IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"СИН КАРС Индъстри" АД (SIN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Привет, колеги!
    Дали някой от вас присъства на откриването вчера? Ако да, успяхте ли да попитате как са определили цената от 1,14 за увеличението на капитала, имайки предвид настоящата борсова цена.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
      Интересното е че има производство на батерии, преди време беше се предлагаха поточни линнии за съвсем малките батерии в Китай, по 10милиона и много китайски фирмички производителки се нароиха там тогава. Гледах ги по сайтове на които се предлага оборудване машините и честно си мислех че искат мното пари. За тези батерии за които са направили поточна линия със сигурност имат нещо което е за повече от 10 милиона евро. 700 декара земя по 2000 хиляди лева струва 1.4 милиона, т.е. не е нещо..но както казваш има значение какви възможности се отварят, не знам може да има порътчки от Румъния, тя стои добре с производството на ток и имат и субсидии за електромобили. Едва ли става въпрос само за възможност за писта, може да се прави по сериозно производство. Отливките им на детайли са много качественни, те имат опит за по скъпи коли.
      Как ги определи на 2000лв/дк? Спокойно може да е мнооого по-скъпа подобна земя в бг. За акционерите е супер, ама като българи

      Коментар


      • Интересното е че има производство на батерии, преди време беше се предлагаха поточни линнии за съвсем малките батерии в Китай, по 10милиона и много китайски фирмички производителки се нароиха там тогава. Гледах ги по сайтове на които се предлага оборудване машините и честно си мислех че искат мното пари. За тези батерии за които са направили поточна линия със сигурност имат нещо което е за повече от 10 милиона евро. 700 декара земя по 2000 хиляди лева струва 1.4 милиона, т.е. не е нещо..но както казваш има значение какви възможности се отварят, не знам може да има порътчки от Румъния, тя стои добре с производството на ток и имат и субсидии за електромобили. Едва ли става въпрос само за възможност за писта, може да се прави по сериозно производство. Отливките им на детайли са много качественни, те имат опит за по скъпи коли.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
          Slg, да много са близо, освен това е много привлекателен подаръка. Не знам самата Румъния, до колко може да е пазар за такива лекотоварни електромобили, имаше също и субсидия за електромобили при тях. Мисълта ми бе че за Даскалов това не е кой знае каква сделка, ако наистина има голяма площ възможностите например производството да се захрани с енергия от собствен соларен парк не е за пренебрегване. Разходите за енергия се очертава да стават същественни при всяка една дейност, цените летят. Защо България не създава същите условия, дори по добри би могла ?
          В интервюто обяснва, че иска да направи и писта за тестване на продукцията, а също и за спортните коли, които произвеждат. За това са му тези 700 декара, иначе самото производство на този етап е в 2 халета до колкото видях.

          Коментар


          • Slg, да много са близо, освен това е много привлекателен подаръка. Не знам самата Румъния, до колко може да е пазар за такива лекотоварни електромобили, имаше също и субсидия за електромобили при тях. Мисълта ми бе че за Даскалов това не е кой знае каква сделка, ако наистина има голяма площ възможностите например производството да се захрани с енергия от собствен соларен парк не е за пренебрегване. Разходите за енергия се очертава да стават същественни при всяка една дейност, цените летят. Защо България не създава същите условия, дори по добри би могла ?

            Коментар


            • https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...yurgevo-zaradi
              Изгледайте интервюто, ще намерите отговорите на въпросите си.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                За какво са ти 700 декара за да произвеждаш по няколко автомобила на ден. Много по лесно е да доставяш части и да сглобяваш един автомобил на ден в помещение голямо колкото два големи гаража. В Япония така ги правеха автомобилите и мотоциклетите, частите се правят от частни работилници, минава куриерски транспорт и ги доставя за следващия ден там където се сглобяват. Дори там нещата са ги стиковали почасово. В Румъния труда е по скъп, ще плащаш нищожен наем за гола земя и два пъти по големи разходи за труд. Но българина е така построен човек, че вечно се надява да му потръгне някъде в чужбина, не където е създаден като човек. В България в момента има помещения за производство, готови които фучат празни.
                Гюргево е на 13км от Русе или 24 мин според гоооогле. България и Румъния са в ЕС... има чужбина и чужбина.

                Коментар


                • За какво са ти 700 декара за да произвеждаш по няколко автомобила на ден. Много по лесно е да доставяш части и да сглобяваш един автомобил на ден в помещение голямо колкото два големи гаража. В Япония така ги правеха автомобилите и мотоциклетите, частите се правят от частни работилници, минава куриерски транспорт и ги доставя за следващия ден там където се сглобяват. Дори там нещата са ги стиковали почасово. В Румъния труда е по скъп, ще плащаш нищожен наем за гола земя и два пъти по големи разходи за труд. Но българина е така построен човек, че вечно се надява да му потръгне някъде в чужбина, не където е създаден като човек. В България в момента има помещения за производство, готови които фучат празни.

                  Коментар


                  • https://www.investor.bg/a/538-pazari...use-v-rumaniya

                    Коментар


                    • Те и скоро нямаше да пускат друга емисия, може да направят там завод но това е огромна по мащаб работа проекти, документи, оборудване, машини. И да го направят няма да е нито тази нито следващата година, а и трябват огромни пари да построиш нещо подобно, дори и в малък мащаб, еко норми, писта ако някои има да инвестира много десетки милиони може и да стане работата, но човека влага време и енергия в нещо

                      Коментар


                      • Че за какво им е толкова голям терен? Представете си квадрат със страна над 800 метра.

                        Коментар


                        • Местят завода от Русе в Гюргево, предложили са им терен от 700 декара почти без пари.

                          Коментар


                          • https://sincars.co.uk/bg/%d1%81%d0%b...2%d0%b2%d0%b5/

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

                              Скоти,
                              ти гледаш малко скептично на тази акция, но пък на мен ми се струва доооста читава...

                              Някой ден ще разбереш,
                              че някои стартъпи се създават с ясната мисъл, че няма да ги бъде... и някои венчъри са щастливи да инвестират щедро в точно такива стартъпи

                              Пък други стартъпи успяват да пробият, даже и недофинансирани...

                              Надявам се Мейн Кепитъл да не се изложат тук, че ще станат много за смях

                              Успех на всички !!!
                              Епааа особено яко е като си набиеш спестяванията в такива недоклатени стартъпи - остава ти само да гледаш отстрани как парите ти се топят. Същите пари, като на инвестиралия в "някои венчъри"

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
                                Обзалагам се че няма да намерят 16 милиона кеш
                                Скоти,
                                ти гледаш малко скептично на тази акция, но пък на мен ми се струва доооста читава...

                                Някой ден ще разбереш,
                                че някои стартъпи се създават с ясната мисъл, че няма да ги бъде... и някои венчъри са щастливи да инвестират щедро в точно такива стартъпи

                                Пък други стартъпи успяват да пробият, даже и недофинансирани...

                                Надявам се Мейн Кепитъл да не се изложат тук, че ще станат много за смях

                                Успех на всички !!!

                                Коментар

                                Working...
                                X