IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз любимци нямам Майче. Всичко от което може да се изкара някой лев ми е любимо. Даже вчера и Челси ми бяха любими. Не влагай емоции в инвестициите. Колкото и да ти е трудно понеже си жена.

Последните движения ясно показаха какво ще става, когато се наливат на БФБ. Просто ИБГ остава извън пазара. Кажи ми сега как сега пак няма да ми отговориш и ми отговори. {}

ПП: Никой не манилулирам душке. Винаги говоря с цифри и факти. Дори когато изкарвам цена на нещо пействам DCF-а си за да могат хората да преценят на базата на какви очаквания очаквам цената да падне или да се качи. Убден съм че ти дори не знаеш какво търсиш в ИБГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Anton.Chigurh
      Какви спекулации? Нима си мислиш, че е имало трезво мислещ човек, който да мисли че сделката ще мине на пазар, а не OTC? Както видя тези придбивания на пекети не оказват позитивно влияне върху цената на акцията.

Пак ти казвам. Идеята на печеленето на пари от търговия с акции е да разбереш кои акции имат най-голям потенциал за ръстеж (цена на акция, а не че нещо има 20000% ръст в приходите, когато в текущата цена е калкулиран 1 000 000% ръст). В този случай инвестираш в акциите с голям потенциал и продаваш тези с по-нисък. Това е. Ти ако си мислиш че е по-вероятно ИБГ да се удвои до края на годината (и да излезнеш лесно от позицията) от колкото Каолин или ЦКБ си сбъркала спорта.
      Абе кво се правиш на интересен бе - Много ясно, че имаше много хора, които мислеха, че сделката ще мине на пазар и това се видя много ясно, когато сделката мина на ОТС и цената се срина. Ти друго обяснение имаш ли ?

Относно втората част на поста ти, няма да ти отговарям, той пазарът сам ще ти отговори. Видяхме как се представяха досега твойте прехвалени акции (OTZK, KAO, FIB,....) на фона на IBG, ще видим и за в бъдеще как ще е.

Не си прави труда да ми отговаряш. И без това много време ти отделих. Но е жалко като се опитваш да манипулираш хората по такъв елементарен начин.
      Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

• Първоначално изпратено от Maq7
        Първоначално изпратено от Anton.Chigurh
        Първоначално изпратено от Maq7
        Първоначално изпратено от kaloian
        Първоначално изпратено от ОК
        Това е може би единствената компания, която направи класическо ИПО, предлагайки инад 50% от акциите на пазара. Това, че няма мажоритар, плюс последните изменения в Устава, които увеличават правата на по-малките акционери, ми гарантират, че не може да има изцепки от рода на купуване на самолети, многомилионни премии или прехвърляне на активи на занижени цени. Затова и си мисля, че инвестицията тук е обречена на успех. Което го показва и графиката от последните 5 години. ИБГ бие индекса в пъти.
        вероятно като тръгне пазара нагоре тук ще тръгне леко надолу - за справка КОРП миналата седмица
        ХАХАХАХАХА, Бахти логиката. КОРП тръгна надолу по съвсем обясними причини и всички знаят какви бяха те
        На какви бе душице? Корп падна защото хората решиха да преструктурират във банкови акции, които търгуват на по-ниски мултипъли и където има по-голям upside.
        На теб съм казала, че няма да отговарям, но за останалите ще поясня: КОРП падна, защото свършиха спекулациите, че сделката с Оманския султан ще мине на пазар и на по-висока цена от пазарната.
        Какви спекулации? Нима си мислиш, че е имало трезво мислещ човек, който да мисли че сделката ще мине на пазар, а не OTC? Както видя тези придбивания на пекети не оказват позитивно влияне върху цената на акцията.

Пак ти казвам. Идеята на печеленето на пари от търговия с акции е да разбереш кои акции имат най-голям потенциал за ръстеж (цена на акция, а не че нещо има 20000% ръст в приходите, когато в текущата цена е калкулиран 1 000 000% ръст). В този случай инвестираш в акциите с голям потенциал и продаваш тези с по-нисък. Това е. Ти ако си мислиш че е по-вероятно ИБГ да се удвои до края на годината (и да излезнеш лесно от позицията) от колкото Каолин или ЦКБ си сбъркала спорта.

