Както виждаш, по темата се пише много по-рядко, отколкото при някакви други прехвалени дружества. Мога да ти изнеса лекция за ПИБ, но темата не е тази. А за ИБГ - има достатъчно сериозни инвеститори в позицията.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестор.бг (4IN / IBG)
Collapse
X
-
ОК
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от ОКАми да.
Споменах пенсионните фондове защото спада на ПИБ (от 6 лева) беше продиктуван заради масовите продажби на пенсионните фондове, които явно (както теб) смятаха че банката ще фалира. От големите само ДСК Родина имат акции. Сега замисли, ако един влезне какво ще стане.. ПИБ ще се качи защото нещата се стабилизират, докато ИБГ ще остане извън погледа на пенсионките и дребните инвеститори и ако фонда на цицко не купи още 30% не знам как ще кешнеш. Дано поне писането из форума помогне.
Ако искаш можеш да рием по темата ИБГ колкото си искаш, обаче не мисля че това ще донесе някакви позитиви на акцията. По-добре остави нещата така.
Коментар
-
ОК
Ами да.
Коментар
-
Anton Chigurh
Къде в България ли?
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от Anton.ChigurhПървоначално изпратено от ОКПървоначално изпратено от Anton.ChigurhПървоначално изпратено от Maq7Абе аз още не мога да си обясня как така CISCO са инвестирали тук без да питат за експертното мнение на Nikola ?
А ти като кешира тук защо още пишеш?
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от ОКПървоначално изпратено от Anton.ChigurhПървоначално изпратено от Maq7Абе аз още не мога да си обясня как така CISCO са инвестирали тук без да питат за експертното мнение на Nikola ?
А ти като кешира тук защо още пишеш? Хем кешира, хем още пишеш? Да не би да се надяваш да се качи малко акцията, за да ги селнеш и другите? Хъмм..?
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от Anton.ChigurhПървоначално изпратено от Maq7Абе аз още не мога да си обясня как така CISCO са инвестирали тук без да питат за експертното мнение на Nikola ?
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Maq7Абе аз още не мога да си обясня как така CISCO са инвестирали тук без да питат за експертното мнение на Nikola ?
Коментар
-
Абе аз още не мога да си обясня как така CISCO са инвестирали тук без да питат за експертното мнение на Nikola ?
A сега се сетих за едно мнение на Equity, който принципно повече уважавам:
Първоначално изпратено от EquityPrivateА и в български фирми обикновенно се влиза като мажоритар. С този пакет от 17% дори и един директор в борда няма да имат...Every passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$trade... никой не купува акции, които не стават нито за спекула, нито дават дивидент...
тука дивотиите ти не минават, защото има факти
за последните 12 месеца са изтъргувани
29% от целия капитал
Прехвърлен обем (бр.): 347 880
Общо сделки:1 001
http://www.investor.bg/?cat=10&cid=33#5
За последните 3 г. обема е
777 298 акции или 64.8%
от самия старт на търговията преди 4,5 г. (октомври 2004 г.) са още по близо до 100% (да не забравяме че това е първото IPO в БГ)
аз не зная на това ли се казва
"Никой"
и на фонд на Cisco ли се казва "Никой"
както и да е,
много ми е забавно с вас
но вече ще спирам да пиша, че няма смисъл
каквото е писано да става ще стане и ще зависи не от борсовата цена, а от хората които работят за компанията. Борсовата цена ще е следствие. А как борсовата цена ще отрази дейността на компанията ще зависи от инвеститорите, но не всички от тях четат форума, както фонда на Cisco едва ли е чел тук, поради езиковата бариера например
не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
търговията с ценни книжа е високорискова и не е за всеки
не се гарантират печалби или загуби
имам акции
Шоуто трябва да продължи
Коментар
-
Тука болката на инвестиралите /загробили пари/ е ясна...банда сектати са, които виждат че няма на кого да продадат акциите си, понеже никой не купува акции, които не стават нито за спекула, нито дават дивидент..ако едно от двете се промени - едва ли ще стане, понеже както казах, този бизнес с интернет не е интересен, освен ако не е в световен мащаб....повече не мисля да отделям време на тази тема...
Коментар
-
Anton Chigurh
Дефинирай моля те "Да инвестираш по УНСС". :shock:
Коментар
-
този спор го чета от години в тази тема
между фенове на Б. Греъм (чиято теория не обхваща нововъзникващи сектори)
и опитващите се да предвидят докъде ще стигне мечтата интернет и частност една от компаниите в тази мечта
всъщност всички бъдещи цени на акции, без значение дали е в бързоразвиващ се или стар колкото цивилизацията (сектор), си е мечта
На едни им е по-приятно да инвестират по Греъм или по DCF, който е супер неточен, защото вместо вечно залаганите ръстове, видяхме че има и яки спадове в приходи и печалби, но все пак е по-добре от гледане в тавана
и другия метод е да опиташ на база на това което което станаха мобилните телекоми (от нищото, станаха огромни)
или биотехнологиите или телевизиите (които до средата на миналия век не съществуват)
Просто на едните им е конфортно да инвестират по Греъм и учебникарски, другите обичат да използват въображение
Все едно едни да обичат бира, другите да обичат ракия или вино
Няма проблем, такъв е живота, шарен
И наистина въпроса е и краткосрочно и средносрочно и дългосрочно, как ще са нещата и кога ще започнат, като нещо ако краткосрочно е потенциално, може дългосрочно да не е и обратното, въпрос на фантазия
Не е препоръка за покупка, продажба, инвестиции по Греъм, по УНСС или по въображение и стратегическо мислене
Коментар
Коментар