IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българска роза-Севтополис АД (4BJ / SEVTO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Вече имам отговор на мейла със входящ номер на сигнала ми.


    Пращайте колеги, няма да си оставяме колата в калта.

    "... че сме свобооодни, а не робове"
    Е как да не те поздравя....въпреки моментните ни спорове....Респект....

    Коментар


    • Вече имам отговор на мейла със входящ номер на сигнала ми.
      Вашият документ е регистриран:
      Номер:91-02-1411
      Дата:01.11.2012 15:39:39
      Код за достъп:........
      Пращайте колеги, няма да си оставяме колата в калта.

      "... че сме свобооодни, а не робове"

      Коментар


      • Ашкосуум, за първи път роба да надигне глава и да започне да мисли за колектини начинания. В днешно време като изречеш думата колективно и ти отвръщат ТИ СИ ДОЛЕН КОМУНИСТ!!!
        Нямам акции просто се кефя как инвиститурити започват да мислят и ДЕЙСТВАТ като истински такива.
        П.С. Съединението прави силата- Васил Иванов Кунчев-ЛЕВСКИ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Успех, Боби!!!
          Мерси Тони.....и на теб Успех...

          ....но не се прехласвай по захаросани лафове....това тук си е живо прецакване на акционерите на Севто....можеше всичко да е справедливо и точно...и да няма ощетени и от двете страни.

          Не е препоръка

          Коментар


          • Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
            Абе защо не питате дирерктно ОД....предполагам ,че ще ви каже,....сега първо ще прецакам акционерите на Севто....да се готвят скоро и тия от Фармата

            ....ама всеки си знае...

            Иначе само дето "бибитки" не му направихте...особено Импето и Тони.....
            Успех, Боби!!!

            Коментар


            • Абе защо не питате дирерктно ОД....предполагам ,че ще ви каже,....сега първо ще прецакам акционерите на Севто....да се готвят скоро и тия от Фармата

              ....ама всеки си знае...

              Иначе само дето "бибитки" не му направихте...особено Импето и Тони.....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                Имам и фарма, но откакто беше използвана лъжата за дивидента, откакто тука ни го забива с брадвата през кръста, просто този за мен си е един добре "преоблечен" тарикат, и толкова. Да - може да загубя, задето му съм се вързвал на обещанията и съм мислел че е човек, но свърши вече тази. И ти ще му сърбаш един ден попарата, всяко нещо с времето. Не го вярвах, че ще изпадне до толкова, да лъже собствените си акционери, но ... факт. Ти как го виждаш това, дружество с активи за 30 милиона, с печалба 4 милиона за тримесечие, собствен капитал за над 20 милиона, (17 само са наляти от акционери, независимо кои) и това да струва няма и 15 мил. ???? Аре малко по-реално ако може. Само печалбата ще го изплати за 3 год. ... А ние акционерите, които сме чакали с години да я видим тази печалба от налятите пари да пием студена вода, щото ти си имал акции на фармата !?!?!
                Измамници!!! Не е препоръка
                Не е препоръка
                Не са измамници, а лакомници !!!

                Коментар


                • Коментар


                  • Колеги предлагам ви образец на сигнал-жалба до КФН относно случая.
                    Можете да добавите някакви ваши възгледи, оценки и да пускаме сигнала до комисята за да има време да се отриегира и да се поиска корекция на оценката:
                    До Комисията за финансов надзор
                    Сигнал - жалба
                    от .................................


                    Обръщам се към Вас в качеството си на акционер в публичното дружество Българска роза Севтополис АД. Компанията е дъщерна на Софарма АД и в момента се подготвя вливането й в дружеството майка.
                    Днес, със съобщение от Софарма АД, стана известно съотношение на замяна от 0.554192. Договорът за вливане е внесен в КФН за одобрение и все още не можем да се запознаем с него, и на база на каква оценка е достигнато до въпросното съотношение. Въпреки това въз основа на собствени, консервативни и обективни оценки, ние инвеститорите на БФБ достигаме до заключението, че въпросната оценка е несправедлива. Ако тя бъде одобрена от КФН ще се стигне до грубо накърняване на интересите на индивидуалните инвеститори на БФБ - София, в частност акционерите в Българска роза Севтополис АД.
                    Считаме че при изготвярено на оценка на компаниите са допуснати наружения на нормативната уредба.
                    1. Нарушен и чл.6 от Наредба №41 от 11.06.2008 г. и по-конкретно ал.1, т.1 поради факта, че при посоченото съотношение на замяна, цената на акция на дружеството е много по-ниска от ликвидационната стойност и нетната стойност на активите на компанията.
                    2. Нетната стойност на активите съгласно последния публикуван отчет за трето тримесечие на 2012 година е в размер на 2.07 лева. Съгласно същия член 6 от Наредба №41 от 11.06.2008 г. предложената цена не може да се отклонява 1.5 от нетната стойност.
                    3. Вероятното основание да се използва пазарната цена като метод на оценка е сделка извършена на 24.09.2012 с която се повишава значително тримесечната среднодневна ликвидност. Без нея през всички останали дни на годината ликвидността на акцията не позволява да се ползва пазарната цена като метод на оценка.
                    4. Пазарните аналози, които са използвани за оценка трябва да се проверят дали имат значителен ръст на приходите за последната година, тъй като Българска роза Севтополис АД е реализирала ръст на приходите спрямо същото тримесечие на 2011 година в размер на 70 %

                    Моля Ви, като орган призван да защитава правата и интересите на индивидуалните участници на БФБ - София, да вземете отношение по въпроса и да поискате от вносителя на предложението да го коригира към по-справедливи и обективни стойности.

