IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз ни съм корифей във счетоводството,но ми прави впечетление следното:
    1.Няколко години наред KDN правеше огромни отчисление за амортизации и разходи за инвестиции.паричните потоци се увеличаваха непрекънато ,но печалбите не.
    2.На последното събрание парите за инвестиции са 7 млн. евро=14 млн. лв.,а по последния отчет Дълготрайни материални активи са на стойност-21,757 хил. лв.От тези цифри си мисля-или ще подновяват отново всички ДМА,или ще увеличат капацитета двойно.
    3.Би било много хубаво да увеличат капацитета ,но като гледам корпоративната им политика не ми вдъхват никакво доверие.
    МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Смърфиета
      безимен, машината ти за изводи работи добре,
      но ако започнеш да и подаваш по-качествени входни данни,
      определено ще изкараш доста по-добри заключения!
      Което, от друга страна, не е нито необходимо, нито достатъчно условие за успешна търговия! ;-) 8)

Лично, неангажиращо мнение. Успехи на БФБ!
      Смърфи, съгласен съм с теб, но приеми, че съм подал малко по-рано ония "по-качествени входни данни", за които ти пишеш, т.е. може и да не са толкова "качествени", колкото напр. "достоверни", но това е въпрос на тълкуване...

Първоначално изпратено от Пепи
      Абе за НЕКОИ хора , инвестиции за 7 000 000 Е е нищо работа. Smile
      Пепи, ако притежаваш 700 М EUR , а може и повече... (за някои, наистина "нищо работа!") , съвсем други ще са ти и целите...

Успехи, благодаря за мненията Ви - още утре ще се променя в унисон с препоръките!

Коментар

• Абе за НЕКОИ хора , инвестиции за 7 000 000 Е е нищо работа. :-)

Коментар

• безимен, машината ти за изводи работи добре,
          но ако започнеш да и подаваш по-качествени входни данни,
          определено ще изкараш доста по-добри заключения!
          Което, от друга страна, не е нито необходимо, нито достатъчно условие за успешна търговия! ;-) 8)

Лично, неангажиращо мнение. Успехи на БФБ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ford
            Това събрание може би ще задържи цената на тези нива. Сплита можеше да я изстреля нагоре, но това се отлага. Аз си мисля, че сплит може да има следващата година. На дружеството му трябват средства за инвестиции, за навлизане на нови пазари, за по- голямо производство и др. Средствата могат да постъпят от увеличаване на капитала следващата година примерно. Това са личните ми очаквания, времето ще покаже.
            Не искам да влизам в излишни спорове и да налагам мнението си за конкретното дружество. Все пак нека имаме предвид, че:

1. Закупуването на мажоритарен дял (от 67%) е достатъчен на собственика, за да е вече на европейския пазар (нещо, което, ако стартира от собствената Му страна - е под голям въпрос)...

2. Едва ли на дружеството му трябват средства за инвестиции, щом собственикът на дружеството разполага с много повече от "необходимото" за дружеството...

3. Увеличението на капитала е един блян за миноритарните акционери - сплит няма да има по разбираеми (не за всеки от нас) причини...

4. Ако биха могли да "прецакат" дребните акционери (без скандал) - нямаше да се бавят и секунда...

Лично, неангажиращо мнение. Успехи!

Коментар

• Това събрание може би ще задържи цената на тези нива. Сплита можеше да я изстреля нагоре, но това се отлага. Аз си мисля, че сплит може да има следващата година. На дружеството му трябват средства за инвестиции, за навлизане на нови пазари, за по- голямо производство и др. Средствата могат да постъпят от увеличаване на капитала следващата година примерно. Това са личните ми очаквания, времето ще покаже.

Коментар

• Така е ,Пепи.Става въпрос изцяло за опаковките , които изнасят на 90% в Турция , и за произведените матрици, от които имат вече продажби дори на пазара в Германия , който е и традиционния производител до сега.Специално за матриците макар и новоусвоено производство , с което трябва да се наложиш и намериш място на пазар , вече имат продажби за всички съседни страни , израел , германия , а пък запитванията....Дори са имали малко проблеми , че са се полакомили и са вземали повече поръчки , отколкото е можело да изпълнят , но вече нещата са изчистени.А за Турция освен износа на опаковките , се смята , че може да се стъпи и със традиционното производство на тръби и фитинги , така че чуждите пазари се завземат и никой не чака 2007 год

Коментар

• Крайно време е да уважаваме мениджърите, които инвестират и разширяват бизнеса и пазарните позиции. abc, ако правилно съм те разбрал, това което се произведе в Дядото се реализира изцяло и не може да се смогне на поръчките ! ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ветерана
                    sorry,
                    за пазарилите в петък особено над 70лв. и евалла на тези които излязахме :-), предстои спускане, да видим докъде...
                    Искрено ти желая да успееш да влезеш отново на тези нива , когато решиш да го правиш

Коментар

• Това , което не е споменато от Инвестора , е че предприятието въпреки че постоянно увеличава обема на продажбите /за мин год е с 40 %/ и в момента работи почти на границата на капацитетните си възможности за болшинството от артикулите си.И то при положение , че в последните години извършва изключително агресивна инвестиционна дейност.В същото време се продължава в този дух и само за година време ще се вложат нови 35лв/акция повечето от които собствени средства.При положение , че днес нито изпълнителният д-р , нито представителят на собственика поискаха от мен пари за тези инвестиции , как мога да съм недоволен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
                        Абе нали хората инвестират, какво лошо. Цената ще зависи от ГОЛЕМИТЕ ОСНОВНИ играчи. ;-)
                        "ГОЛЕМИТЕ ОСНОВНИ" играчи:

1. Предстои да научат много нови истини с времето...

2. Като са "основни", да не би парите да ги събират по улицата?

На въпрос на акционер, дали може да очакваме сплит, изпълнителният директор на дружеството Кямран Йозгур обяви, “че за момента целта пред компанията е излизането на нови пазари, но ако това ще е в полза на Капитан Дядо Никола, то може да бъде осъществено в бъдеще.”

Предлагам в горния цитат да фокусираме вниманието си над:

1. "...излизането на нови пазари..." ,

2. "...може (И!) да бъде осъществено в бъдеще."

Мисля, че ще излязат на нови пазари (след януари 2007), което ще увеличи приходите (ИМ!).
                        И още мисля, че те наистина са дошли да правят тук бизнес, но не и да помагат на миноритарните акционери да печелят на "техен гръб"... Единствено, за което съжаляват е, че притежават само 67% от капитала..., но едва ли ще направят някога търгово предложение за изкупуване дела на миноритарните акционери...

Какво съм се разфилософствал и само ви губя времето.

Със здраве и успехи!

Коментар

• Това имах предвид ветеранче, да видим какво ниво ще отрежат за Дядото! Интересно ще бъде да споделят инф, присъствали на събранието. ;-)

Коментар

• :-)
                            Пепи,
                            според мен кобосите определят високите нива , "а големите основни играчи" определят ниските нива по принцип...винаги има и изключения ;-)
                            Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• Абе нали хората инвестират, какво лошо. Цената ще зависи от ГОЛЕМИТЕ ОСНОВНИ играчи. ;-)

Коментар

• sorry,
                                за пазарилите в петък особено над 70лв. и евалла на тези които излязахме :-), предстои спускане, да видим докъде...
                                Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

Working...
                                X