Първоначално изпратено от Djoro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестор.бг (4IN / IBG)
Collapse
X
-
Every passing minute is another chance to turn it all around
-
Първоначално изпратено от Maq7 Разгледай мнениеХахаххахаха, Пешо Млекаря... Дори нямам намерение да те удостоя с внимание. Лека
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maq7 Разгледай мнениеA Djoro, извинявай, не знаех, че ти си по-наясно от мениджмънта на компанията какви прогнозни данни трябва да се даватАко имаш някакви по-достоверни, ще се радвам да ползвам тях
Въз основа на такива прогнозни данни и тем подобни дивотии дадени ти от някой си /който е решил, че може и така да бъде някога, ама по-вероятното е да е точно обратното/ да ми правиш някакви си нескопосони модели в които половината параметри са сбъркани /може би от незнание, а може и умишлено/ и в същото време да тръбиш в целият форум: Супер, дори и при писимистичен вариант, акцията е еди си колко си...!!! Това не е ли доста нагло и подвеждащо за тия, които четат този същият форум? Каква ти е базата? Някакви си прогнози на някой си, от тази същата фирма. Искаш аз да ти дам данни. ОК, ще ти дам още по-оптимистични прогнозни данни, прави си модела и докарай цена на акция поне 100 лв. Това значи ли, че прогнозните данни, които аз бих ти дал са по-неверни от данните, които ти се предоставят от фирмата? Какъв ти е критерия за отсяване на истината от лъжата за да си направиш моделчето, след което започваш да сипеш хвалебствия? Обясни ми, моля те...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILATA Разгледай мнениеКолкото повече драскаш, толкова повече се оплиташ в опит да представиш нещата по-розови от чернилката в която са оцветени.Every passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maq7 Разгледай мнениеЕ за разходите ти самият си написал откъде идва ръста. За прогнозните не бих могла да гадая, но имайки предвид, че в този бизнес основното перо са заплатите, предполагам, че отново там се предвижда ръст... Някой от компанията може да ти даде по-добър отговор на този въпрос
Коментар
-
Е за разходите ти самият си написал откъде идва ръста. За прогнозните не бих могла да гадая, но имайки предвид, че в този бизнес основното перо са заплатите, предполагам, че отново там се предвижда ръст... Някой от компанията може да ти даде по-добър отговор на този въпросEvery passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maq7 Разгледай мнение... Всички знаем какви бяха последните години и че дори това, че има ръст на приходите е положително! ...
Коментар
-
Е хубава работа, нали каза, че гледаш прогнозните данни, затова и аз дадох пример с тях, тъй като приходите растат с по-голям темп от разходитеВсички знаем какви бяха последните години и че дори това, че има ръст на приходите е положително! Точно в този бизнес това е хубавото - че със сравнително по-малки и постоянни разходи, може да постигнеш значително по-големи приходи
Every passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
-
За периода 2008 - 2009 г. приходите нарастват с 10.3%.
Оперативните разходи нарастват с 32.7% през 2009 г., в сравнение с 2008 г.Към края на третото тримесечие на 2010 г. консолидираните приходи са 2,380 хил. лв., което представлява ръст от 20.1% в сравнение със същия период на 2009 г.
Оперативните разходи на Емитента нарастват с 31.0% за първото деветмесечие на 2010 г. в сравнение със същия период на 2009 г., като най-съществен е ръстът на разходите за персонал (940 хил. лв за към
30.09.2010 г. в сравнение с 668 хил. лв. за 30.09.2009 г.).
Точно в този бизнес е много неудачно да търсиш връзка на разходите и приходите.
Коментар
-
orchis, е чак безкористно не еВсе пак никога не съм крила, че имам акции тук, така че имам интерес от това да защитавам инвестицията си
То не че е нужно в действителност, тъй като така или иначе и компанията, и акцията вървят в правилната посока според мен, но пък нали затова е форумът - за да може всеки (по възможност обосновано и аргументирано!!!) да каже мнението си, а оттам натаък всеки си има глава на раменете, за да прецени какви решения да вземе, събирайки нужната му информация
Ако все пак намекваш, че работя в Инвестор, предлагам ти същия облог, който и на Никола
Относно въпроса ти, аз лично не бих могла да дам разбивка на тези оперативни разходи, но нямам нищо против за 5 години да се увеличат 3 пъти, щом за същия период оперативните приходи се увеличават 5 пътиEvery passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
-
Поздравления за последната информация, поднесена ни малко странно от Мариян и Мая.