                    С уважение!
                    .......................

                    Коментар


                    • Гоним приципи, за търгови, вливания и др.винаги сме от ибаната страна , а с нашия капитал по нас, ! Докога ?
                      п.п.- не е необходимо да ти доказвам 6050бр изтъргувани по позицията, от0,60/0,52 до 1,45-1,48 съм излязъл и сега съм точно в съотношение 0,56 севто /фарми ;- нищо лично не влагам, търся принципи и законност

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                        обафеме, да те питам ако Оги Донев утре ти предложи 2.50 на акция от Софарма с търгово за отписване, ще му ръкопляскаш ли, защото акциите на Софарма месеци наред се търгуват под тази цена или ще се чустваш ограбен, защото ще ти отпишат компанията и ще останеш с 2 лева и 50 стотинки в джоба?

                        И още нещо, ако не гледаме дългосрочния потенциал, какво да гледаме, миналия потенциал или какво?
                        Ще ти го кажа така, искаш да ми вземеш акциите които ще ми се изплатят за под 3 години през ЕБИТДА и да ми ги замениш с такива, които ще ми се изплатят за 7 години през ЕБИТДА. Е как искаш да съм навит на тази сделка?
                        ТОЧНО ТАКА !!! Трябва да се изравнят EV/EBITDA на двете компании, за да има справедлива оценка. Никой не може да бъде против, при това положение, както и никой не може да бъде ощетен. Другото е чисто и просто наглост и мародерство !!!
                        Не е препоръка

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Здравейте момчета,
                          с риск да засегна някой от вас не мога да се съглася с изразените мнения!
                          Въпреки че се уча от много от вас и ценя мненията ви - чакайте малко я да ви върна 2004година!!!

                          "Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отказа да разреши предоставянето на 1 025 487 лв., под формата на предстоящо разсрочване на задължения към държавата по реда на ЗУНК, в полза на “Българска роза Севтополис” АД, Казанлък. КЗК постанови, че това е недопустима държавна помощ, съобщиха от комисията.

                          В хода на проучването е установено, че за периода 2002 г. – 2004 г. “Българска роза Севтополис“ АД има нетна загуба, с изключение на 2003 г., когато е налице нетна печалба, която е в резултат на финансови приходи на дружеството, а не на дейност. През трите години без изключение е налице и отрицателен финансов резултат. Тази тенденция се запазва и през първото шестмесечие на 2004 г.

                          Финансовите показатели на дружеството показват, че е налице ниска ликвидност, висока задлъжнялост и зависимост от кредиторите.

                          Всички банкови сметки и повечето дълготрайни материални активи (ДМА) са запорирани, като обезпечаване на задължения към държавата, което е още едно доказателство за сериозната задлъжнялост на предприятието и за липсата на достатъчно оперативни финансови средства за осъществяване на дейността му, уточняват от КЗК."
                          - Вие сте по-стари от мен на БФБ и сигурно ги помните тези времена?


                          Та нека да погледнем и от другата страна - защита правата на акционерите на СОФАРМА!
                          1. Видимо е в какво състояние Фармата влиза в компанията
                          2. Компанията има пазари благодарение на Фармата
                          3. Компанията има поръчки благодарение на Фармата
                          4. Най-вероятно и европроектите са спечелени с капацитета на Фармата
                          5. През последните 4 години пазарната цена на компанията не е минавала 1,5лева
                          6. Компанията не е раздавала дивидент
                          7. От години е обявено предстоящото вливане
                          8. Супер нисколиквидна компания(ако смятате че може да изкарате повече - продавайте на вашата цена)


                          Е та даже са малко 2 Севто за 1 Фарма!!!
                          Това че някой е влязъл спекулатувно с някакви надежди да изкара пари на гърба на акционерите на Фармата - не е честно спрямо нас!
                          Ще кажете счетоводна ст-ст и цена на активите - дрън дрън дрън!!!
                          Ако я нямаше фармата тези активи щяха ли да работят??? НЕ
                          Хайде продайте К-н дядо Никола или Елтос или Синергон на счетоводна???
                          Истината е че тази компания е това което е защото е клон на СОФАРМА и ако се оцени ликвидността даже пропорцията е във ваша полза!

