IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...125-lv,152845/

Търговата цена за Инвестор.БГ АД е 12,5 лв.
    Срокът за приемане на търговото предложение е 15 юли 2013 г.

Коментар

• http://www.investor.bg/bulletin/index/1/33/0/0/0/1.html

Уведомление

В Инвестор.БГ АД е постъпила информация от България Он Ер ООД, от която става ясно, че търговата цена за акциите на Инвестор.БГ АД е 12,5 лв. на акция

На свое заседание от 13 юни 2013 г. Комисията за финансов надзор не издаде окончателна забрана за публикуване на търгово предложение от „България Он Ер” ООД, гр. София за закупуване на акции на „Инвестор.бг” АД, гр. София, от останалите акционери на дружеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от nevermind
        кога ще го публикуват е въпроса? предполага се, 4е цената няма да е разли4на от ве4е известната.
        Всичко си е написано:

Раздел III
        Изисквания за оповестяване на търгово предложение

Чл. 9.
        (1) Комисията регистрира търговото предложение и разрешава да бъде публикувано, освен ако издаде забрана по реда на чл. 152 и 153 ЗППЦК.
        (2) Съобщението за констатирани непълноти и несъответствия или за представяне на допълнителна информация и документи се извършва по реда на чл. 213, ал. 2 и 3 ЗППЦК.
        (3) Ако лицето не отстрани констатираните непълноти и несъответствия или не представи допълнителната информация и документите в срока по чл. 152, ал. 2 ЗППЦК, комисията издава окончателна забрана за публикуване на предложението.
        (4) В 3-дневен срок след изтичането на съответния срок по чл. 151, ал. 1 и по чл. 153, ал. 1 ЗППЦК предложителят е длъжен:
        1. да публикува в централните ежедневници по чл. 6, ал. 1, т. 14 търговото предложение и становището на управителния орган на дружеството относно придобиването, ако такова бъде дадено;
        2. да предостави търговото предложение и становището по т. 1 на лицата, овластени да представляват дружеството.

(5) Данните по чл. 6, ал. 1, т. 7, 8 и 15 и по чл. 8 могат да се публикуват в резюме в ежедневниците по ал. 4, т. 1, като предложителят е длъжен да посочи мястото, където търговото предложение е достъпно за акционерите.
        (6) Рекламите и публикациите във връзка с търговското предлагане трябва да посочват броя и датата на ежедневниците по ал. 4, т. 1.
        (7) Предложителят и лицата по ал. 4, т. 2 са длъжни да оповестят търговото предложение и становището на управителния орган чрез поставяне на съобщение на специално определено място в сградата на дружеството, в което изрично се посочва и мястото, където те са достъпни за акционерите.
        (8) По искане на комисията предложителят, упълномощеният инвестиционен посредник и лицата по ал. 4, т. 2 са длъжни да представят доказателства за изпълнението на задълженията по ал. 4, 6 и 7.
        (9) След изтичането на срока за приемане на предложението предложителят незабавно публикува резултата от търга в ежедневниците по ал. 4, т. 1 и уведомява комисията и регулирания пазар на ценни книжа, където акциите на дружеството-обект на търгово предложение, са приети за търговия.
        (10) По искане на комисията предложителят или упълномощеният инвестиционен посредник е длъжен да представи копия от публикациите и доказателства за уведомяването на регулирания пазар в 7-дневен срок от искането.

Коментар

• Първоначално изпратено от nevermind
          кога ще го публикуват е въпроса? предполага се, 4е цената няма да е разли4на от ве4е известната.
          В тридневен срок след решението на комисията.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
            Здравей
            Сега погледнах в сайта на КФН и вчера са дали зелена светлина за търговото. По процедура следва обявяване във вестници и срокове за приемане.
            Процедурата е извън Инвестор.БГ АД, така че аз съм само наблюдател.

При Каолин още нищо не е готово. Едва вчера е подадено търговото, тоест те са на около 3 м. преди финала. Просто процедурата си иска време

Поздрави
            привет Марияне.. и аз гледах, но възможно да не съм гледал правилно.
            ще съобщите ли официално на саита ви за това?
            мерси за инфото и коректността

Коментар

• Първоначално изпратено от nevermind Разгледай мнение
              някой знае ли какво става тука!? Каолин направиха всичко коректно и според предписаните срокове.
              а тези измекяри какво се мотаят още?

Кога ще има яснота по цената на търговото предлойение тук?
              Здравей
              Сега погледнах в сайта на КФН и вчера са дали зелена светлина за търговото. По процедура следва обявяване във вестници и срокове за приемане.
              Процедурата е извън Инвестор.БГ АД, така че аз съм само наблюдател.

