If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз излязох от тук.Това увеличение ми се струва, че ще свали цената. А, при тези резултати май е по-добре да се използва подкрепата на тренда и това, че има търсене в момента. Ако почнат да разпродават фондовете и ИП при един евентуален слаб 6м. отчет ще стане лошо. Не е препоръка за сделки. Успех на търпеливите!
kato vsichki sopharmi i tova predpriyatie stoi na glineni kraka.vav farmaciyata e vazno kakvi lekarstva proizvejdash kato zapazena svoya marka.proizvostveni moshnosti za proizvostvo na lekartva dal gospod.vsichki zavodi v bg rabotyat na 50% ot moshnostite si.
dobre che sopharma ima edin analgin s koyto sa sviknali pensionerite ,zoshtoto v socializma nyamashe drugo ,inache sa zdali bagaja ot vsyakade.pri farmacevtichnite proizvoditeli osnovnoto koeto opredelya tyahnata deystvitelna stoynost e modernoto potfolio ot savremenni medikamenti...... drugoto vsichko e do vreme i e kauza perduta..
Диагностик, моля, нали за тва са приятелите по съдба, да си помагаме! Участвах в миналото увеличение на капитала, ама да ти споделя под секрет, че нещо сегашното увеличение не ме мотивира май достатъчно...
/излишно е да казвам, че най накрая пак ще викам големото куче да даде акъл има ли некъв смисъл у тва начинание, па ако има смисъл, дали е по-голем отколкото некъде другаде ... /
Благодаря ти. Въобще не погледнах годината на статията и детайлите в броя на акциите. Дори и не допусках, че в днешни теми за друго дружество, някой ще цитира статия от миналата година.
Първото ми предварително мнение е заинтригуван съм. Досега, на база финансовите параметри на дружеството, имах непоклатима позиция, че аз не съм "пътник за този влак". Сега, въпреки явно не особено добрите отчети, най-малкото си струва да се замисли човек.
Диагностик не грешиш.
Сегашното /предстоящото!/ увеличение на капитала ще бъде с емисионна=номинална стойност = 1лв.
Статията която си видял е за по-предишното увеличение на капитала, което беше миналата година но с емисионна стойност 3 лв. Това е вече минало /сам може да видиш датата на съобщението е 04.2006/
Сега ще се гласува ново увеличение - още 6 милиона нови акции
/има съвпадение и с цифрата 6мил. ама миналата година бяха ДО 6 мил. както пише, т.е. миналото увеличение беше от 3 до 6 мил. Сега увеличението е от 6 до 12 мил, с емисия= 1лв. =номинал /
Тъй като не съм следил до сега позицията имам въпрос. В публикуваното решение в сайта на БФБ намирам, следния проект за решение за увеличение на капитала- от 17.05.2007:
- Приемане на решение за увеличение на капитала чрез емитиране на нови акции от 6 032 712 лв. на 12 065 424 лв. чрез емитиране на нови 6 032 712 броя акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. всяка една;
В статия
Капитализацията на борсата минава 10 млрд. лв. до лятото
От: Кристиян Костов kostov@investor.bg
18.04.2006 12:34
е написано Само преди десет дни стана ясно, че акциите от увеличението на капитала на Българска роза – Севтополис ще с номинална стойност един и емисионна 3 лв. Капиталът ще бъде увеличен двойно до 6,033 млн. лв., като новоемитираните акции ще се придобият от акционерите пропорцинално на притежаваните от тях акции.
Приемам, че емисионната и номинална стойност на новите акции е 1 лев. Нали не греша?
Коментар