                          п.с. Защо не следите Имперския индекс човека отдавна написа че е получил смс от чичо Оги с пропорцията на конвертиане и е продал неговите 111бройки
                          Aре по-кротко шматарок. В това дружество съм от 2005 и съм налял доста пари с чичо ти Оги, още малко и ще идеш задника да му целунеш както си се засилил...Жалко че не го прибраха на топло за пране на пари. Явно не е било само случайно... някаква причина ще да е имало
                          Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                          Ще е голяма гавра, ако не се оцени справедливо !


                          А и изглежда не вярваме вече, че тук ще се направи сливането по адекватни за компанията цени, съдейки по текущи котировки.
                          Сега да кажа какво разбирам под адекватна оценка. Първо - историята на Севто.
                          към 2004 почти беше тръгнало да фалира, когато фармата се решиха да го превземат.
                          Имаше и 3 увеличения на капитала, 2 от тях с емисионна стойност по 1 лв, а третото беше с емисионна 3 лв. на акция, ето как във времето:
                          - март 2005 - увеличение от 750 хил до 3 мил акции с нови около 2,2 мил акции по 1 лв = 2,2 мил. привлечен капитал
                          - юни 2006 - увеличение от 3 мил акции до 6 мил с нови 3 мил акции по 3 лв = 9 мил. привлечен капитал
                          - юни 2007 - увеличение от 6 мил акции до 12 мил с нови 6 мил акции по 1 лв = 6 мил. привлечен капитал
                          Общо привлечения капитал в тази компанийка е около 17.2 милиона лева. Т.е. само акционерите са налели тук 1,43 лв на акция.
                          Ще бъде голяма гавра, ако акционерите, които са си потрошили тук парите с години и са наливали всяка година преди кризата, сега не получат най-малкото натрупания собствен капитал, индексиран с една средна банкова лихва поне за последните 3 години. т.е. поне 2.50-2.60 на хартия. Иначе, както казах, ще ми изглежда като гавра с най-старите акционери.
                          Лично мнение, без да е препоръка.
                          Имам и фарма, но откакто беше използвана лъжата за дивидента, откакто тука ни го забива с брадвата през кръста, просто този за мен си е един добре "преоблечен" тарикат, и толкова. Да - може да загубя, задето му съм се вързвал на обещанията и съм мислел че е човек, но свърши вече тази. И ти ще му сърбаш един ден попарата, всяко нещо с времето. Не го вярвах, че ще изпадне до толкова, да лъже собствените си акционери, но ... факт. Ти как го виждаш това, дружество с активи за 30 милиона, с печалба 4 милиона за тримесечие, собствен капитал за над 20 милиона, (17 само са наляти от акционери, независимо кои) и това да струва няма и 15 мил. ???? Аре малко по-реално ако може. Само печалбата ще го изплати за 3 год. ... А ние акционерите, които сме чакали с години да я видим тази печалба от налятите пари да пием студена вода, щото ти си имал акции на фармата !?!?!
                          Измамници!!! Не е препоръка
                          Не е препоръка
                          Last edited by shokova terapia; 01.11.2012, 14:17.
                          Не е препоръка

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                            Монти , за невеж не ставаш,
                            да ти припомня ли че на 1лв до 1,10 са не повече от 30-35К а за 6те месеца са ~180К но всички са 1,20 или малко под ! Макър и от другата страна да сте , не сте от губещите
                            Пак да го кажа.....
                            Севто е една слабо ликвидна компания и ако не беше това вливане нямаше никой и акция да купи с тази дивиденска политика.....
                            Оттук ползвате дивидент , натрупани резерви ,компания листната на два маркета ,цялото доверие на банките съм Фармата ,ангажирани ПФ и ОД за КАПАК ДОКАЗАЛ СЕ ЧЕ Е ДОБЪР В БИЗНЕСА ЗА РАЗЛИКА С ПОЛИТИКАТА...

                            Коментар


                            • Монти , за невеж не ставаш,
                              да ти припомня ли че на 1лв до 1,10 са не повече от 30-35К а за 6те месеца са ~180К но всички са 1,20 или малко под ! Макър и от другата страна да сте , не сте от губещите
                              Last edited by inta53; 01.11.2012, 13:19.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                                абсолютно съм съгласен с теб и не мога да кажа и копче, че дружеството е евтино дори на два лева. Просто в случая аз гледам като акционер във фармата и съм доволен, че го взимаме евтино, а ти си от другата страна.

                                Това ме кара да се замисля какво трябва да се промени, за да се избегнат подобни конфликти на интереси, при които винаги едните са в ущърб за сметка на другите.
                                На ОСА Софарма ще може ли да гласува? Ако да, значи гласуването против е безсмислено, ако не, значи дребните имат шанс, но пък акционерите на Софарма го отнасяме. Може би в такъв случай законът трябва да предвиди назначаване на независим комитет от мениджъри в други големи компании, които да се опитат да елиминират конфликта, но да носят отговорност за взетото решение. Друг вариант е този комитет да покани трети страни да наддават за Севтополис и така да се направи аукцион. Просто размисли.
                                Ами решението навсякъде по света е като се договори взаимоизгодна сделка. Това е добрата сделка, другото е грабеж и налагане на волята на по-силния над по-слабия

                                Коментар

                                Working...
                                X