

Working...
                                X