Бре, бре ,бре! Столетник стана Дядото! Има шансове и да стане най-дълголетния на планетата като гледам. Само дето младите не го обичат. Малка му била пенсииката. Трудно се движел нагоре по стъпалата. Но такъв си е дядката - чепат и с характер!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от аналгинаFord, ако искаш да си имаш повече убежища, си вземи и някоя акцийка от Топливо АД. Скоро ми се струва, че ще забравим за цени започващи с единица там.
Това за препоръките и непрепоръките задължително ли е?
Докато разбера, нека горното мнение се води за непрепоръка!
И аз съм на абсолютно същото мнение...
Коментар
-
КДН има огромен потенциал, но има няколко фактора, които пречат той да достигне справедливите ( според моите разбирания) нива.
На първо място е недотам високата ликвидност - един сплит тук така ще отприщи бента, че просто не ми се мисли. Дано мажоритаря помисли и за нас малко.
Второто е ниската печалба, която отчита. За мен лично, проблема не е в това, но за съжаление на БФБ има все още много коне с капаци, които гледам един-два показателя и не обръщат внимание на някои далеч по-съществени индикатори.
За себе си съм убеден, че рано или късно, поне един от горните два фактора ще изчезне и сегашните цени ще са само хубав спомен.
Коментар
-
Личните ми очаквания са за печалба преди данъци от около 350 хил. лева.
Доколкото знам дружеството все още не начислява максимално възможната амортизация за данъчни цели, така че правете си сметка за какъв ръст на инвестициите става дума и какъв е смисълът да се излиза на печалба (дори и при 10% данък)...
Това е едно от най-евтините дружества по показателя P/Sales, и то при 24% средногодишен ръст на приходите през последните 5 години!
Имам акции от дружеството.
Коментар
Коментар