А бре , Ветре, При този растеж на паричните потоци, при тази ЕБИТДА, на Дядката му остава доста по малко време да стигне 200. Впрочем, той май до 200 няма да я докара, защото май ще го сплитосват догодина и тогава ще видиш ти за какво говорим. А и данъкът печалба като стане 10, дядото вече няма да спестява данъци, и ще си изкара голяма част от пенсийката наяве
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)
Collapse
X
-
Ветре , отново развеселяваш ме друже , за което наистина ти благодаря:-))
Ако можеш да ми покажеш акция , която не е коригирала цената си , а е вървяла само във възходящ ред-ще те черпя една голяма боза..
Ама въобще не съм сигурен , че не познаваш нито една персона от мениджмънта , за да казваш , че те отблъсква.И какво по-конкретно те отблъсква гл.счетоводител -жената всичко си има:-)))
И при положение , че free float е към 30%/според мен е по-малко/ , то изтъргуваните през последната год над 5 % ,въобще не говорят за ниска ликвидност.Разбира се , че сплитът , който очакваме тук и за който питах ИД на ОС ще увеличи ликвидността в пъти , за да могат да влязат тук и ИИ , което със сигурност ще направят
Притежавам отдавна акции и не мисля скоро да продавам
Коментар
-
Аналгина - нямам против дългосрочни позиции, също имам такава. Съвсем не ти се смея, че си инвестирал в ДЗИ и КДН. Също прибързано грешиш, като мислиш, че само спекулирам. Казах, че:
...тука една сделка с 10 акции може да измени цената с 2-5%, което не може да се случи с акции СФАРМ да речем. Затова може да се спекулира по-лесно, отколкото с някои други, но....
Напразно abc се надява на помощ от абсцисата и ординатата. Те показват, че юли месец цената е била същата. (видно от графичния редактор.) Има неща които отблъскват - мениджмънта, ниската ликвидност и др. Разбира се всеки си решава, уважавам интереса на имащите акции, но не прекалявайте със самонавиването.
harry - благодаря за комплимента!
Коментар
-
Слънчев вятър, аз и преди съм писал, че в позицията съм дългосрочно. 200лв. ги виждам след годишния отчет за 2007г. Аз и миналата година, преди изборите, като купувах ДЗИБанк по 3лв. и няколко стотинки дългосрочно, някои се смееха, но днес едва ли им е било до смях, а на мен много.
Моят портфейл е доста широк. В него има място за краткосрочни, средносрочни и дългосрочни позиции. Всеки който си има глава на раменете си решава сам кво да прави с парите си. Аз за себе си съм решил.
Успех и на теб в спекулациите!!!
Коментар
-
abc, на посочения от теб адрес, пише че
Max за деня: 86.26 лв.
Min за деня: 86.26 лв.
Цена на последна сделка: 86.26 лв.
Оборот за деня: 173 лв.
Изменение за 04.10.2006: +1.46%
Брой акции: 2
------------------------
точно в подкрепа на това което съм написал по-долу.
А тези цени бяха достигнати още през юли месец.
Та и много странен ще е този тренд
аналгина - виж това относно тренда за момента. ->
http://www.bse-sofia.bg/graphics/?PH...091f8d55a77861
Не знам за какъв интервал време разглеждаш този таргет от 200. Ако е много дългосрочен 2-3 г. - възможно, но сега се въздържам от мисли в тази насока. При оборот 2 акции за деня ми е трудно да го приема. Позицията е добра, но съвсем не се оценявам като дългосрочен инвеститор. Успех
Коментар
-
Развесели ме , Ветре:-)))
Ако на това му казваш тъпкане на едно място-
http://kompanii.investor.bg/?cat=10&...ype=0&period=6
то май трябва да се прекръстя...
Коментар
-
Да, в сравнение с другите KDN е подценен. С него трудно се спекулира, спекулантите не са привлечени да разлюлеят цената и тя си крета бавно нагоре.
Коментар
-
Все по-често ще ни галят ушите такива новинки:-) _
? 10 млн. спират водния режим в Стара Загора
До 1 година старите тръби ще бъдат сменени, обещаха от строителното министерство
Дългогодишният воден режим в Стара Загора скоро ще остане в миналото. Това обеща заместник строителният министър Димчо Михалевски по време на обществена дискусия, организирана от в. "Стандарт". В момента 90% от тръбите в града са амортизирани, очерта ситуацията управителят на ВиК дружеството Румен Райков. Загубите на питейна вода са над 60%. 230 км водопреносна мрежа трябва да се подмени. За 45 години не помня да съм живял без режим на водата, допълни председателят на общинския съвет Антон Андонов. Около 10 млн. евро ще струва цялостното обновяване на ВиК мрежата в града. Парите за ремонта ще се осигурят чрез нисколихвен заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Така най-късно в началото на април 2007 г. ще започне рехабилитацията на тръбите. Цялостното обновяване може да свърши за около 12 месеца
Коментар
Коментар