IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco
    Първоначално изпратено от Пепи
    Абе, човека е начинаещ манипулатор и му се иска евтини акции, ама НЕМА. :-)
    Пепи, много хора може да са казали тези думи, но да си ги чувал от някого? Не?

А аз ти цитирам думите излезли точно от устата на Кямран Йозгур: "...някой бил затворил пари? - това си е негово лично решение!"
    Ами ако някой умник е затворил пари тук, защото чака сплит, то отговорът на Йозгур е бил много точен. На негово място и аз така бих отговорил. Един сериозен акционер иска дружеството му да се управлява добре, да е конкурентноспособно, да инвестира, да се развива, за да може да печели той.
    А малоумнижите на БФБ звучат така, като агитка на стадиона "Искам сплит, искаме сплит, за да можем да продадем после по-скъпо на по-големите балъци и от нас"

Коментар

• Първо да чукнем 100-ка пък после ще му мислим. ;-) До тогава може и новина за СПЛИТ да има.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
        Абе, човека е начинаещ манипулатор и му се иска евтини акции, ама НЕМА. :-)
        Пепи, много хора може да са казали тези думи, но да си ги чувал от някого? Не?

А аз ти цитирам думите излезли точно от устата на Кямран Йозгур: "...някой бил затворил пари? - това си е негово лично решение!"
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Den
          Поне да беше си направил труда да отидеш на някое от предните ОСА, както бе споменато по-долу и да го чуеш от ръководството (че ако е за доброто на дружеството сплит ще има), а не да си философстваш на глас.
          За да приключа за днес: вярваш ли си, когато казваш че говоря наизуст?
          Точно затова казвам онова за самосъзнанието, тъй като и аз търся отговор на въпроса: "Защо не сплит?".

Абе вие наистина ли вярвате на всяка казана дума от собственика (или тези/този, които го представляват)?
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Много правилно становище zarco, искаше ми се това, а и още нещо да подскажа. Не само за смътното съзнание на Кямрян и сие, ами и това да не се кланяме раболепно на всяко позамитане на акционерни възможности, печалби по отчети и т.н. - иска ми се да не приемаме това за нормално. (защото не е) Иначе може да сте останали с впечатление, че съм тук заради някакъв измислен сплит, но е възможно да грешите А си е нормално да дойде ден когато всеки по всяка позиция ще пожелае да си прибере печалба/загуба от акцията и да потърси и други варианти СПЛИТА си е нужен обаче...

Коментар

• Абе, човека е начинаещ манипулатор и му се иска евтини акции, ама НЕМА. :-)

Коментар

• Поне да беше си направил труда да отидеш на някое от предните ОСА, както бе споменато по-долу и да го чуеш от ръководството (че ако е за доброто на дружеството сплит ще има), а не да си философстваш на глас.

Коментар

• Първоначално изпратено от Арго
                  За да не става това (и по-големите акционери да се чувстват малко по-сигурни), както и за да компенсират липсата на печалба и същевременно да оправдаят доверието на акционерите (щото всеки от нас е затворил капитали в наш Дедо и явно не чакаме дивиденти от нулева печалба) то положението трябва да се спаси само със сплит. Пепи ще допълни че и за да влязат още и големи инвеститори пак трябва сплит, т.е. в наш интерес е да си искаме сплита. (А дивидент от нула е = 0)
                  С най-добри чувства към всички (вкл. миноритарни) акционери ще кажа няколко думи: ако единствената цел, с която сте открили позиция тук е сплит, добре е да намерите подходящо време за закриването на тази позиция.

Между причините: непонятно самосъзнание на ръководството (Кямран Йозгур и подчинени), никой от представителите на собственика няма амбиции да воюва за доверието на дребните (някой бил затворил пари? - това си е негово лично решение!), на Кямран в никой случай не са му необходими да влязат нито още нови-, нито пък (най-вече) още големи инвеститори, точно обратно.

С казаното не искам да ви разубеждавам в решенията ви, а само да обърна вниманието ви и към този аспект на въпроса.

Коментар

• Mr. None, Щом не искаш сплит, няма да има сплит, какво се кахъриш толкова. Смятай си там растежите и чакай печалба за дивидент

Коментар

• Ако разсъжденията за печалбата по аналог се приложат и при други акции излиза, че цената на акциите HDPAT скочиха толкова, защото В.Б. ще декларира цялата печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Арго
                        Abc - ne se впрягай, истината е, че всички искаме СПЛИТ. Пепи също може да потвърди. Ако някой слънчев ден индекса тръгне надолу, почти всяка мечешка разпродажба на 50 акции ще бута цената с по 5% (примерно). За да не става това (и по-големите акционери да се чувстват малко по-сигурни), както и за да компенсират липсата на печалба и същевременно да оправдаят доверието на акционерите (щото всеки от нас е затворил капитали в наш Дедо и явно не чакаме дивиденти от нулева печалба) то положението трябва да се спаси само със сплит. Пепи ще допълни че и за да влязат още и големи инвеститори пак трябва сплит, т.е. в наш интерес е да си искаме сплита. (А дивидент от нула е = 0)
                        Темата за сплита е доста измислена и не знам защо така я завъртяхте, така или иначе рано или късно ще има такъв. Ясно е, че ще се отрази добре на всички. Но истинските инвеститори се интересуват от фундамент, перспективи и т.н. Само в БГ сплитът е толкова бленуван.

Арго, твоите бръщолевения по-долу за печалбата не ми се коментират. Очевидно е, че Агро ще ти отива повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от ход
                          защото дружеството е супер неликвидно.
                          месец количество
                          01.2006 - 2 036
                          02.2006 - 419
                          03.2006 - 3 514
                          04.2006 - 2 655
                          05.2006 - 2 549
                          06.2006 - 2 227
                          07.2006 - 312

Коментар

• Abc - ne se впрягай, истината е, че всички искаме СПЛИТ. Пепи също може да потвърди. Ако някой слънчев ден индекса тръгне надолу, почти всяка мечешка разпродажба на 50 акции ще бута цената с по 5% (примерно). За да не става това (и по-големите акционери да се чувстват малко по-сигурни), както и за да компенсират липсата на печалба и същевременно да оправдаят доверието на акционерите (щото всеки от нас е затворил капитали в наш Дедо и явно не чакаме дивиденти от нулева печалба) то положението трябва да се спаси само със сплит. Пепи ще допълни че и за да влязат още и големи инвеститори пак трябва сплит, т.е. в наш интерес е да си искаме сплита. (А дивидент от нула е = 0)

Коментар

• е доста трудно защото дружеството е супер неликвидно.[/quote]

Пусни го това и в Бисери и вицове

Коментар

• Mr. None - spoko и аз имам от Дедовите акции, но това не ми пречи да гледам малко по-реално. Само СПЛИТА оправя нещата.... Печалба липсва и това си е. (едната прилика с балонера - актив -голям, печалба никаква.) Ако не искат да декларират печалба - просто няма да декларират с години и това си е. А иначе ти си отчитай разни растежи - лошо няма. Е да се радваме все пак, че не е на загуба

Коментар

Working...
                                X