Пак ще повторя, за да не ми сеърдят ОК и Мариян. ИБГ - страхотна компания, но тъпа акция. Лично мнение.

Коментар

Първоначално изпратено от Maq7
          Това е може би единствената компания, която направи класическо ИПО, предлагайки инад 50% от акциите на пазара. Това, че няма мажоритар, плюс последните изменения в Устава, които увеличават правата на по-малките акционери, ми гарантират, че не може да има изцепки от рода на купуване на самолети, многомилионни премии или прехвърляне на активи на занижени цени. Затова и си мисля, че инвестицията тук е обречена на успех. Което го показва и графиката от последните 5 години. ИБГ бие индекса в пъти.
          вероятно като тръгне пазара нагоре тук ще тръгне леко надолу - за справка КОРП миналата седмица
          ХАХАХАХАХА, Бахти логиката. КОРП тръгна надолу по съвсем обясними причини и всички знаят какви бяха те
          На какви бе душице? Корп падна защото хората решиха да преструктурират във банкови акции, които търгуват на по-ниски мултипъли и където има по-голям upside.
          На теб съм казала, че няма да отговарям, но за останалите ще поясня: КОРП падна, защото свършиха спекулациите, че сделката с Оманския султан ще мине на пазар и на по-висока цена от пазарната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Maq7

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК

Коментар

• Това е може би единствената компания, която направи класическо ИПО, предлагайки инад 50% от акциите на пазара. Това, че няма мажоритар, плюс последните изменения в Устава, които увеличават правата на по-малките акционери, ми гарантират, че не може да има изцепки от рода на купуване на самолети, многомилионни премии или прехвърляне на активи на занижени цени. Затова и си мисля, че инвестицията тук е обречена на успех. Което го показва и графиката от последните 5 години. ИБГ бие индекса в пъти.

Коментар

• Bank of America може да трябва да привлече 36,6 млрд. долара капитал
                    08.04.2009 19:13

Най-голямата американска банка Bank of America трябва да пвиелече 36,6 млрд. долара, за да запази капиталовата си позиция в съответствие с тази на другите в сектора, сочат данни на Oppenheimer & Co, цитирани от Bloomberg.

Коментар

• Първоначално изпратено от e$trade
                      Тоя бизнес с интернет е силен само за компанни от световен мащаб, които могат да си позволят да създават тенденции, да инвестират в девелопмент и ъпрейди и да са име....а за смешна борса като БФБ в държава като БГ такава компания е повече от обречена да е и да си остане пренебрежима...инвестиране, камо ли спекулиране тук е повече от непрепоръчително...не е препоръка...
                      лично мнение, но тук по-скоро говорим не за технологии, а за медии
                      както виждаме google не е направил медия (както Dnes.bg е водещата в интернет у нас), защото google не разбира от медии
                      и няма конкурентно пресичане между търсачките и медиите
                      напротив те си помагат за да предизвикат хората да влизат в интернет

а развитието на нови услуги, като хостинг на клипове, социални мрежи, разбира се разговори (Skype) и т.н. само ще увеличи проникването и задържането на хората в Интернет и ще спомогне за по-голямата аудитория и ползване на интернет за сметка на тв и радио
                      друг е въпроса че тв, печатни, радио и интернет медии се смесват по интересен начин, което е една бъдеща и вече осъществяваща се тенденция
                      тв, печат и радио навлизат в интернет, а интернет медиите навлизат в ТВ сектора (чрез видео съдържание)

така че като казвате
                      "Тоя бизнес с интернет"
                      бизнеса с интернет е толкова многолик и сложен
                      и толкова преплетен
                      първо е разделен на контент провайдъри и сервиз продавайдъри
                      разликата между тях е от земята до небето
                      сървиз провайдърите са ISP-тата, вече и телекомите, включително фиксираните и мобилните
                      Например БТК вече пуска ADSL в почти всички български села и на практика няма недостигнато място
                      в интернет сервиз провайдърството конкуренцията е ожесточена, което на фона на големите нужни инвестиции, често води до тежки финансови резултати