При Каолин още нищо не е готово. Едва вчера е подадено търговото, тоест те са на около 3 м. преди финала. Просто процедурата си иска време

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от nevermind Разгледай мнение
                някой знае ли какво става тука!? Каолин направиха всичко коректно и според предписаните срокове.

Когато го публикуват. Сериозно, вероятността цената да е различна от 12.50 лв. клони към нула.

Коментар

• някой знае ли какво става тука!? Каолин направиха всичко коректно и според предписаните срокове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                    При Енергия случая беше друг.
                    Ами не. Лично писах жалба до КФН и не искам навлизам в тази тема, за да не създаваме излишен оф топик.
                    The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                      А позволяваше ли го едно време, когато купиха Енергия АД? Този мач сме го гледали много пъти вече. Дано всичко мине добре и хората си вземат своето.
                      При Енергия случая беше друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                        Абр аз имам какво да кажа, но най-вероятно няма да ме разбереш и само ще си изгубя времето, пък и като нямам самото търгово за да видя допусканията не е много адекватно да се коментира, но ако се базираме на съобщението на КФН:

6.2 - Ако са заложили по-ниски амортизации от историческите при равни други условия ще понижи стойността на компанията, но това за мен е по-скоро техническа грешка;
                        6.3 - Ако са използвали повече дълг отколкото е по отчета това също намалява стойността на компанията заради повечето net debt;
                        6.4 - Това не го разбрах...
                        6.5 - Тук вече си е някакво решение на КФН, което поне аз не го разбирам, защото без това няма достатъчно пиъри и в случая IBG е outlier-a.

Но тези неща са вторични. Тук важното е да видим, дали КФН ще допусне да приберат акциите на хорицата на цени под тези, на които кешнаха групичката. За съжаление съдейки по минали събития има всички шансове това да се случи отново . Искрено се надявам да не се окажа прав.
                        Nikola, според мен забележките нямат отношение към цената по търговото, тъй като каквито и оценки да са правили и каквито и поправки да им направят не вярвам теоретичните методи да достигнат най-високата цена платена от предложителя, а именно 12,50. Това би трябвало да е и цената по търговото - аз съм сигурен на 100 % че това е цената. Мариян Йорданов няколко пъти писа по въпроса. Трябва малко търпение. Хубаво щеше да е да излязат на пазара да купуват, но това в края на краищата е тяхно решение.

П.П. В 6.4 е констатирана грешка при преписването - на "секюритизация на вземания.." не му е там мястото.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                          Както стана дума по-долу, закона не го позволява...
                          А позволяваше ли го едно време, когато купиха Енергия АД? Този мач сме го гледали много пъти вече. Дано всичко мине добре и хората си вземат своето.

Коментар

• Както стана дума по-долу, закона не го позволява...

Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                            Но тези неща са вторични. Тук важното е да видим, дали КФН ще допусне да приберат акциите на хорицата на цени под тези, на които кешнаха групичката. За съжаление съдейки по минали събития има всички шансове това да се случи отново . Искрено се надявам да не се окажа прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                              Когато няма какво да кажеш по-добре ти не губи времето на останалите със собствените си тегоби. Като твърдиш нещо: "ТИМ се циганят надребно" е нормално поне малко от малко да се обосновеш.
                              Дотук разбрах, че мисълта ти е толкова многопластова и сложна, че е изключително трудно, почти невъзможно да се проумее.

Успех в ползотворната употреба на времето ти!
                              Абр аз имам какво да кажа, но най-вероятно няма да ме разбереш и само ще си изгубя времето, пък и като нямам самото търгово за да видя допусканията не е много адекватно да се коментира, но ако се базираме на съобщението на КФН:

6.2 - Ако са заложили по-ниски амортизации от историческите при равни други условия ще понижи стойността на компанията, но това за мен е по-скоро техническа грешка;
                              6.3 - Ако са използвали повече дълг отколкото е по отчета това също намалява стойността на компанията заради повечето net debt;
                              6.4 - Това не го разбрах...
                              6.5 - Тук вече си е някакво решение на КФН, което поне аз не го разбирам, защото без това няма достатъчно пиъри и в случая IBG е outlier-a.

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
                                Решение №384 - ТП/ 21.05.2013 г. на КФН, с което издава временна забрана за публикуване на търговото предложение от „България Он Ер” ООД, за закупуване на акции на „Инвестор.бг” АД от останалите акционери на дружеството.
                                http://www.fsc.bg/May-bg-872
                                мерси Сканди, това решение го знам вече. благодаря за подсещането

Коментар

Working...
                                X