IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Така като гледаш отчета на ИБГ какво ще кажеш за резултатите на компанията спремо сектора и преките си конкуренти?

Обаче гати recommendation-а ти е написал Стюард в linkedin. хаха
    Last edited by Nikola; 26.11.2012, 17:30.
    The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
      Ще се съгласиш с тазата ми че текущата цена на инвестора включва премията за мажоритарен пакет, защото на всички е ясно че компанията рано или късно ще бъде продадена на стратегически инвеститор?

И тези премии от 30-50% важат единствено на качващ се пазар. В текущите условия не мисля, че някой би ги платил.
      Статия от IAB България: Приходите от Интернет реклама с ръст от 5,8% за година

=== === ===

Според резултатите от проучване, проведено по инициатива на IAB България в партньорство с Ipsos, приходите от онлайн реклама за първото полугодие на 2012г. са се увеличили с 1,3 млн. лв. спрямо същия период на миналата година. Това е ръст от 5,8% на докладваните обеми от четири типа Интернет реклама- “Дисплей”, “Обяви и справочници”, “На клик” и “Други”.

=== === ===

Излиза, че пазарът всъщност се качва. Друг е въпросът, че количеството реклама може и да се е повишило, но за сметка на солидни отстъпки в цените, което води до намалени вместо увеличени приходи.

Коментар

• Ще се съгласиш с тазата ми че текущата цена на инвестора включва премията за мажоритарен пакет, защото на всички е ясно че компанията рано или късно ще бъде продадена на стратегически инвеститор?

И тези премии от 30-50% важат единствено на качващ се пазар. В текущите условия не мисля, че някой би ги платил.

Коментар

Е добре де. Колко според теб трябва да бъде премията за мажоритарен дял?
          30-50%

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
            Разликата е че тук става дума за мажоритарен дял.
            Е добре де. Колко според теб трябва да бъде премията за мажоритарен дял?

Коментар

• А така, а сега двамцата ме баннете, щот съм ви обърнал внимание за Комисийката
              Трия си поста

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК
                Моето мнение за надничане на Комисията по форуми го знаете. Това е занимание, което многоуважаваната комисия изпълнява с огромно удоволствие, вместо да върши истинската работа, за която е сложена
                Не търси под вола теле, приятелче. Аз дори нямам акции в инвестора.

В момента коментираме предимно Нет Инфо и това как неговия valuation ще ни даде идея за стойността на инвестора.

Коментар

Никола, не че ми е работа, ама ти като адми не си ли вътрещар по позицията? Не мисля, че е редно да коментираш
                  А така - на Никола да му се забрани да коментира, защото е 'вътрещар'!

И аз съм 'вътрещар' с модераторски права, но си позволявам да коментирам, хем че имам и няколко акции на ИБГ. Никъде не пише, че акционерите/модераторите нямаме право да коментираме.

Коментар

Е то и аз купивах Каолин на 6 лева едно време но какво от това?

Важното е в момента колко струват тези активи. Миналото няма много общо с настоящето и още по-малко с бъдещето.
                    Разликата е че тук става дума за мажоритарен дял.

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                      Ако си спомням правилно, Нет инфо беше продадена за 29 М Е. Ако сега цената е наполовина т.е 30 М лв., като нищо предишните продавачи да станат купувачи, но ще видим де.
                      Е то и аз купивах Каолин на 6 лева едно време но какво от това?

Важното е в момента колко струват тези активи. Миналото няма много общо с настоящето и още по-малко с бъдещето.

Коментар

Не ги гледал внимателно най-вероятно.

Основната ти грешка идва от там, че си мислиш че някой ще даде 30 млн. за Нет Инфо, дори според мен да струва толкова компанията.
                        Ако си спомням правилно, Нет инфо беше продадена за 29 М Е. Ако сега цената е наполовина т.е 30 М лв., като нищо предишните продавачи да станат купувачи, но ще видим де.

Коментар

Никола, не че ми е работа, ама ти като адми не си ли вътрещар по позицията? Не мисля, че е редно да коментираш
                          Е това са си лично мои мнения. Това че помагам с модерирането на форума не означава, че имам управленски фукнции в ИБГ. Двете неща нямат нищо общо.

Коментар

• Не ги гледал внимателно най-вероятно.

Основната ти грешка идва от там, че си мислиш че някой ще даде 30 млн. за Нет Инфо, дори според мен да струва толкова компанията.
                            Last edited by Nikola; 26.11.2012, 11:55.

Коментар

Без да изпадам в излишни сметки ИБГ трябва да струва между 1/3 и 1/2 от стойността на Нет Инфо.
                              Не знам как го смяташ това. Аз лично не съм виждал показателите на Нет Инфо (може и да не съм гледал внимателно )

Но дори и с тези сметки, ако допуснем че сделка с Нет Инфо под 30 М няма да има до Инвестора излиза между 10 и 15 ( към днешна дата Пазарна капитализация на Инвестора е 8,921 млн. л)

Коментар

• Без да изпадам в излишни сметки ИБГ трябва да струва между 1/3 и 1/2 от стойността на Нет Инфо.

Коментар

Working...
                                X