(@Мая, съжелявам, но не вярвам на безкористното себераздаване в името на каузата на Инвестора ;-))
Има едно нещо, което не съм много сигурен че разбирам:
"Оперативните разходи нарастват с 32.7% през 2009 г., в сравнение с 2008 г., най-вече поради ръст на
разходите за външни услуги с 66.5%, по-конкретно разходи за консултантски услуги (238 хил. лв), и
рекламни разходи (506 хил. лв)."
Благодаря и на двамата.
Коментар
-
Да, H, благодаря за разясненията. За CAPEX-а съм склонна да се съглася, макар че пак е доста спорен въпросът, защото примерно ако част от тези покупки са примерно за сървъри, за мен е по-правилно да се вземе амортизацията. Но както ти казах, взех целите Acquisitions като cash outflow. За нетния дълг знам какво имаше предвид, но ще видиш, че дори и да се извади кеша, разликата в крайния ефект в/у цената ще е минимален. И така като взех новия брой акции, получих цената по-долу. А за оптимистичния сценраий, взимайки коментарите ти предвид, получих цена около 25 лв.
Поздрави и на теб и успехи!Every passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
-
Не ми се влиза в дискусии по принцип, но за да разсея съмненията ти:
Тук не съм много съгласна, тъй като не може да определи каква част от тези нови придобивки са за maintenance и каква за growth. Но съм склонна да се съглася и да ги добавя всичките към CAPEX-a.
При капекса няма значение за какво се използва - важното за ДСФ-а, както си видяла, е че е кеш аутфлоу и затова се вади. Затова всякакъв капекс се взима. Ти го беше вързала машинално към амортизацията, което е грешно, защото парите отиват за покупки, които после не се амортизират.
Тук мисля не си прав: Тъй като Амортизацията ми е с отрицателен знак (червените цифрички са минуси), затова я изваждам, което всъщност означава, че е със знак "+" във форумлата. Пo същата логика и CAPEX-a е със знак "+" във формулата.
Сега виждам какво си сметнала. Вярна ти е формулата.
При това наличие на дълг (няма и 1% от СК) не мисля, че има голямо отражение дали взимам нетния или брутния дълг и в цената на акцията това няма голямо отражение, някакви стотинки може би.
под нетен дълг имам предвид да извадиш кеша от него. като го направиш дори става на нет кеш фирмата. просто имаш неточност, която в случая дава малка разлика, но е добре да я знаеш по принцип.
Точно по този въпрос спорихме вчера с приятели, но накрая стигнахме до консенсус, че трябва да се вземе стария брой акции, преди увеличението. Но за целите на спора, ще приема твоето мнение и ще заложа новия брой акции.
Е, щом сте спорили - няма проблем. Аз лично бих сметнал с новия брой
И така, взимайки всички тези промени, цената излиза 14,46. Ще се радвам да видя твоя модел, в който изкарваш толкова ниска цена, за да видим откъде идва разминаването
Какъв мой модел, аз просто отворих това, което си линкнала и ги промених в него. Мисля, че пак бъркаш някъде по сметките с тези 14.46. Най-добре вземи си го провери още веднъж да не си изтървала нещо.
Поздрави
Първоначално изпратено от Maq7 Разгледай мнениеH, благодаря ти! Най-накрая конструктивно мнение, бях се отчаяла вече съвсем...
съгласна, грешката е моя!
Тук не съм много съгласна, тъй като не може да определи каква част от тези нови придобивки са за maintenance и каква за growth. Но съм склонна да се съглася и да ги добавя всичките към CAPEX-a.
Тук мисля не си прав: Тъй като Амортизацията ми е с отрицателен знак (червените цифрички са минуси), затова я изваждам, което всъщност означава, че е със знак "+" във форумлата. Пo същата логика и CAPEX-a е със знак "+" във формулата.
При това наличие на дълг (няма и 1% от СК) не мисля, че има голямо отражение дали взимам нетния или брутния дълг и в цената на акцията това няма голямо отражение, някакви стотинки може би.
Точно по този въпрос спорихме вчера с приятели, но накрая стигнахме до консенсус, че трябва да се вземе стария брой акции, преди увеличението. Но за целите на спора, ще приема твоето мнение и ще заложа новия брой акции.
И така, взимайки всички тези промени, цената излиза 14,46. Ще се радвам да видя твоя модел, в който изкарваш толкова ниска цена, за да видим откъде идва разминаването
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maq7 Разгледай мнениеПри опримистичния сценарий изкарвам цената около 25 лв.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
Коментар