IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nevermind Разгледай мнение
    "5. (изм. - ДВ, бр. 13 от 2009 г.) предлаганата цена на акция, която не може да бъде по-
    ниска от най-високата стойност между:
    а) справедливата цена на акциите, изчислена съгласно Наредба № 41;
    б) средната претеглена пазарна цена на акциите за последните 3 месеца; в) най-високата цена за една акция, заплатена от предложителя, от свързаните с него
    лица или от лицата по чл. 149, ал. 2 ЗППЦК през последните 6 месеца преди
    регистрацията на предложението; в случаите, когато цената на акциите не може да бъде
    определена съгласно предходното изречение, тя се определя като по-високата между
    последната емисионна стойност и последната цена, платена от търговия предложител; "

Някой може ли да подтвърди, че това е последното изменение, направено в условията за отправяне на търгово предложение?

Има ли някой запознат, който може да сподели съдържанието на върнатото търгово предложение за ИБГ отправено от БГ он-еър?
    Решение №384 - ТП/ 21.05.2013 г. на КФН, с което издава временна забрана за публикуване на търговото предложение от „България Он Ер” ООД, за закупуване на акции на „Инвестор.бг” АД от останалите акционери на дружеството.
    http://www.fsc.bg/May-bg-872

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
      Здравейте
      След големият интерес попитах и информацията е, че исканите от КФН корекции в търговото предложение са внесени в КФН. Тоест коригираното търгово предложение, отразяващо исканите корекции, е внесено в КФН.

Да това е актуалният член от ЗППЦК
      Благодаря за инфото Марияне!

Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
      В почти 100% от случаите на търгово, проспект и т.н., КФН връща писмо с искане на корекции. Понякога връща 5 писма в рамките на 6 месеца, като при договора за вливане на Софарма и Севтополис

Търговите предложения, както и проспектите и т.н. винаги изискват технологично време.
      След одобрение от КФН вървят други срокове, например нужно е обявяване на търговото във вестник, след което върви срок за приемане и срок за плащане.

Ако някой е очаквал търговото да мине целия си технологичен път за месец, просто не е чел ЗППЦК.

Ето примера на Лавена АД
      Търговото е представено за първи път в КФН на 17 август 2012 г.
      http://www.investor.bg/novini-i-anal...ena-ad,139022/
      На 14 ноември става ясно, че са изкупени 80 акции
      http://www.investor.bg/novini-i-anal...lavena,142854/

Грубо около 3 месеца е отнела процедурата
      Междувременно на 10 септември е била наложена временна забрана.

Моля погледнете и други случай на търгови предложения, за да си съставите адекватна картина за тайминга на подобни процеси.

С уважение
      Мариян Йорданов
      ДВИ на Инвестор.БГ АД
      не считам за необходимо да сравнявам предходни случаи. заинтересован съм от положителна развръзка за ИБГ.

Коментар

• Здравейте
        След големият интерес попитах и информацията е, че исканите от КФН корекции в търговото предложение са внесени в КФН. Тоест коригираното търгово предложение, отразяващо исканите корекции, е внесено в КФН.

Да това е актуалният член от ЗППЦК

3. (нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 03.07.2007 г., доп. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) най-високата цена за една акция, заплатена от предложителя, от свързаните с него лица или от лицата по чл. 149, ал. 2 през последните 6 месеца преди регистрацията на предложението, съответно преди датата, на която най-късно е трябвало да бъде изпълнено задължението по чл. 149, ал. 1 или 6, ако търговото предложение не е регистрирано до тази дата и тази цена е по-висока от най-високата цена за една акция, заплатена от същите лица през последните 6 месеца преди регистрацията на предложението; в случаите, когато цената на акциите не може да бъде определена съгласно предходното изречение, тя се определя като по-високата между последната емисионна стойност и последната цена, платена от търговия предложител.
        В почти 100% от случаите на търгово, проспект и т.н., КФН връща писмо с искане на корекции. Понякога връща 5 писма в рамките на 6 месеца, като при договора за вливане на Софарма и Севтополис

Търговите предложения, както и проспектите и т.н. винаги изискват технологично време.
        След одобрение от КФН вървят други срокове, например нужно е обявяване на търговото във вестник, след което върви срок за приемане и срок за плащане.

Ако някой е очаквал търговото да мине целия си технологичен път за месец, просто не е чел ЗППЦК.

Ето примера на Лавена АД
        Търговото е представено за първи път в КФН на 17 август 2012 г.
        http://www.investor.bg/novini-i-anal...ena-ad,139022/
        На 14 ноември става ясно, че са изкупени 80 акции
        http://www.investor.bg/novini-i-anal...lavena,142854/

Грубо около 3 месеца е отнела процедурата
        Междувременно на 10 септември е била наложена временна забрана.

Моля погледнете и други случаи на търгови предложения, за да си съставите адекватна картина за тайминга на подобни процеси. Просто процедурата си иска времето.

С уважение
        Мариян Йорданов
        ДВИ на Инвестор.БГ АД
        Last edited by mpy_yordanov; 04.06.2013, 12:24.

