If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Все пак, да поясня, че във всеки момент оттук до преобразуването може да се търси защита по адм. и/или съдебен път. Оставам на мнението, че и действителността на договора може да бъде атакувана още сега, а и по-късно, а потвърджаване на извършените действия на съвета на директорите от ОС в момента не изглежда толкова безпроблемно.
Горното си е лично мнение и не е препоръка!
Какво би се случило, ако КФН не одобри преобразуването? Чичо Оги може да се опита да разбие Севто и тогава какво ще правим?
Все пак след снощните разисквания е добре да се каже правото, което може да се реализира чрез съда
Все пак, да поясня, че във всеки момент оттук до преобразуването може да се търси защита по адм. и/или съдебен път. Оставам на мнението, че и действителността на договора може да бъде атакувана още сега, а и по-късно, а потвърджаване на извършените действия на съвета на директорите от ОС в момента не изглежда толкова безпроблемно.
Горното си е лично мнение и не е препоръка!
Все пак след снощните разисквания е добре да се каже правото, което може да се реализира чрез съда независимо от Договора, мнението на проверителя, на управителните органи и на КФН, а именно:
ИСК ЗА ПАРИЧНО УРАВНЯВАНЕ
Чл. 263р. (Нов - ДВ, бр. 58 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г.) (1) Всеки съдружник или акционер в срок три месеца от датата на преобразуването може да предяви пред окръжния съд иск за парично уравняване, ако приетото в договора или плана за преобразуване съотношение на замяна не е еквивалентно.
(2) Искът по ал. 1 се предявява срещу приемащото или новоучреденото дружество при вливане или сливане. При отделяне и разделяне искът се предявява срещу дружеството или дружествата, в което съдружникът или акционерът участва след преобразуването.
Преди да се появят секретарките (секретар е друго), ние тук си говорехме за право и за това, че някой предполага, но винаги Съдът разполага, а събеседникът стана по-конкретен, че не бива да занимаваме съда с този случай.
Мисля, че той разбра шегата, защото чувството за хумор е мерило на I.Q.-то
Я, какъв хубав никимаш
Мерси за което! Ако срещнеш Чичо Оги, би ли му предал, че ако следващия отчет излезе добър и раздаде някой дивидент, ще кандисам на коефициента. Така всички ще са излезли с чест от ситуацията и няма да има нужда да занимаваме съда
10x
Че той да не ти е секретар бе, човек !, Като искаш - иди се виж с чичо си. А пък и си тръгнал, гарги да плашиш със съда. Дивидент - глупости - по колко на акция? Я си виж печалбата! Какъв дивидент ти се привижда. Само бой оправя спекуланта ))))
...и реших да ти помогна с каквото мога.
Разбира се като акционер имаш право на иск, но по-добре съда да решава други проблеми, а не такива в публични дружества.
Мерси за което! Ако срещнеш Чичо Оги, би ли му предал, че ако следващия отчет излезе добър и раздаде някой дивидент, ще кандисам на коефициента. Така всички ще са излезли с чест от ситуацията и няма да има нужда да занимаваме съда
10x
При Т-15 е посочено "решение за вливане", него О.Д. ли го взема? Защото, ако е така, ще трябва да променят ТЗ (ЗППЦК не зная дори защого намесваш...) и да допишат в закона, че О.Д.ги взема тези решения.
Съветът на директорите със сигурност носи отговорност пред ОС (надявам се това няма да оспориш) и аз бих им потърсил отговорност за тези решения, а кое е наложително и кое - не, на мен може би ми е ясно, поне колкото и на теб
И е добре в БГ най-накрая всички да разберат, че последните решения ги вземат не директори и комисии, А РЕШАВА СЪДЪТ!
Нито имам желание, нито споря. Стори ми се, че нещо си се забатачил, пък и питаше разни неща и реших да ти помогна с каквото мога.
Разбира се като акционер имаш право на иск, но по-добре съда да решава други проблеми, а не такива в публични дружества.
При Т-15 е посочено "решение за вливане", него О.Д. ли го взема? Защото, ако е така, ще трябва да променят ТЗ (ЗППЦК не зная дори защого намесваш...) и да допишат в закона, че О.Д.ги взема тези решения.
Съветът на директорите със сигурност носи отговорност пред ОС (надявам се това няма да оспориш) и аз бих им потърсил отговорност за тези решения, а кое е наложително и кое - не, на мен може би ми е ясно, поне колкото и на теб
И е добре в БГ най-накрая всички да разберат, че последните решения ги вземат не директори и комисии, А РЕШАВА СЪДЪТ!
Разбира се, не е препоръка
Чел съм го, четох и устава, ама никъде не пише, че трябва да има договор, за да има ОС. Не съм и виждал такъв филм никога! Искаш да кажеш,че напр.при сделка, изповядвана от пълномощник,трябва първо да се сключи сделката и после да се прави пълномощнто, за да знае упълномощаващия параметрите на сделката
Предложение и договор не са едно и също!
Мога да ти продам голямо количество имоти на едно АД за дребна сума, но ти намери нотариус да ни изповяда сделката, ще му обещаеш, че после ОС ще потвърди сделките!
И какво, ако в договора има неустойка в размер на капитализацията на СЕВТО, ако събранието му не гласува положително, действителна ли ще е сделката?
Даваш някакви безсмислени в случая примери. Ето ти една схема, с която се надявам да си изясниш нещата. И да кажа от сега, че не всичко е наложително да се прави при СЕВТО, като минаване през КЗК и спиране на търговията например. И още нещо - изготвя се План за вливане или Договор - двете неща са аналогични и се покриват.
Е, вземи го прочети тоя Търговски закон, пък и ЗППЦК!
Какво ще се гласува на туй ОСА, ако няма договор /предложение/?
Чел съм го, четох и устава, ама никъде не пише, че трябва да има договор, за да има ОС. Не съм и виждал такъв филм никога! Искаш да кажеш,че напр.при сделка, изповядвана от пълномощник,трябва първо да се сключи сделката и после да се прави пълномощнто, за да знае упълномощаващия параметрите на сделката
Предложение и договор не са едно и също!
Мога да ти продам голямо количество имоти на едно АД за дребна сума, но ти намери нотариус да ни изповяда сделката, ще му обещаеш, че после ОС ще потвърди сделките!
И какво, ако в договора има неустойка в размер на капитализацията на СЕВТО, ако събранието му не гласува положително, действителна ли ще е сделката?
Коментар