IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
    Иване, заради теб си изплюх кафето на монитора. Ти знаеш ли 20 млн. какъв P/S дава?

Искаш ли кратък урок по корпоративни финанси кои коефициенти и фактори могат да оправдаят едно високо P/S?
    Мога да предположа кои фактори влияят върху P/S, а предположението ми е базирано изцяло на вътрешното ми усещане за това как стоят нещата.

Според теб какви трябва да са реалните оценки за Нет Инфо и Инвестор?

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
      така че за Инвестор стават около 20 милиона лева.
      Иване, заради теб си изплюх кафето на монитора. Ти знаеш ли 20 млн. какъв P/S дава?

Искаш ли кратък урок по корпоративни финанси кои коефициенти и фактори могат да оправдаят едно високо P/S?
      Last edited by ivandavidov; 26.11.2012, 11:28.
      The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

Аз си го представям така: Нет Инфо / Инвестор = 60 / 40

Не мисля, че може да има сделка за Нет Инфо под 30 милиона лева, така че за Инвестор стават около 20 милиона лева.
        Не знам на база на какво ги оценявате.
        Факт, че нетинфо през абв и вбокса имат страхотна аудитория, но също така е факт, че днес.бг е много по-вървежен от вести.бг.

инвестора има по-разнообразно портфолио, а търговският екип е на много високо ниво имайки предвид какви продажби се правят.

Без да имам акции от ИБГ си мисля, че ако докопат абв.бг и я 'украсят' с линкове към новинарските, лайфстайл днес и тялото ще цепят мрака.

нямам идея дали и сървърите ще са част от сделката,но за поща от мащаба на абв ще трябва сериозна инвестиция в хардуер.

поздрави
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

В крайна сметка няма значеное какъв ще бъде куповача. Важното е да видим на какъв valuation ще мине сделката. Тогава ще стане ясно, горе долу колко трябва да струва и инвестора след, като се приложи естествено съответния дискаунт.
          Аз си го представям така: Нет Инфо / Инвестор = 60 / 40

Не мисля, че може да има сделка за Нет Инфо под 30 милиона лева, така че за Инвестор стават около 20 милиона лева.

Коментар

• В крайна сметка няма значеное какъв ще бъде куповача. Важното е да видим на какъв valuation ще мине сделката. Тогава ще стане ясно, горе долу колко трябва да струва и инвестора след, като се приложи естествено съответния дискаунт.

Коментар

Ако предположим, че написаното в статията е истина и Нет Инфо наистина се продава, от българска страна няма онлайн медийна група, която с чисто собствени средства да закупи цялата компания.
              Всъщност има. Не точно "онлайн медийна група", но хората имат парите, а и познават много добре онлайн бизнеса като цяло и компанията в частност.

Цитат:
              "........Сред кандидатите са и основателите на "Нет инфо.БГ" Любен Белов и Виктор Пенев, които продадоха дружеството на SMI през 2008 г."

Коментар

• Ако предположим, че написаното в статията е истина и Нет Инфо наистина се продава, от българска страна няма онлайн медийна група, която с чисто собствени средства да закупи цялата компания. Дори при много ниска оценка не вярвам да видим сделка за по-малко от 10 милиона, а моето предположение е, че сделката ще е за поне 20-30 милиона като минимум. Коя онлайн медийна група може да извади толкова пари?

По друг начин стоят нещата при телевизиите - бТВ и Нова (по-точно компаниите - майки) със сигурност имат необходимите парични средства. Друг е въпросът имат ли изградени стратегии за синергия между телевизионната и онлайн медийната среда.

Още по-интересно ще стане ако напълно нов участник вземе Нет Инфо - тогава само с хвърляне на боб (или леща, царевица, може би и грах) може да се гадае накъде ще се развие компанията.

А дали е възможна сделка от типа Нет Инфо + Инвестор... на теория може и да е възможна, но на практика трябва или новият собственик на Нет Инфо да е силно агресивен купувач, или общата цена да е достатъчно ниска. Криза е все пак...
                Last edited by ivandavidov; 24.11.2012, 23:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  ако имаш поща в абв или гледаш вбокс7 значи си им клиент
                  Стабилно! Действително не знаех, мерси.
                  Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                    Какво е това нет инфо? Не съм го чувал никога, но явно е особено велико Но пък какво ли знам аз, скромният спекулант - чета си блъмбърг и ройтерс, а спамя само и единствено в инвестора!
                    Не е препоръка за търговия с ЦК
                    ако имаш поща в абв или гледаш вбокс7 значи си им клиент

Коментар

Ако визираш това:

ти гарантирам, че това са тотални глупости. Санома продават само и единствено Нет Инфо и то в пакет.
                      може...
                      тогава ако е пакет ибг трудно биха се класирали, НО ако няма чужденци единствената опция да се вземат добри пари е продажба на парче.

така един ще вземе пощата, един вбокса, един новинарските и ще се събере пара.

Коментар

• Какво е това нет инфо? Не съм го чувал никога, но явно е особено велико Но пък какво ли знам аз, скромният спекулант - чета си блъмбърг и ройтерс, а спамя само и единствено в инвестора!
                        Не е препоръка за търговия с ЦК
                        Custodite sortem vestram

Коментар

Ако визираш това:

Според източниците на "Капитал" желанието на финландските собственици е да продадат всичките си активи в страната. Това ще стане поотделно, а не в пакет.
                          ти гарантирам, че това са тотални глупости. Санома продават само и единствено Нет Инфо и то в пакет.

Коментар

Защо си мислиш, че Нет Инфо ще се продава на парче? Инвестора учавстват в схемата само, за да се доберат до меморандума.

Със сигурност ще има заинтересовани чужденци, но на тях им е по-интересна сделка тип ИБГ и Нет Инфо.
                            http://www.capital.bg/biznes/kompani..._preprodavane/

Коментар

предполагам, че инвестора ще бидват за нещо (ясно, че няма как за всичко) ..
                              Защо си мислиш, че Нет Инфо ще се продава на парче? Инвестора учавстват в схемата само, за да се доберат до меморандума.

Със сигурност ще има заинтересовани чужденци, но на тях им е по-интересна сделка тип ИБГ и Нет Инфо.

Коментар

• Много важно е при продажбата на нетинфо дали ще се появят чужди кандидати. Ако няма чужденци това няма да е хич добре за българския интернет пазар - ще значи, че никой не ни брои за ... в интернет пространството.

За мен най-стойностно в цялата група е абв.бг останалото не ми е интересно. Вбокс7 е ценен като силно популярен, но там има постоянни проблеми с авторските права та не знам колко и докога ще може да я карат така.

Новинарската им част е слаба (вести.бг) та не знам дали ще привлече свинята майка и отрочето и да прокарват линият на вожда

предполагам, че инвестора ще бидват за нещо (ясно, че няма как за всичко) .. на тяхно място бих скачал за пощата.... това ще вдигне трафика към сайтовете им страшно много ако се интегрира качествено...но предполагам, че цената ще е солена.

+ че сделката ще даде индикация за колко биха успели сиско да излязат от ибг.

поздрави и успех

Коментар

Working...
                                X