IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В отчета няма нещо изненадващо - няколко неща се набиват на очи:
    1. При ръст от 22,26% в продажбите имаме 34,81% нарастване на EBITDA.
    2. Ако махнем амортизациите, които са си традициооно високи при огромните инвестииции, ще видим че пък имаме над 100% ръст на EBIT
    3. Като вземем предвид лошото отражение на поскъпналия $, което е от порядъка на над 250 хилки и по-високите разходи за лихви става ясно какво изяжда нетната печалба, в която повечето пишман инвеститори се взират като в кристална топка.
    4. А дабъла в НПП от ОД ясно говори затова какво реално се случва в дружеството.
    Така че едни нива към 150-160 лева ще подхождат много повече на дружеството

Коментар

• Djadoto zapo4na da Grohva...

Коментар

• Тя тази счетоводителка на Дядото явно пише всички инвестиции в отчета за паричния поток в графата "други". За нея машините и съоръженията не са ли дълготрайни активи?

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
          Какви са тези други плащания от инвестиционна дейност в размер на 6 200 000? Някой може ли да каже?
          Ами погледни в справката за нетекущите активи , че през периода са влезли в предприятието машини и съоръжения за 6836 , а и разходи за придобиване и ликвидация на ДМА за 1300.Тук от 5 год се инвестира като за последно.Да бяхте се разходили до предприятието и да видите за какво иде реч- да поговорите с директора , работниците , инженерите...И после пак говорете дали е малка печалбата или въобще ще забравите за нея за определено време...

Коментар

• Над 1,2 млрд. евро ще бъдат осигурени за пречиствателни станции до 2015г- Асен Гагаузов.;-)

Коментар

• Какви са тези други плащания от инвестиционна дейност в размер на 6 200 000? Някой може ли да каже?
              Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• E taka е общо взето Но между сега и нова година ще има един момент дето.... хич не е за казване братче... (То пък и кой ли ще повярва )
                Е не се шашкайте де, Дядо ще мине метър щото все още е НИСКОЛИКВИДЕН (изобщо неликвиден даже), а е крайно време образите дето го менажират да се всемат в ръце и да възнаградят огромното търпение на акционерите със СПЛИТЪ...

Коментар

• Apro, ама когато унгарският индекс катереше ние стояхме в ъгъла, така че, сега нека си пада, при нас евентуално ще има само равнис известно време и после яко нагоре при новината за членството в ЕС. ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
                    А и баба ми гледа на боб и каза, че цената ще расте, от утре пак нагоре;-)
                    Пепи кажи на бабати да си смени очилата за да вижда по-добре кво и говорят бобените зърна

Коментар

• E tva за МЦХ не знам дали ще стане, но днес съм приказлив та си мисля, че може и да познае ако новите МЦХ излязат в момент, когато индекса литне у другата посока - не бих се учудил ама никак. Я как унгарския индекс за някакъв момент е свалил 30% за нула време. (разгледан от нова година насам) Така, че не изключвай и такъв варинат. Изобщо май играчите не отчитат интервала време за корекциите и ще има изгорели ама сега не е време за лошото

Коментар

• Абе което си е добро, си е добро, като наш Дядо - перспективен със засукан мустак, нали виждаш, че много малко хора се разделят с акциите си от добрите дружества, като пример М+С, а СОФИКСА го чака на 5.50, горкият. :-)

Коментар

• Znam аз, знам за 100те лева, дето е изгледала на боба, ами и по звездите ако можеше да заглежда, там къде са наклонени сатурновите пръстени когато луната застава в 24.00 часа над разклона за Горна Оряховица, Ех както чичко Ган-мистика го е правил, какво ли щеше да види. ЯКо за Дядото .

Коментар

• Apro, СПЛИТ си требе тука, СПЛИТ. :-) Който има акции от добри дружества трудно се разделя с тях, това е валидно за Дядото. А и баба ми гледа на боб и каза, че цената ще расте, от утре пак нагоре;-)

Коментар

• Спокойно , момчета... Това - три , шест , деветмесечни, годишни отчети - все са пред вас...
                              Дядото куцука ... ама перспективно :-))

Коментар

• Пепи, тука май работата с печалбата стана като при балонера - работа за целия китайски народ има - печалби няма. Бъдещето ще е все пред нас Има обаче 2 разлики - едната е че при наш Дядо така или иначе си требе СПЛИТ, а балонера вече го направи. Другата разлика не я казвам (засега...)

Коментар

Working...
                                X