в интернет контент провайдърството ситуацията е коренно различна откъм финансова гледна точка

Да не забравяме и че правителството и общините правят почти всичко ново в интернет, а и ще има ел. правителство.
                      Банките развиват ел. банкиране, почти всички фирми също (можете да следите пратки по спедитор през интернет и какво ли не)

Така че интернет става все по-полезен и по евтин, а информацията все по богата

така че като казвате
                      "Тоя бизнес с интернет"
                      просто си личи, че нямате познания в тази толкова широка област
                      още по-малко в медийната й част след като говорите за "компанни от световен мащаб, които могат да си позволят да създават тенденции, да инвестират в девелопмент и ъпрейди"
                      вероятно не знаете, че в Китай google не е търсачка номер 1 (в медийния сектор въобще го няма)
                      както и в други страни като Чехия google не е търсачка номер 1 и т.н.
                      тоест дори в търсенето "Лидерите" не са това което са в БГ (90% и нагоре)
                      по отношение на медиите, какъвто е бизнеса на тази тук компания,
                      нещата са доста по различни от това което наричате
                      "Тоя бизнес с интернет"
                      просто който не разбира дава акъл, за пореден път се потвърждава това правило

не е препоръка за покупка или продажба на акции
                      имам интернет акции
                      мнението цели само да разграничи двата основни сектора на интернет (съдържание и сервиз) и да разграничи медиите от търсачките, и услугите (глас, поща, хостинг (на видео, снимки), забавления (игри, запознанства) и т.н.

основно на международната конкуренция ще попаднат търсенето, пощите и гласовите услуги
                      но има примери и при трите, че някой местни играчи бият международните конкуренти като маче от дирек
                      при медиите, местните са много по-силни от чуждите, защото тук вече играят манталитет, история, натрупване (медии е имало и преди търсачките и просто не е врата в голо поле, през която да се влезе и се завземе всичко)

Коментар

• Тоя бизнес с интернет е силен само за компанни от световен мащаб, които могат да си позволят да създават тенденции, да инвестират в девелопмент и ъпрейди и да са име....а за смешна борса като БФБ в държава като БГ такава компания е повече от обречена да е и да си остане пренебрежима...инвестиране, камо ли спекулиране тук е повече от непрепоръчително...не е препоръка...

Коментар

Страхотно. Я сега кажи последните две седмици колко ликвидна беше акцията и колко много скочи.
                          Но да правиш заключения от 2 седмици е смешно
                          Ами не не е баш така защото примера, който дадох много точно хваща емоциите на пазара и по-точно как ИБГ остава извън него, когато има покачване.

За дългосрочно инвестиране не знам. Още съм млад да мисля за такива неща. Успех ти пожелавам и дано продадеш някой ден на 120 лева, когато акцията е в СОФИКС.
                          234 лева е таргета. Иначе предпочитам емоциите на пазара да не са ми хващали позициите последни година и половина. А и следващата година вероятно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                            Страхотно. Я сега кажи последните две седмици колко ликвидна беше акцията и колко много скочи.
                            Но да правиш заключения от 2 седмици е смешно
                            Ами не не е баш така защото примера, който дадох много точно хваща емоциите на пазара и по-точно как ИБГ остава извън него, когато има покачване.

За дългосрочно инвестиране не знам. Още съм млад да мисля за такива неща. Успех ти пожелавам и дано продадеш някой ден на 120 лева, когато акцията е в СОФИКС.

Коментар

Ами аз обичам дългите периоди - да кажем 2-5 години. Сметни за такъв период колко е скочил ИБГ и колко пазара. Ако искаш и 3 месечен период вземи. Но да правиш заключения от 2 седмици е смешно

Коментар

• Страхотно. Я сега кажи последните две седмици колко ликвидна беше акцията и колко много скочи.

Коментар

Working...
                                X