IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ще видим какво ще излезе черно на бяло...
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Дядката здраво тегли кредити и инвестира, така ,4е само хубави неща го очакват
      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• "Кредитите са доста евтини в момента. Избрали са подходящ момент за закупуването на машини. Подготвят се за големите си поръчки завбъдеще."-просто хората си работят по предварително набелязаната програма.
        Успокояването на петролните цени и връщането им на равнищата от миналата година неминуемо ще се отрази позитивно на резултатите на "дядото"

Коментар

• Кредитите са доста евтини в момента. Избрали са подходящ момент за закупуването на машини. Подготвят се за големите си поръчки завбъдеще.

Коментар

• 'В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Капитан Дядо Никола АД-Габрово /KDN/:
            С решение на Съвета на директорите на Капитан Дядо Никола АД-Габрово от 06.10.2006 год. е прието решение, дружеството да кандидатства за сключване на договор за банков заем пред ТБ ОББ АД, както следва:
            Инвестиционен кредит в размер на 3 000 000 евро със срок на издължаване 84 месеца - с 24 месеца гратисен период и 60 месеца срок на погасяване и оборотен кредит в размер на 600 000 евро със срок на издължаване 12 месеца.
            С оглед кандидатстването за получаване на горепосочения заем Съветът на директорите е приел решение да бъдат предоставени като обезпечение следните движими и недвижими имоти:
            1. Договорна ипотека върху недвижими имоти /сгради/ собственост на дружеството;
            2. Залог по реда на ЗОЗ върху бъдещи ДМА, които ще бъдат закупени със средства от заема.
            Заемът ще бъде използван във връзка и при осъществяване на обичайната дейност на дружеството. В сделката няма да участват заинтересовани лица.'

Кредитът е евтино финансиране.... ЪП

Коментар

• 95 лева...
              ти да видиш..
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Който следи темата знае, че това го казах преди много време, ама тогава не го вярвахте. Кой издигна КДН в хит...е не бях аз.

Коментар

• Гари иска да каже, че ако закупиш ДМА , разхвърляш сумата която си похарчил на примерно 5 години и така си отчиташ парите като разход за актива.Но този разход всъщност е за амортизирането на актива, а не за самия актив, който си заплатил още първата година. Това не се води разход, и се записва само в отчета за паричните потоци (не за приходите и разходите), като закупуване на ДМА.И ако имаш печалба 5000 и закупиш актив пак си плащаш данък печалба, независимо , че си похарчил пари за актив.Така е според мен.

Коментар

• Работете с примери моля?
                    Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• Амортизациите са с цел бъдещо подновяване на актива, който е закупен, Гари, след като той се амортизира.Другото което е , че закупуването на ДМА не се води разход и затова не се записва в отчета за приходи и разходи, панимаеш.Наистина стойността на актива се разхвърля на амортизационни вноски, на които смисъла е да се закупи същия актив , след като стария се отпише.Но тези вноски не са разход за ДМА , а за амортизиране на ДМА.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                        ами занижени са щото има големи амортизации бе , пич. Това са едни пари, които се заделят всяка година(в зависимос от активите, начина на ам.), с цел бъдещо подновяване на активите които се амортизират.
                        Те не се облагат с данък и са свеж паричен ресурс за фирмата. Дядката има в пъти повече амортизационни отчисления в сравнение с другии дружества на БФБ.Следователно в пъти повече средства се вливат , необложени с данък, във предприятието, а това значи стабилна инвестиционна програма, понеже активите нарастват.

притежавам акции
                        Момко, явно не си наясно какво представляват амортизациите в счетоводството. Нищо такова като заделяне на пари за бъдещи инвестиции няма. Обратното - така се отчитат разходите, направени за някакъв закупен вече в миналото актив. Счетоводните норми позволяват и си е нормална практика при направена голяма инвестиция /в ДМА най-вече/ направеният разход да не се отчита наведнъж в отчета за текущия период, а да се разсрочи като начинът на отчитане на тези разходи се определя от управителния орган на самото дружество /в известни граници/. Например купуваш ДМА за 10 млн. и следващите 5 г. отчиташ по 2 млн. амортизация всяка година. В никакъв случай амортизациите не са някакви спестявани пари, които влизат ей така в касата на дружеството. Ако използвам горния пример - имам в касата на фирмата 10 млн. и ги инвестирам в нови машини. И в касата остава 0. В следващите 5 г. си отчитам амортизационни разходи за по 2 млн. В идеалния случай ако счетоводната ми печалбата е Х, в отчета за паричните потоци трябва да имам положителен поток от основна дейност Х + 2 млн. и касата ми започва да се пълни обратно. Ако поразгледаш отчетите обаче ще се убедиш, че това си е идеал, който трудно се достига и касата се пълни доста по-трудно. Особено, когато инвестициите се осигуряват с кредити, какъвто е случаят с KDN. И когато се правят все нови и нови.

Коментар

• ok, Ветре

Коментар

• Впрочем, той май до 200 няма да я докара, защото май ще го сплитосват догодина и тогава ще видиш ти за какво говорим.
                            XY - я по-сериозно брато. Откъде дойде у теб такава сигурност за сплитосването. Кой го е еня от турците, че ти имаш акции. Дори напротив - може това да не им влиза в сметките. Нека дойде отчета, па ще видим какво сочат ЕБИТДа-тите и големите парични потоци.

Коментар

• ами занижени са щото има големи амортизации бе , пич. Това са едни пари, които се заделят всяка година(в зависимос от активите, начина на ам.), с цел бъдещо подновяване на активите които се амортизират.
                              Те не се облагат с данък и са свеж паричен ресурс за фирмата. Дядката има в пъти повече амортизационни отчисления в сравнение с другии дружества на БФБ.Следователно в пъти повече средства се вливат , необложени с данък, във предприятието, а това значи стабилна инвестиционна програма, понеже активите нарастват.

притежавам акции

Коментар

• Дано да си прав XY , печалбите на КДН ми се виждат занижени за дружество с подобен предмет на дейност. Мисля си, че успеха ни е въпрос на време.

Коментар

Working...
                                X