Коментар

• "5. (изм. - ДВ, бр. 13 от 2009 г.) предлаганата цена на акция, която не може да бъде по-
          ниска от най-високата стойност между:
          а) справедливата цена на акциите, изчислена съгласно Наредба № 41;
          б) средната претеглена пазарна цена на акциите за последните 3 месеца; в) най-високата цена за една акция, заплатена от предложителя, от свързаните с него
          лица или от лицата по чл. 149, ал. 2 ЗППЦК през последните 6 месеца преди
          регистрацията на предложението; в случаите, когато цената на акциите не може да бъде
          определена съгласно предходното изречение, тя се определя като по-високата между
          последната емисионна стойност и последната цена, платена от търговия предложител; "

Някой може ли да подтвърди, че това е последното изменение, направено в условията за отправяне на търгово предложение?

Има ли някой запознат, който може да сподели съдържанието на върнатото търгово предложение за ИБГ отправено от БГ он-еър?

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
            Не си заслужава да си губя от времето, за да ти обяснявам концепции, които не си ги разбрал от първия път просто няка как да ги разбереш след това.

Ако някой ми прати търговото предложение ще го разгледам и ще дам коментари, какво не е наред според мен.
            Когато няма какво да кажеш по-добре ти не губи времето на останалите със собствените си тегоби. Като твърдиш нещо: "ТИМ се циганят надребно" е нормално поне малко от малко да се обосновеш.
            Дотук разбрах, че мисълта ти е толкова многопластова и сложна, че е изключително трудно, почти невъзможно да се проумее.

Успех в ползотворната употреба на времето ти!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
              Обясни ми щом можеш, а аз ще се опитам да разбера
              Цената така или инак ще се определи от максималната платена от предложителя. Въпреки че от решението на КФН няма как да знам как точно са формирали теоретичната оценка, не вярвам тя да достигне пазарната цена каквито и методи да се използват и корекции да се направят.
              Не си заслужава да си губя от времето, за да ти обяснявам концепции, които не си ги разбрал от първия път просто няка как да ги разбереш след това.

Ако някой ми прати търговото предложение ще го разгледам и ще дам коментари, какво не е наред според мен.
              Last edited by Nikola; 04.06.2013, 10:05.
              The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

Виж сега.

Аз мога да ти го обясня, но няма как да го разбера вместо тебе. Прочети отново какви са съображенията на КФН и пак помисли.
                Обясни ми щом можеш, а аз ще се опитам да разбера
                Цената така или инак ще се определи от максималната платена от предложителя. Въпреки че от решението на КФН няма как да знам как точно са формирали теоретичната оценка, не вярвам тя да достигне пазарната цена каквито и методи да се използват и корекции да се направят.

Коментар

??
                  Аз не разбирам какво имаш в предвид. За какво се циганят, кое е некоректното?
                  Нормално е търговото да има недостатъци.
                  Виж сега.

Аз мога да ти го обясня, но няма как да го разбера вместо тебе. Прочети отново какви са съображенията на КФН и пак помисли.

Коментар

Не мога да разбера, защо ТИМ се циганят надребно. Тук имаха възможност веднъж поне да постъпят коректно към хората и не го направиха.

И браво на КФН.
                    ??
                    Аз не разбирам какво имаш в предвид. За какво се циганят, кое е некоректното?
                    Нормално е търговото да има недостатъци.

Коментар

• да влезне г-н Керезов и да внесе яснота или да направят публично изявление за какво се случва!!! то се е видяло, че онази руса моделка е само за парлама сложена в Bulgaria On Air.

но най-интересно ми как от Инвестора изведнъж започнаха да спазват "радио-мълчание" и да НЕ коментират, какво се случва около тях след като се нагушиха здраво от ТИМ!

Коментар

• Не мога да разбера, защо ТИМ се циганят надребно. Тук имаха възможност веднъж поне да постъпят коректно към хората и не го направиха.

И браво на КФН.
                        Last edited by Nikola; 03.06.2013, 15:07.

Коментар

• минаха ли 14 дни за обжалване и внасяне на коригирани документи в КФН?

Някой спомня ли си, дали беше споменато, че Инвестора ще го отписват от БФБ в последствие?

Коментар

Това означава ли, че могат да ни въртят с това търгово няколко месеца?
                            The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                            не е препоръка

Коментар

• аз тука така и не си купих... реално ако някой е на зор да си купи акциите щеше да купува и сега на 12.5 тия дето си седят... абе трябва и тръпка да има, е еларга като имаше разни проблеми на едно ОСА падна с 4-5% пък после сичко беше ok, успех

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                                Почвам да си мисля, че това е с цел останалите акции да минат не през търговото, а през борсата, но на по-ниска цена.
                                споделям опасенията ти!

НО нали пред закона всички трябва да са равни.... надявам се.
                                Или Химимпорт си играят техните си врътки отново и отново... докога?

лично на мене ми е интересно, как, уж толкова мастити специалисти във финансови действия, са "допуснали" достатъчно "небрежни пропуски" и премълчаване на задължителна информация за коректно отправяне на търгово предложение!????

Къде са сега супер-специалистите от групата на Химимпорт и техните вече подопечни лакеи от Инвестор, за да коментират???
                                Last edited by nevermind; 23.05.2013, 11:23.

Коментар

Working...
                                X