If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Абе, човека е начинаещ манипулатор и му се иска евтини акции, ама НЕМА. :-)
Пепи, много хора може да са казали тези думи, но да си ги чувал от някого? Не?
А аз ти цитирам думите излезли точно от устата на Кямран Йозгур: "...някой бил затворил пари? - това си е негово лично решение!"
Ами ако някой умник е затворил пари тук, защото чака сплит, то отговорът на Йозгур е бил много точен. На негово място и аз така бих отговорил. Един сериозен акционер иска дружеството му да се управлява добре, да е конкурентноспособно, да инвестира, да се развива, за да може да печели той.
А малоумнижите на БФБ звучат така, като агитка на стадиона "Искам сплит, искаме сплит, за да можем да продадем после по-скъпо на по-големите балъци и от нас"
Поне да беше си направил труда да отидеш на някое от предните ОСА, както бе споменато по-долу и да го чуеш от ръководството (че ако е за доброто на дружеството сплит ще има), а не да си философстваш на глас.
За да приключа за днес: вярваш ли си, когато казваш че говоря наизуст?
Точно затова казвам онова за самосъзнанието, тъй като и аз търся отговор на въпроса: "Защо не сплит?".
Абе вие наистина ли вярвате на всяка казана дума от собственика (или тези/този, които го представляват)?
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Много правилно становище zarco, искаше ми се това, а и още нещо да подскажа. Не само за смътното съзнание на Кямрян и сие, ами и това да не се кланяме раболепно на всяко позамитане на акционерни възможности, печалби по отчети и т.н. - иска ми се да не приемаме това за нормално. (защото не е) Иначе може да сте останали с впечатление, че съм тук заради някакъв измислен сплит, но е възможно да грешите А си е нормално да дойде ден когато всеки по всяка позиция ще пожелае да си прибере печалба/загуба от акцията и да потърси и други варианти СПЛИТА си е нужен обаче...
Поне да беше си направил труда да отидеш на някое от предните ОСА, както бе споменато по-долу и да го чуеш от ръководството (че ако е за доброто на дружеството сплит ще има), а не да си философстваш на глас.
За да не става това (и по-големите акционери да се чувстват малко по-сигурни), както и за да компенсират липсата на печалба и същевременно да оправдаят доверието на акционерите (щото всеки от нас е затворил капитали в наш Дедо и явно не чакаме дивиденти от нулева печалба) то положението трябва да се спаси само със сплит. Пепи ще допълни че и за да влязат още и големи инвеститори пак трябва сплит, т.е. в наш интерес е да си искаме сплита. (А дивидент от нула е = 0)
С най-добри чувства към всички (вкл. миноритарни) акционери ще кажа няколко думи: ако единствената цел, с която сте открили позиция тук е сплит, добре е да намерите подходящо време за закриването на тази позиция.
Между причините: непонятно самосъзнание на ръководството (Кямран Йозгур и подчинени), никой от представителите на собственика няма амбиции да воюва за доверието на дребните (някой бил затворил пари? - това си е негово лично решение!), на Кямран в никой случай не са му необходими да влязат нито още нови-, нито пък (най-вече) още големи инвеститори, точно обратно.
С казаното не искам да ви разубеждавам в решенията ви, а само да обърна вниманието ви и към този аспект на въпроса.
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Ако разсъжденията за печалбата по аналог се приложат и при други акции излиза, че цената на акциите HDPAT скочиха толкова, защото В.Б. ще декларира цялата печалба.
Abc - ne se впрягай, истината е, че всички искаме СПЛИТ. Пепи също може да потвърди. Ако някой слънчев ден индекса тръгне надолу, почти всяка мечешка разпродажба на 50 акции ще бута цената с по 5% (примерно). За да не става това (и по-големите акционери да се чувстват малко по-сигурни), както и за да компенсират липсата на печалба и същевременно да оправдаят доверието на акционерите (щото всеки от нас е затворил капитали в наш Дедо и явно не чакаме дивиденти от нулева печалба) то положението трябва да се спаси само със сплит. Пепи ще допълни че и за да влязат още и големи инвеститори пак трябва сплит, т.е. в наш интерес е да си искаме сплита. (А дивидент от нула е = 0)
Темата за сплита е доста измислена и не знам защо така я завъртяхте, така или иначе рано или късно ще има такъв. Ясно е, че ще се отрази добре на всички. Но истинските инвеститори се интересуват от фундамент, перспективи и т.н. Само в БГ сплитът е толкова бленуван.
Арго, твоите бръщолевения по-долу за печалбата не ми се коментират. Очевидно е, че Агро ще ти отива повече.
Abc - ne se впрягай, истината е, че всички искаме СПЛИТ. Пепи също може да потвърди. Ако някой слънчев ден индекса тръгне надолу, почти всяка мечешка разпродажба на 50 акции ще бута цената с по 5% (примерно). За да не става това (и по-големите акционери да се чувстват малко по-сигурни), както и за да компенсират липсата на печалба и същевременно да оправдаят доверието на акционерите (щото всеки от нас е затворил капитали в наш Дедо и явно не чакаме дивиденти от нулева печалба) то положението трябва да се спаси само със сплит. Пепи ще допълни че и за да влязат още и големи инвеститори пак трябва сплит, т.е. в наш интерес е да си искаме сплита. (А дивидент от нула е = 0)
Mr. None - spoko и аз имам от Дедовите акции, но това не ми пречи да гледам малко по-реално. Само СПЛИТА оправя нещата.... Печалба липсва и това си е. (едната прилика с балонера - актив -голям, печалба никаква.) Ако не искат да декларират печалба - просто няма да декларират с години и това си е. А иначе ти си отчитай разни растежи - лошо няма. Е да се радваме все пак, че не е на загуба
Коментар